Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, volt összefüggés a...

Anyukák, volt összefüggés a között, hogy ti hogyan (hányadik héten, túlhordással-e, súly, méret) születtetek, illetve a babátok hogyan?

Figyelt kérdés
Gondolom meséltek a szülők, hogy ti hogyan vagy párotok hogyan született és össze tudjátok hasonlítani a babátok születésével. Leírnátok, ha volt összefüggés?
2011. dec. 9. 11:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

nálunk sehol nem volt egyformaság szerencsére.

anyósom mindkét gyerekét koránszülte, sógoromnak nagyon rossz a szeme (habár orvos lett, az agya nem sérült).

anyámnak mindegyikünket indították, tesómat mert másfél kiló volt, engem mert éppen szabira ment a doki és beakarta fejezni gyorsan. szóval nehéz volt velem.

nekem könnyü szülésem volt.

2011. dec. 9. 11:59
 2/17 anonim ***** válasza:

Én a kiírt idő után 1 héttel születtem (nehezen), 54 cm és 3400 g voltam.

A párom nem tudom, hány centi, de 4200 g volt, nehéz szülés.

Én sürgősségi császárral szültem a 4300 g-os, 53 cm-es lányom, pedig nem vagyok kicsi, mégsem tudtam megszülni.

Nálunk talán látszik egy kis összefüggés, de nem törvényszerű.

2011. dec. 9. 12:05
 3/17 anonim ***** válasza:

Anyám: bátyámat is és engem is pár nap előbb szült, mint a kiírt dátum, mindketten majdnem 4 kilós babák voltunk.

Anyósom: mindkét fiát túlhordással szülte, kb 3 kilós babák.

Én: elsőt pár nappal előbb, másodikat túlhordtam, 3,5 - 3,8 kg.

Nem gondolnám, hogy van összefüggés, vagyis a méretben lehet összefüggés, de a túlhordásban nem hinném.

2011. dec. 9. 12:05
 4/17 anonim ***** válasza:
én ha jól emlékszem 38.hétre születtem 3200 grammal és 49 cm-rel.férjem koraszülött volt,valamivel több volt mint 1 kg mikor született,anyósnak nagyon nehéz szülése volt.anyunak nem tudom a szülés körülményeit.ennek ellenére én túlhordtam a fiam és a 41. héten 4250 grammal és 56 cm-rel született.könnyű gyors szülésem volt,pedig hüvelyi szülés volt.
2011. dec. 9. 12:11
 5/17 anonim ***** válasza:

Nálunk a túlhordás öröklődött.

Több mint 3 hét túlhordással születtem természetes, aránylag könnyű szüléssel 3800 grammal és 61 centivel.

kisfiam 2 hét túlhordás után császárral született, 3850 grammal és 59 centivel.

2011. dec. 9. 12:19
 6/17 anonim ***** válasza:

Én anyukámtól túl "feszes" izmokat és gyenge csontokat örököltem. Ez nála azt jelentette, hogy 2 napig vajúdott mire megérkeztem, nálam pedig azt jelentette, hogy nem tágultam, nem ment a szülés, és megcsászároztak, nem hagytak annyi ideig vajúdni, mint anyut.

Én 3250 gramm, 53 cm voltam.

Párom 3650 gramm, 57 cm. (faros, nehéz szüléssel)

Lányunk 3330 gramm, 54 cm lett.

2011. dec. 9. 12:26
 7/17 anonim ***** válasza:
Én 37 hétre születtem 2500g-mal, férjem 36 hétre kb 2500g volt. Öcsém 38 hét 2500g körül volt ő is. Az első babám 37+4-re született 2590 g-mal, a második 36+5-re 2800 g-mal. Anyu velem épp hogy beért a kórházba (25 perces út), öcsémmel el sem indultak, otthon meglett. Az első babám 4 óra alatt lett meg, a második 1,5 óra. Elég könnyű szülés volt mindegyik szerencsére.
2011. dec. 9. 13:19
 8/17 anonim ***** válasza:

Engem anyukám 10 nappal a kiirt előtt szült meg 2900grammal és 52cm-el,lábbal születtem a köldökzsinór a nyakamon volt és elkékültem hídégvízben és oxigénnel sírtam fel,a szülése fájásokkal indult és burokrepesztéssel nehezen tágult.

Anyósom páromat 3400grammal szülte és 54-cm-el ,elfolyt a magzatvize és 2 napig vajúdott a szülés szerinte nem volt nehéz.szeptember elejére volt kiírva és aug31-éi a párom.

Én 2 hete és 2 napja szültem meg kislányomat 3900gr-al és 48cm-el,nov 21-re voltam kiírva ,nov 22-én befektettek és este 7-kor pisilésnél éreztem egy pukkanást a hasamban majd hogy folyik valami meleg miután vissza mentem a kórterembe,szóltam a szülésznőmnek és felmentünk a szülőszobára jöttek is gyorsan a fájások pedig azt hittem még aludhatok egyet mert elég stresszes napom volt,hajnal 3-ra jöttek a tolófájások is így felfeküdtem a szülőágyra 5óra kínlódás után (hozzáteszem teljesen kitágultam minden adott volt csak a kicsikém feje nagyobb volt a vártnál),végre az orvosom eldöntötte hogy császároz,nagy megkönnyebbülés volt,így 8:17-kor megszületett kislányom nov 23 án,de gyönyörű és megérte szenvedni gyorsan felépültem úgyhogy minden rendben.

Nem hiszem hogy van összefüggés.

Például anyukámnak nem volt teje nekem meg úgy nézz ki egyre több van és kislányom szeret is szopizni.

2011. dec. 9. 13:35
 9/17 anonim ***** válasza:

Én a 38.héten születtem 2400grammal.A férjem nem tudom,mert már nem élnek a szülei nem tudom megkérdezni.

A kislányom a 42.héten született.Indítottak,végül császár lett.3007 g és 48cm -rel született.

2011. dec. 9. 13:59
 10/17 anonim ***** válasza:
Nem. Tesóimmal mindhárman 2-3 héttel korábban jöttünk a vártnál. Párom sem volt túlhordott baba. Kislányom 41+1-re született :D
2011. dec. 9. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!