Akinek meghalt a babája közel a szüléshez mi volt az oka?
A terhesség végén járok és minden lehetséges rossz az eszembe van.
Kíváncsi lennék mi lehet az ok hogy ilyen tragédia történik,esetleg mire kell odafigyelni...!!!
Ne gondolj ilyenekre!!!
Egészséges, ügyes, okos babád lesz!
Köszönöm,tudom,próbálok pozitív lenni de már csak 2 hétig lakik bennem,és már annyira várom hogy itt kinnt vigyázhassak rá!!
De ha van olyan dolog amire odalehet figyelni...!
Ami nagyon fontos lehet, ha elfolyik a vized, hirtelen indul meg ( mintha bepisilnél egy pillanat alatt ), azonnal feküdj le, és hívj mentőt. A hirtelen kizúduló magzatvíz magával sodorhatja a köldökzsinórt, mely miatt csökkenhet a baba oxigénellátása, és a legrosszabb esetben meg is fulladhat.
A másik az otthonszülésnél váratlan komplikációk is okozhatják a kicsi halálát. Szülj kórházban!!
Ha normális és panaszmentes volt a terhességed, a kicsid fejvégben fekszik, rendszeresen mocorog, akkor nem lesz semmi baj, ne aggódj. Ha bármi rendelleneset észlelsz menj nyugodtan a szülészetre ott szakszerűen segítenek, és vigyáznak rád.
Szép szülést és boldog babázást!!!
Kétgyermekes anyuka
Medencevégű a fekvése sajnos,arról már halottam hogy a köldökzsinór kisodróthat főleg ha ilyen fekvésű a baba.
Köszönöm a válaszod!
Szia!
Pontosítanom kell az előttem szólót. A köldökzsinór ténylegesen kisodródhat a szülőcsatorna írányába magzatvíz hirtelen elindulásakor, de ez a babánál nem okoz oxigénhiányos állapotot, mivel úgy kell elképzelni a köldökzsinórt, mint egy "slagot". Akár a nyakára is tekeredhet, a rugalmasságát megtartja attól még.A baj abból származhat, hogyha indulnak a tolófájások és a baba kifelé, akkor útban lesz a zsinór.Ezért jó, ha hirtelen magzatvízelfolyáskor a kismama lefekszik, mert kevesebb az esély hogy így a zsinór elsodródik. A másik. Terhesség végénél nagyon ritkán következik be baj, ilyenkor az anyai test már a szülésre készül, a baba kifejlődött. Ha valami gond lenne, az sajnos jelentkezik előbb.Szülésnél lehetnek komplikációk, de rengeteg mindent ki tudnak már védeni az orvosok. Aztán még egy info: itt kint MÉG jobban kell vigyázni a babákra!:)) Odabent megkaptak mindent, pihenhettek, uszikáltak- kint viszont először minden a mamától függ. Ő ad enni, ő ad ruhát, pelenkát, ő nyugtat meg.... DE ahogy fejlődnek, úgy lesz egyre érdekesebb minden , nem csak a babáknak az anyukáknak is!:)))
Velem sajnos pont tegnap volt 12 éve, hogy ez megtörtént a 33. hétben. Nem jutott el a babához a táplálék, mert a placenta nem volt elég "eres", és magyarán éhen halt bennem, igy magyarázták el nekem. Ma viszont ezt már figyelik uh-al hogy milyen a vérellátás, és ha gond van akkor lehet rajta segiteni.
De ilyenekre ne gondolj!! Nem szabad. Tudom könnyű azt mondani, főleg nekem aki most is babás. Én is rettegek ettől. De próbálok nem gondolni rá. Ha mozog a baba eleget akkor nem szabadna hogy gond legyen!
Minden jót neked!!
Jaj, nekem is ugyanez a parám, és tökre utálom, h én is ezen agyalok. De próbálom elterelni a figyelmem, h ez tényleg ritkán történik meg, és rendszeresen jársz kontrollra, akkor időben észrevennék, ha vmi baj lenne. Plusz én vettem szívhanghallgatót és minden nap ellenőrzöm a baba szívhangját, h rendesen ver-e. És akkor megnyugszom. Próbáld elhinni, h a babák erősen és ragaszkodnak az élethez, nem olyan könnyű elveszteni. Szép szülést!
29 hetes km
Öcsémknél előfordult, sajnos.:(
A szülést indították, mert már túlhordás volt, 1 óra múlva nem volt szívhang és halva született meg.:(
De előző este már a sógornőm anyukájának, aki védőnő, nem tetszett amit a szívhallgatóval hallott, azért is mentek másnap korházba.:(
Amúgy nagyon ritka.
Én is izgulok. 35 hetes km. vagyok Első baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!