Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 2. szülésem katasztrófa volt,...

2. szülésem katasztrófa volt, azóta sem tudom feldolgozni. Hogy juthatnék túl rajta?

Figyelt kérdés

Az első másfél órás, röhögcsélős szülés volt.

A másodiknál a doki már 2 ujjnyinál burkot repesztett, kézzel tágítgatott.

A fájások erre teljesen elmúltak. Oxitocint kaptam a dokitól lóadagban. Ez miatt 2 óra folyamatos 80-as fájások, de a kicsi nem halad kifelé.

A doki behívott egy idősebb orvost aki könyékig nyúlt be és húzta a kicsit az én dokim meg a gyomromba könyökölt.

A szülésznő a végén kinyögte, hogy a doki nem szeret lassan szülni é, hogy a babám állapota nem indokolta ezeket a beavatkozásokat. (repesztés, kézzel tágítás stb...) A kitolás is ment volna egyedül, a szülésznő is mondta, de a doki már nem bírta cérnával...állítólag.

Azóta nem tudok megnyugodni, annyira bánt és tök nagy kudarcélmény marad bennem :(

Haragszom magamra amiért nem mertem szólni a dokinak, hogy ne tágítgasson.

Nem haladtun az előtt sem lassan, sőt...de ahogy hozzám nyúlt minden leállt. Gondolom a szervezetem bepánikolt vagy mit tudom én.

A zárómra másodlagos fájás gyengeség van írva.

Az oxi miatt a méhlepény sem vált le, azt altatásban kaparták ki....

Semminek érzem magam és nagyon bánt az egész, nem tudok túljutni rajta :(

Ha babám egészsége miatt történt volna mindez akkor egy szavam nem lenne, de így...

2012. jan. 25. 15:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
85%

8. válaszolónak: azért, mert a te szülésed a 3 ujjnyitól még 4-5 óra volt, másnál nem feltétlenül van így.

A többieknek, akik a megbocsátásról írtak: elég nehéz, mivel életekről van szó, nem megy olyan könnyen ám.

2012. jan. 26. 16:38
 12/12 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy többször lejátszottam már magamban, de egyszerűen nem tudom felmenteni az orvost :(

Ne értsetek félre, nem fájdalommentes szülésre vágytam, de az, hogy beleavatkozik minden ok nélkül (szerintem önzésből, hogy a műszakja előtt még aludhasson pár órát, mert éjszaka szültem) és így tőlünk elvette azt, hogy minden haladjon a maga ütemében.

A végén meg az egész úgy jött ki, hogy én nem vagyok képes megszülni a gyerekemet :( :( :( :(

Olyan szépen haladt minden...egyszerűen nem tudom megemészteni :(

Nem hiszem, hogy lesz még 3. babánk ezért is szerettem volna, ha minden szépen alakult volna, de így olyan kudarc élmény maradt bennem.

A dokit okolom, de magamat is, mert olyan kiszolgáltatott helyzetben nem mertem kinyitni a számat.

Már késő, de annyira bánt ez az egész.

2012. jan. 26. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!