Minden egyes délutáni altatás katasztrófa. Gondolom nem egyedi eset. Ötleteket adnátok, könnyítésnek?
Hogyan, milyen módszerrel altattad eddig? Lehet ott a bibi.
De lehet, h nem eléggé fáradt. Próbáld lefárasztani délelőtt. Vidd játszótérre, sok gyerek közé, h futkározni tudjon, ilyesmi. Mivel azt írod ugrál, szerintem nem fáradt.
Egyáltalán nem biztos, hogy szüksége van az alvásra!
Az én lányom is ilyen idős kora körül kezdte elhagyni a délutáni alvást, a barátnőmé is. A bioritmusán úgysem tudsz erőszakot tenni...
Mit tudsz tenni?
1.Nem tudom mikor szoktatok játszótérre, sétálni menni, próbáld kivinni délelőtt, ha ugráljon, rohangáljon, fáradjon.
2.Ne akard mindenáron alvásra kényszeríteni, mert az dacoit vált ki belőle. Beszéld meg vele, hogy pihenőidő van, nem kötelező aludni, csak feküdjön, pihenjen. Olvass neki mesét, vagy legyen ez az az időszak, amikor nézhet mesét a TV-ben.
3.Ebéd után, tele gyomorral fektesd le, az emésztés elvonja az agyból a vért, ilyenkor könnyebben elálmosodik az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!