Nem illik a szülészeten ordítozni. (? )
Anyukámmal nemrég néztünk egy szülésről készült filmet. A kismama a filmen elég sokat nyavalyog, sokat szenved. Anyukám szerint ez csak hiszti, és nem kéne túlzásokba esni. Nekem is azt mondta, hogy ha ordítozni merek a szülészeten szülésnél, akkor képen vág.(!?) Szerinte az embernek vissza kell fognia magát ilyen helyzetben.
Én viszont azt vallom, hogy nem vagyunk egyformák, és nem egyforma a fájdalomküszöbünk sem. Én magam pl. elég érzékeny vagyok. Így fogalmam sincs, hogy egy szülés mit fog majd kihozni belőlem.
Vélemények?
Köszönöm!
Nem nem illik, csak magaddal szursz ki, ha az üvöltözés leviszi az energiádat.
Oké mással is lemerül az ember lánya szülés alatt.
Első bébivel 12óra séta nagyon is elég volt arra, hogy kimerüljek+ 6óra még a bébiig. "csendben szültem"
Másodikkal már mire üvöltöttem volna meglett a pici:)
Viszont volt egy anyuka aki jujj, igaz neki más fájt, szegény jajveszékelt, hát bennem a xr is, hogy mi a baj nála, rettentő felkavaró.
Nagyon anyukádat akarod a szülésnél?
A férjed esetleg?
Én nem vittem volna be SOHA az biztos.
Előre te se tudhatod milyen állapotba leszel.Van aki könnyebben viseli van aki kevésbé a fájdalmat.Én 4 gyereket szültem,de mindegyik szülés más és más volt a fájdalmon kívül.
A negyedik szülésnél mikor kibújt a baba akkorát üvöltöttem,hogy még a szülőszoba előtt várakozók is csak néztek.Még a férjem meg is jegyezte,hogy 22 év alatt soha nem hallott így.
4 gyerkőc anyukája
Időben értesd meg vele, hogy nem szeretnéd, ha ott lenne a szülésnél a közeledben, mert a saját életedet akarod élni, és ez a ti ügyetek a pároddal. Itt valami súlyosabb gond lesz, a te anyukádnak még meg kell értenie, hogy már önálló felnőtt ember vagy, akivel felnőtt típusú kapcsolatot kell kialakítania, és neked ezen súlyosan dolgoznod kell, ha magától nem érti. Ilyen mondatnak nem lenne szabad kijönnie a száján.
Egyébként meg ordítsál nyugodtan, ha fáj, ott szabad. Az nem az illemtanóra helyszíne.
Már miért ne lehetne?
Anyukám 3 gyereket szült, egyszer nem mondta se nővéremnek, se nekem, hogy ne merjünk kiabálni!
Sőt, anyósom sem, pedig ő négyszer szült, ebből háromnál üvölthetett volna! 1. férjem nagy súllyal született, az orvos nem gondolta, hogy ilyen gyors szülés lesz, így anyósom szanaszét repedt (végbélnyílásig!)!
2. sógornőm: nem fordult be, a feje beékelődött anyósom bordái alá, sürgősségi császár lett.
3. kis sógorom: majdnem elvérzett szülés alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!