Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem illik a szülészeten...

Nem illik a szülészeten ordítozni. (? )

Figyelt kérdés

Anyukámmal nemrég néztünk egy szülésről készült filmet. A kismama a filmen elég sokat nyavalyog, sokat szenved. Anyukám szerint ez csak hiszti, és nem kéne túlzásokba esni. Nekem is azt mondta, hogy ha ordítozni merek a szülészeten szülésnél, akkor képen vág.(!?) Szerinte az embernek vissza kell fognia magát ilyen helyzetben.

Én viszont azt vallom, hogy nem vagyunk egyformák, és nem egyforma a fájdalomküszöbünk sem. Én magam pl. elég érzékeny vagyok. Így fogalmam sincs, hogy egy szülés mit fog majd kihozni belőlem.

Vélemények?

Köszönöm!

2012. jan. 17. 16:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%
Majd meglátod, hogy bírod. Van akinek segít az ordítás pszichésen (mert fizikailag nem fog), van aki meg inkább a nyelvét harapná le, pl. én. Nem vagyunk egyformák.
2012. jan. 17. 17:57
 12/20 anonim ***** válasza:
79%
Nekem a terhesség alatt volt műtétem érzéstelenítés nélkül (a terhesség miatt), amit szinte nyikkanás nélkül végig szenvedtem. A szülésemen pedig végig kiabáltam. Nem tudom miért, egyáltalán nem akartam, de az esett jól. A kitolás pedig két nyomás volt, nem befolyásolta, hogy kiabáltam e vagy sem és senki se szólt rám, sőt a szülésznő azt mondta, hogy ezek a hangok már jók, lassan megszülünk:) A mostanit is úgy tervezem, hogy nem szeretnék kiabálni, de ha megint rám tör a farkasüvöltés nem fogom visszafogni magam:)
2012. jan. 17. 18:20
 13/20 anonim ***** válasza:
71%
Mindenkinek más a fájdalom küszöbe és másképp reagál a fájdalomra. Én sírtam (pedig nem vagyok egy sírós típus) annyira fájt, de nem kiabáltam. A mellettem lévő vajúdóban a kismama a tolófájásoknál kiabált rendesen előtte csendben volt :)
2012. jan. 17. 22:12
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

Nem nem illik, csak magaddal szursz ki, ha az üvöltözés leviszi az energiádat.

Oké mással is lemerül az ember lánya szülés alatt.

Első bébivel 12óra séta nagyon is elég volt arra, hogy kimerüljek+ 6óra még a bébiig. "csendben szültem"

Másodikkal már mire üvöltöttem volna meglett a pici:)

Viszont volt egy anyuka aki jujj, igaz neki más fájt, szegény jajveszékelt, hát bennem a xr is, hogy mi a baj nála, rettentő felkavaró.

2012. jan. 17. 22:37
 15/20 anonim ***** válasza:
79%
Hát én kiabáltam, igaz már csak a 22 órás vajúdás vége felé. Főleg hogy a másik szobában is orditottak, s egy doki volt 3 szülő nőre. Még jó hogy a párom velem volt, nélküle nem birtam volna ki azt a 22 órát.
2012. jan. 18. 01:23
 16/20 anonim ***** válasza:
71%

Nagyon anyukádat akarod a szülésnél?

A férjed esetleg?

Én nem vittem volna be SOHA az biztos.

Előre te se tudhatod milyen állapotba leszel.Van aki könnyebben viseli van aki kevésbé a fájdalmat.Én 4 gyereket szültem,de mindegyik szülés más és más volt a fájdalmon kívül.

A negyedik szülésnél mikor kibújt a baba akkorát üvöltöttem,hogy még a szülőszoba előtt várakozók is csak néztek.Még a férjem meg is jegyezte,hogy 22 év alatt soha nem hallott így.

4 gyerkőc anyukája

2012. jan. 18. 08:24
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

Időben értesd meg vele, hogy nem szeretnéd, ha ott lenne a szülésnél a közeledben, mert a saját életedet akarod élni, és ez a ti ügyetek a pároddal. Itt valami súlyosabb gond lesz, a te anyukádnak még meg kell értenie, hogy már önálló felnőtt ember vagy, akivel felnőtt típusú kapcsolatot kell kialakítania, és neked ezen súlyosan dolgoznod kell, ha magától nem érti. Ilyen mondatnak nem lenne szabad kijönnie a száján.

Egyébként meg ordítsál nyugodtan, ha fáj, ott szabad. Az nem az illemtanóra helyszíne.

2012. jan. 18. 08:27
 18/20 anonim ***** válasza:
71%

Már miért ne lehetne?

Anyukám 3 gyereket szült, egyszer nem mondta se nővéremnek, se nekem, hogy ne merjünk kiabálni!

Sőt, anyósom sem, pedig ő négyszer szült, ebből háromnál üvölthetett volna! 1. férjem nagy súllyal született, az orvos nem gondolta, hogy ilyen gyors szülés lesz, így anyósom szanaszét repedt (végbélnyílásig!)!

2. sógornőm: nem fordult be, a feje beékelődött anyósom bordái alá, sürgősségi császár lett.

3. kis sógorom: majdnem elvérzett szülés alatt...

2012. jan. 18. 14:21
 19/20 A kérdező kommentje:
Szerintem ne anyu lesz velem benn, mert tényleg nem bírná. :) Vagy a sógornőm, vagy a párom. Attól függ, hogy melyikük akar jobban. :) Én sajna nagyon érzékeny vagyok, így már előre látom, hogy látványosan fogok szenvedni. :)
2012. jan. 18. 21:58
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Tekintve, hogy az életed egyik legnehezebb órája, nyugodtan szenvedhetsz egy kicsit, ha jólesik. :-)
2012. jan. 18. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!