Ki keressen kit? Melyik félnek illik keresni a másikat először?
Igen, a fiú udvarol a lánynak, de nem egyoldalúan. Illik viszonozni az udvarlást. 50-50%-ban illik egymás családját látogatni. Amíg csak "jártok", telefonon nem kell hívnod a szüleit és nekik se téged. Te még nem vagy ott senki, nem vagy családtag, nem vagy menyasszony. Egy ismerős vagy max. Persze névnapon vagy születésnapon illik felköszönteni a családtagokat, legalább telefonon, de inkább személyesen.
Nekem baromira rosszul esett volna, ha a párom (férfi) nem visz haza magával, úgy éreztem volna, szégyell a szülei előtt.
Hogy ki keressen kit? A szülőknek nem kell kérvényt benyújtani, hogy állj szóba velük. A kapcsolatot neked kell keresni, de a párodon keresztül. A párodnak kell hívni, neked pedig menni kell. Ez fordítva is igaz, neked kell hívni a párodat, neki pedig menni. Azt gondolom, a 21. században már közel fele-fele arányban, de ettől még a fiú udvarol.
*a barátom arra hivatkozva, hogy én nem akarok sűrűn járni a fiús házhoz, nem hív túl sokszor magukhoz
Hát szólni kell neki, hogy már változott a véleményed. Ha nem veszi figyelembe, akkor csak kifogás. Viszont néma gyereknek anyja se érti a szavát, tehát szólni kell.
Abszolút nem kell felhívniuk téged, csak egy barátnő vagy, nem menyasszony.
Ez így pont elég a részükről, sőt, udvarias, hogy érdeklődnek felőled.
Neked sem szükséges felhívni őket, elég ha üzensz nekik a barátodon keresztül, hogy mi van veled, ill. hogy te is érdeklődsz, üdvözleted küldöd, kellemes hétvégét kívánsz nekik, boldog névnapot, stb.
Viszont ha elfogadnak téged a fiús háznál, igazán mehetnél többször is. Ma már nemcsak a fiú járhat a lányhoz. Főleg másfél év után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!