Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki keressen kit? Melyik...

Ki keressen kit? Melyik félnek illik keresni a másikat először?

Figyelt kérdés
23 éves lány vagyok. 1,5 éve járok a párommal. Úgy neveltek, hogy a fiú udvarol a lánynak és ő jár a lányhoz, nem pedig fordítva. Az első 6 hónapban nem is akartam menni a fiús házhoz, pedig hívott a barátom. Azóta 2x voltam. A fiú szüleit nem igazán ismerem, telefonon sem beszélünk. A kérdésem ehhez kapcsolódó lenne, mert anyukám szerint a fiú szüleinek kellene hívniuk (telefonon) engem, érdeklődni, hogy vagyok, stb. Úgy érzem nem érdeklem őket, de a barátom szerint igen, csak én sem hívom őket. Kinek lenne illő ezt megtenni?
2012. jan. 15. 18:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Írod, hogy érdeklődnek a hogyléted felől a barátodtól.

Akkor nem értem, mi a probléma?

2012. jan. 15. 19:21
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi kicsivel több, mint egy éve vagyunk együtt a barátommal és én is sokszor vagyok náluk, ő is sokszor itt(kb fele-fele). A szülei csak akkor hívnak fel, ha akarnak valami konkrét dolgot(vagy ha barátommal vagyok és ő nem veszi fel a telefont). Én is csak felköszönteni hívom őket, ha nem találkozunk személyesen. Szerintem ez így normális.

19/L

2012. jan. 15. 19:44
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A szülőknek minek kellene téged hívniuk?

Nem vagy a menyasszony, csak barátnője vagy!

Amúgy meg érdekes, hogy 1,5 év alatt CSAK kétszer voltál náluk. Ja és 23 éves létedre a szülők mondják meg, hogy mi az udvarlás vagy mi??? Gondolom nem tévedek, ha azt mondom ő az első barátod?

Egy férfi előbb utóbb bele fárad ha csak ő keresi a barátnőjét, ő megy mindig hozzájuk. Tudod egy kapcsolat a kölcsönös érdeklődésen is alapszik!

Engem is csak 2 hetente hívnak telón, hogy mi újság nálunk, pedig én már a fiúk menyasszonya vagyok!

22/N

2012. jan. 15. 20:19
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ők az idősebbek, a barátod szülei. Ha úgy érzed, egyáltalán helye van köztetek telefonálásnak (ebben nem vagyok biztos, mert valamiért nem szívesen mész hozzájuk, ami rájuk nézve nem hízelgő.... ebbe azért gondolj bele), tehát HA egyáltalán, akkor semmiképp ne tőlük várd. Te vagy a fiatal, te hívd őket.

De én azt mondom, semmi kapcsolat nincs köztetek, mert te nem akarod... így nem indokolja semmi a telefonálgatást. Max. ha a barátod beszél épp velük telefonon, ha te vele vagy, mondd, hogy adja egy picit neked is oda, és akkor beszélsz velük egy kicsit... De én elsősorban azon a ponton dolgoznék, hogy miért is... idegenkedsz tőlük ennyire, hogy kerülöd a házukat...

2012. jan. 15. 21:30
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

Hát ha nem vagy képes olykor elmenni hozzájuk, ami szerintem a 21. században "ultragáz", akkor ne is számíts rá, hogy majd keresnek. Meg minek? Miért kéne? Én sose beszélek párom szüleivel telefonon, hanem gyakran meglátogatjuk őket együtt, és akkor beszélgetünk, nagyon kedvesek, imádom őket, de nem jutna eszembe csak úgy rácsörögni egyikükre sem, és én is nagyon furának érezném, ha mondjuk az apja elkezdene hívogatni, hogy hogy vagyok...

Nagyon ostoba ez a hozzáállásod, hogy a "lányos ház" meg "fiús ház"...

Szóval: ha neked "büdös" odamenni, ne várd, hogy majd kuncsorognak telefonon egy kedves szavadért. Nekem meglenne a véleményem róla, ha a fiam (aki még nincs) barátnője így viselkedne.

2012. febr. 1. 14:08
 16/18 anonim ***** válasza:
79%
De ha ennyire számít, hogy lányos ill. fiús ház, tudd, hogy a lányos ház fizeti az esküvőt a hagyomány szerint. Teljes egészében.
2012. febr. 1. 16:30
 17/18 anonim ***** válasza:
66%
Majd jusson eszedebe, ha majd erre készülsz.
2012. febr. 1. 16:30
 18/18 anonim válasza:
én apámmal élek és én is magasrol sz@rok apám bnőire köszönök neki és ennyi meg apám is köszön a csajaimnak és utána nemérdekli sztem semmi értelme a szülőkkel kommunikálni majd max ha lakodalmat terveztek ha odamész hozzájuk és elkezdenek beszélgetni beszélgess velük de sztem ennyi
2012. márc. 11. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!