Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem illik a szülészeten...

Nem illik a szülészeten ordítozni. (? )

Figyelt kérdés

Anyukámmal nemrég néztünk egy szülésről készült filmet. A kismama a filmen elég sokat nyavalyog, sokat szenved. Anyukám szerint ez csak hiszti, és nem kéne túlzásokba esni. Nekem is azt mondta, hogy ha ordítozni merek a szülészeten szülésnél, akkor képen vág.(!?) Szerinte az embernek vissza kell fognia magát ilyen helyzetben.

Én viszont azt vallom, hogy nem vagyunk egyformák, és nem egyforma a fájdalomküszöbünk sem. Én magam pl. elég érzékeny vagyok. Így fogalmam sincs, hogy egy szülés mit fog majd kihozni belőlem.

Vélemények?

Köszönöm!

2012. jan. 17. 16:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
87%
Egyszerűen nem kell bent lennie a szülésnél. Egyébként tényleg vannak olyanok akik túlhisztizik, de szerintem ez ritkább. Szerintem ez pont nem az a helyzet ahol vissza kell fogni magunkat, nem fogorvosnál vagyunk :D
2012. jan. 17. 16:48
 2/20 anonim ***** válasza:
70%
A véleményem az, hogy anyád ássa el magát jó mélyen. Azt mondta, hogy képen vág?! Ezt nem lehet előre tervezni. Jön magától.
2012. jan. 17. 16:49
 3/20 anonim válasza:
89%
Persze van aki hisztizik, de az többnyire alapból is szokott. A szülés alapból fájdalommal jár, a kiabálás szülés közben segíthet levezetni a fájdalmat. Anyukád nem normális ha ilyet mond, kíváncsi vagyok, hogy ő egy nyikkanás nélkül szült meg?? Anyud nem a hisztire értette inkább a pofont?
2012. jan. 17. 16:50
 4/20 anonim ***** válasza:
88%
vélemény? ha anyám ilyen lenne, nem őt hívnám be a szülésemre. Nekem két császárba torkolló vajúdásom volt, az elsővel konkrétan filmszakadás volt, a másodikkal meg bár másfél nap volt a vajúdás, tök jól elvoltam, sétáltam a gyerekkel rendszeres fájásokkal, csak a végén durvult be. Nem egyforma még két szülés sem, nemhogy két ember szülése. Szerintem itt nem az illemre kell adni, hanem a lényeg, hogy koncentráljon valaki, mert a kiabálás elvonja az erőt. Persze ha valakinek az esik jól, csak csinálja. Az illemről meg: aki pl. nem kap beöntést, mert hirtelen megindul a szülése, az utána ássa el magát, mert illetlen dolgok jöttek ki belőle mindenki szeme láttára? Vagy hányni sem szabad? Én speciel hánytam császár közben, nem érdekelt.
2012. jan. 17. 16:51
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az a baj vele, hogy vannak ilyen hülyeségei. Alapból nem konzervatív, de ha valamit a fejébe vesz, az úgy is van. És szerinte ez csak hiszti. Mondta, hogy ő egy jaj nélkül szült meg engem és a bátyáimat. De könyörgöm, nem mindenki egyforma. Én ebben a helyzetben biztos lekakálnám az illemet.

Az biztos, hogy nem őt hívnám be szüléshez, márcsak azért sem, mert-annak ellenére, amit mondott- jobban jajveszékelne, mint én. :) Egyszer volt egy helyi érzéstelenítéses szemoperációm, amin ő is benn volt még kiskoromban. Én kissé "hisztiztem", ő pedig szabályosan zokogott, amiért nekem fáj. :)

2012. jan. 17. 17:01
 6/20 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem megengedett barmi ami elviselhetobbe teszi a fajasokat. Ha eppen az orditastol lesz elviselhetobb akkor ordits. Egy szuletszeten mar talakoztak mindenfele extrem esettel igy nem hiszem, hogy ledobbenne barki is. Egyebkent te fogod erezni, hogy mitol lesz leviselhetobb a fajas. Van aki nyog, van aki kiabal, van ai csendesen sziszeg... Ilyenen szerintem ne aggodj, lehet emlekezni sem fogsz arra, hogy kiabaltal. Nallam is volt egy olyan resz, hogy a ferjem meselte en meg csak neztem, hogy tenleg igaz? :) Nem emelkeztem ra.
2012. jan. 17. 17:03
 7/20 anonim ***** válasza:
90%

Én bizony jajgattam, könyörögtem a nővérnek, hogy adjanak valammit, de már nem kaphattam. Nem vagyok hisztis típus, a fájdalomküszöböm nagyon magas, de az kemény volt. A vajúdás közben történt ez, nyomás közben valóban nem szoktak kiabálni, mert elveszi a nyomástól az energiát, ezt nekem mondták szülés közben, hogy igyekezzek a nyomásra fordítani mindent. Akkor nem is jött egy hang sem belőlem.

Könnyű szülést kívánok, ha kell, mondjad a magadét nyugodtan. :)

2012. jan. 17. 17:06
 8/20 anonim ***** válasza:
87%

Én az első szülésnél nem ordítoztam vagy ilyesmi,akkor elég jól elvoltam, csak a vége volt nagyon rossz.

A másodiknál viszont nagyon ordíthattam mert anyukám hallotta a szülőszoba előtta folyosón, meg a párom is mondta ki bent volt, hogy elég hangos voltma, de én az égvilágon semmire nem emlékszem belőle,teljes filmszakadás volt nálam is.Úgyhogy nem hiszem,hogy ezt nagyon tudná az ember befolyásolni, főleg ha a fájdalomtól már szinte önkivületi állapotba kerül.És ahogy írod is nem egyforma a fájdalom küszöbünk és vannak nehezebb és könnyebb szülések is.

2012. jan. 17. 17:06
 9/20 anonim ***** válasza:
72%

Nem olvastam el a válaszokat...

Ez nem illik, nem illik kérdése, ennél kicsit több. Azért nem szabad kiabálni szülés közben, mert energiát vesz el tőled és a végére elfogyhat az erőd, mikor a babát ki kell tolni.

Nem beszélek mellé... én nagyon ordítottam szülésnél. Próbáltam visszafogni magam, alapjáraton nem vagyok egy hisztis nőszemély, de mikor éreztem, hogy szétrepedek csiklótól köldökig, azt bizony nehezen viseltem. Szólt a dokim, hogy hagyjam abba a kiabálást, mert a végére nem fogom tudni kitolni a babát, de hál' Istennek, azért csak sikerült. Igaz utána mikor rám rakták azt sem tudtam merre vagyok, majdnem leesett mellőlem az ágyból, még a karommal sem tudtam átölelni, olyan fáradt voltam.

Szóval ezért nem "illik" kiabálni... ja és hogy a többieket se zavarjuk talán. Mi 4-en voltunk a szülőszobán, csupán függönyökkel elválasztva.

2012. jan. 17. 17:11
 10/20 A kérdező kommentje:

Igen, ezt az energiatakarékos dolgot hallottam én is. Gondolom nem is azért kiabálnak, mert annyira élvezik a szülést. Mondjuk az már tényleg égő, ha valaki rád szól, hogy hagyd már abba. És abban biztos igaza van, hogy vannak nők, akik csak hisztiből csinálják.

Köszönöm, hogy leírtátok a tapasztalataitokat! :)

2012. jan. 17. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!