Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Várjátok a második szüléseteke...

Várjátok a második szüléseteket? Vagy féltek tőle?

Figyelt kérdés
Annyira furcsa érzésem van napok óta. Márciusra várom a második fiam érkezését a két éves mellé. Elképesztően jó érzést érzek, hogy megyek szülni, majd. Mint, amikor kicsi gyerekként, mondták anyuék, hogy megyünk majd nyáron az állatkertbe, vagy amikor azt mondták, hogy nyáron elutazhatunk horvátba és alig vártam. Pedig, 18 órás szenvedős szülésem volt. Két hónapig alig bírtam talpra állni. Mégsem érzek semmi félelmet. Hogy lehet ez?
2012. jan. 12. 13:10
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Kedves lassan szülő válaszolók és persze a későbbiekben szülők is:) Ha megszületett a babátok szívesen venném, ha írnátok pár sort, hogy milyen is volt. Kíváncsi lennék! Nagyon jó veletek megosztani az élményeket, hiszen mi kismamik érthetjük meg egymást a legjobban ezekben a pillanatokban!
2012. jan. 12. 15:25
 12/19 anonim ***** válasza:
Én a hétvégére vagyok kiírva de nem várom. Mármint a szülést nem várom, a babát már nagyon nagyon. Én eléggé kilógok itt a sorból mert császárral szültem de azért megszenvedtem én is mert 16 óra alatt nagy nehezen kitágultam de a baba meg nem jött le, nem tudtam megszülni. Most arra hajazok,h. Ne induljon meg a drágám (az elsőt is túlhordtam) és a dokim csak műtsön meg. Csak ennyire félek a vajúdástól. Valszeg csak az én hibám,hogy ilyen rossz emlék maradt ez nekem de biztos az is közrejátszik,h. Császár után nincs az az eufórikus érzés amitől elfelejtené az ember az előzményeket. Csak a rosszra emlékszem. :(
2012. jan. 12. 15:38
 13/19 A kérdező kommentje:
Hát nagyon sajnálom kedves utolsó válaszoló! Egyébként nekem semmi más nincs amitől félek, minthogy császározni kell majd. Ezt persze elhessegettem a gondolataimból. Pontosan azért, amit írtál. Egy császár, az műtét. A műtétet meg senki se szereti. Teljesen érthető, hogy a műtétet nem várod. Így csak gyors gyógyulást és nagyon jó babázást kívánok nektek, no meg persze egészséget!
2012. jan. 12. 16:10
 14/19 anonim ***** válasza:
Köszi, aranyos vagy! Én a műtéttől pont nem félek, hanem sokkal inkább a vajúdás meg a kitolás bár utóbbiban nem volt részem de világéletemben féltem tőle. Fordítva vagyok beállítva. :p
2012. jan. 12. 16:48
 15/19 limaia ***** válasza:
nekem is második baba,3 hetem van vissza,elvileg.én nem a szüléstől,csak a vajudástól félek.az elsőnél is nagyon erős fájdalmaim voltak,nem kértem fájdalomcsillapitót,mert ugy gondoltam,minden nélkül kell végigcsinálnom.azóta gerincproblémáim lettek,sokszor becsipődött a derekam,mint ahogy pár napja is,és félek,ha vajudáskor is az lesz,mit csinálok?azt a részt kihagynám igazán!
2012. jan. 12. 16:52
 16/19 A kérdező kommentje:
Ez a derék becsípődés nálam is volt, most a második babánál. Szülésnél valahogy elmúlik az ember egyéb problémája vagy csak eltörpül a szülési fájdalom mellett. Hamarosan túl leszel rajta és meglásd nem lesz semmi gond:)
2012. jan. 12. 19:06
 17/19 anonim ***** válasza:

Több helyen leírtam, de úgy érzem ide pont passzol .

Szóval a 3 órás "sikerszülésem" /nekem az, félre ne értsük :)/alatt sikerült lépről-lépésre megtapasztalnom mindent, és állíthatom, hogy a tolófájások már más jellegű fájdalmak.

Nem is fájdalom, csak az az érzés, hogy préselned kell, és tudatosan irányítani lehet, hogy mekkorát, mikor stb? Vhogy a természet így akarta, hogyha már kifáradunk a vajúdásban, maga a kitolási rész már ne legyen annyira fájdalmas.

Azért is írom, mert vki itt írja, hogy fél magától a szüléstől. Hár azért ne vállaljon császárt inkább...:)

De ami a fontosabb: minden leendő 2. babáját váró anyunak könnyű, szép szülést!:)

2012. jan. 13. 13:33
 18/19 anonim ***** válasza:

Én is nagyon várom, még szűk 3 hónapom van vissza. Szép élmény volt az első is, most a másodikkal még természetesebben tervezek mindent, aztán meglátjuk, hogy alakul.

Amitől félek, az a vajúdás megindulása, pontosabban, hogy mikor kell majd elindulni a kórházba - az elsővel terminustúllépés miatt befektettek, és ott magától meg is indult, de a dokik sem gondolták volna, hogy ilyen "gyorsan" megszülök. A vajúdás sokáig tartott (12 óra), és amikor éjjel kimentem megkérdezni, hogy az órák óta tartó 5 perceseimet komolyan kell-e venni, visszaküldtek aludni. Majd a reggeli vizitnél derült ki, hogy "suttyomban" nyíltam ki a totál zártról hirtelen 4 ujjnyira, onnantól 2 óra múlva le is zavartuk a menetet. Szóval ha ugyan így leszek most is, hogy a semmiből hirtelen lesz szülés, akkor félek tőle, hogy mondjuk a kórházba menet közben szülök majd meg, vagy tudom is én. :)

Meg még félek attól, milyen lesz az élet a két kicsivel (22 hónap lesz köztük). De majd ez is lesz valahogy.

2012. jan. 13. 15:48
 19/19 limaia ***** válasza:
maga a szülés az jó érzés volt!az,hogy már csak pár perc,és láthatom a babámat,az erőt adott.az akkori fájdalomra nem is emlékszem.
2012. jan. 13. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!