Apás szülés vagy nem?
Most olvastam egy 35 éves férfi kommentjét más kategóriában, hogy a férfiakban megváltozik valami, amikor látják hogyan születik meg a baba. És hogy ez nem tudatos, hanem tudatalatti.
Ti mit gondoltok? Tényleg jobb ha nem nézi végig a férfi a szülést, hanem csak a "végterméket" (nem negatív kifejezésnek szánom!) látja?
28/n
14:09 es vagyok
14:20 :nálunk is így volt sose láátam páromat sírni de akkor abban a pillanatban könnyes volt a szeme és mikor megkérdeztem hogy örülsz-e neki szó szerint elbőgte magát és mondta hogy nagyon jól döntöttünk hogy egymást választottuk és hogy megfogant a fiúnk na akkor én is sírtam:)))Ő is azt mondta hogy soha nem bánta meg hogy bent volt!!!
Köszönöm a válaszokat. :)
Még a baba kicsit odébb van, csak mostanában elég sokat gondolkodok ezen a témán, szóval úgy a kb 1-2 éves projektben benne van már.
Azt hiszem én rá fogom bízni a döntést. Eddig én úgy szerettem volna, ha bent van, de ha ez tényleg ennyire egyénfüggő a későbbi reakció, akkor jobb, ha nem "kényszerből" jön be, hanem mert ő is így akarja.
Ugyanígy van a baba téma is, kb minden évben megkérdeztem egyszer, hogy mi a véleménye, felkészült e már, mindig az volt a válasza, hogy nem. ( sosem erőltettem, hisztiztem miatt )Most meg amikor ismerősünknek baba született, akkor megkérdeztem ismét, és azt mondta, hogy késznek érzi magát, persze én meg jobban bezsongtam. :D Mostmár ő is szeretne egy picit. :)
Amúgy 9 éve vagyunk együtt (ő 30 éves), szóval már meg is érett a dolog, csak még kellene egy hely a babának, az meglesz, akkor rákapcsolunk a témára. :)
Én csalódott is lettem volna, ha nincs mellettem. Nem csak akkor kell támogatni egymást amikor minden szép és jó. Én se hagynám magára ha ő szenvedne akármilyen okból. Ő se hagyjon magamra amikor én szenvedek.
Szerencsére ezt ő is maximálisan így gondolta, esze ágában se volt kivonulni és magamra hagyni egy ilyen kemény helyzetben. Nem változott köztünk semmi, azóta se undorodik egyetlen porcikámtól se.
Nálunk úgy volt, hogy a szülés előtti 2 hétig tiltakozott a férjem, nem akart bejönni.Én titokban szerettem volna, hogy ott legyen, de nem akartam erőltetni.Fogalmam sincs, hogy miért gondolta meg magát, de egyszer csak váratlanul kijelentette, hogy bejön a szülésre.Hatalmas élmény volt neki, azóta rengetegszer elmondta, hogy mennyire csodál, és büszke ránk.Én nem tudtam sírni, mikor megszületett a babánk, de a férjem sírt helyettem is :)
Most ismét szülés előtt állunk, 3 hét van vissza a második baba érkezéséig, és nem is volt kérdéses, hogy bejön-e.Nálunk mindenképpen pozitív irányba változtatta a kapcsolatot,hogy benn volt szülésnél, a szex is tökéletes, sőt talán többször akarja, mint régen.
De ismerek egy ellenpéldát is, az exem házassága emiatt ment tönkre, szülés után fél évig nem is tudott nőként nézni a feleségére.Megcsalta, vége is lett a házasságuknak.
Tehát biztos, hogy férfifüggő a dolog, de az tény, hogy ha valaki nem akar ott lenni nem szabad erőltetni.Legyen a férfi döntése, mert tényleg valamilyen szinten rizikós a dolog...Én is sokáig morfondíroztam azon, hogy vajon jó ötlet volt-e, hogy bejött a férjem, vajon mi zajlott le a fejében, mit gondolt az egész szülésről.Leginkább most bizonyosodtam meg arról, hogy jó döntés volt, hogy ismét ott akar lenni a nagy napon:)
Kérdező, bízd rá a párodra. Ha ő szeretné, akkor engedd meg, de ne erőltesd, mert az sose jó.
Nem kell mindig az elvakult egyik vagy másik oldalt nézni (lásd a kommented előtti válaszoló), mert igen erős túlzás, hogy 100-ból vagy kettő akar bemenni. Az én baráti társaságomban minden pasi be akart menni, és később meg is tárgyalták közösen, hogy aki ezt kihagyja, nagy barom:)
A férfiak alapból parásabbak, és nekik nem a szülés borzasztó, hanem az, hogy tehetetlenek, pedig ők a nagy és erős férfiak.
A nővérem nem volt hajlandó beengedni a párját. Azóta tönkrement a kapcsolatuk, és a srác még most is meggyőződéssel állítja, hogy ez volt az első lépés a szakítás felé, mert annyira szeretett volna részese lenni a fia születésének, és még most is ( a kicsi 6 éves) úgy érzi, hogy a nővérem megfosztotta őt valamitől, amire teljes szívével vágyott. Ezt is mérlegelni kell, mert ilyen is előfordul.
A párom közölte velem, hogy mivel együtt "csináltuk", együtt vártuk, együtt örültünk neki, együtt nevettünk a mocorgásán, ki ne találjam, hogy pont a lényegről maradjon le. Ő igenis látni akarja, hogyan jön világra a gyereke. Azóta is emlegeti, most várjuk a másodikat, és már most tervezi, hogy hogyan vágja el majd a köldökzsinórt. Azt mondta, akkor ott nem a nője voltam, hanem a fia anyja, és nem szexuális értelemben tekintett rám, hanem úgy mint az élete részére.
Általában azokban a kapcsolatokban, ahol egy szülésélmény miatt megromlik valami, már korábban is volt gond.
Ha mindenki helyén kezeli a dolgokat, akkor ebből nem lesz semmi probléma.
Én pasi létemre azt mondom, együtt csináltuk a picit végig a feleségem mellett voltam és a szüléskor is vele leszek.
A születés, nem undorító, hanem egy csodálatos biológiai folyamat. Felfogás és hozzá állás kérdése.
Pl. Disznóölést simán végigcsinál, de megundorodik a párjától ha születik neki egy közös gyermekük, akinek közösen adtak életet, ne nem ez csak ürügy. Azt a nőt aki felvállalja a terhességet, tisztelettel és becsülettel végigcsinálja (szenvedi) Igen is tisztelni és szeretni kell. Szerintem, ha viszont megundorodik, nem is jelentett sokat neki a párja. Semmi köze a tudatalattinak.
Gondoljuk már végig, disznóölés (vér, egy lélegző érző élőlény életének kiontását saját kezűleg megcsinálja, turkál a kihűlt testében kimetszi a beleit, abból lesz a hurka, mégis megeszi) Attól nem undorodik? Jól tudja honnét vette ki mikor esz akkor is, mégsem látszik rajt megbánás-sajnálat legkisebb jele sem. Egy élet születésénél meg undor kapja el? Na ne ez megjátszás csupán. Én ki nem hagynám, mikor eljő a pillanat és megszületik a kisfiam, sőt segédkezni is szeretnék bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!