Hány cm magasság alatt császároznak?
Ez mien kérdés? Én még ilyet nem hallottam. Engem is császároztak de engem azért mert nem volt magzat vízem! Szerintem nem számit hogy hány cm magas vagy!
3 hónapos baba anyukája
Szia!
Tényleg nem a testmagasságtól függ, h császároznak-e. :)
Attól függ, h mekkora a babád buksija, ill. a medencéd mérete, ha nagyobb a buksi, akkor beszélünk téraránytalanságról, akkor ugye nem fér ki, tehát muszáj a császár. Vagy pl. farfekvéses v. harántfekvéses a baba, akkor is ált. császároznak, bár tökéletes farfekvés esetén elvileg nem lenne akadálya a sima szülésnek, de sajnos ezt nem nagyon vállalják be a dokik (amit sajnálok is, m az én kislányom is csücsül, és 36+3 hetes vagyok :( )Na meg persze ott van még sok más is, pl. ha a baba vagy a mama egészsége van veszélyben, akkor is császároznak, stb.
Na, de a lényeg: nem a magasságon múlik :P
Üdv
Szia!
Látom sokan válaszoltak,de mivel én tapasztalatból tudom,hogy nem a magasságtól függ,hogy császároznak-e,ezért úgy gondoltam le írom neked.Én 140 cm magas vagyok 2 fiam van,mind a kettő természetes úton született.Az első 3 kg és 50 cm volt,ő 1 óra alatt jött a világra.A másik 3,630kg és 53 cm ő pedig 2 óra alatt.Tehát nem a magasságtól függ!Biztos,hogy nagyon sok mindenen múlik a szülés lefolyása és szerintem a szerencsén is.Pl.nekem a második szülésemnél nem volt ott a nőgyógyász csak a szülésznő,de nagyon ügyes volt így tehát nem volt gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!