Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A baba apjával vagy a nővéremm...

Nikibubi kérdése:

A baba apjával vagy a nővéremmel szüljek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom,h a kismamának kell eldöntenie ezt a fontos kérdést,de mielőtt döntök,szeretném meghallgatni a véleményeket az apás szülésről,akinél így történt.

Ha a baba apukáját választanám:

-Biztonságban érezném magam és a babát,de nem tudom,hogy mit szól majd a nagy fájdalmaimhoz,hogyan fogja kezelni.

És azt sem akarom,hogy "véletlenül" a köldökzsinór elvágásánál "oda" nézzen,mert nem akarom,hogy megundorodjon tőlem.Sok ilyen történetet hallottam!! :(

Ha a nővérem lenne bent:

Ő már kétszer átesett a spontán szülésen,tehát tapasztalattal rendelkezik,hogy mikor mire számíthatok a szülés folyamán.

2011. dec. 14. 14:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok!!

Nagyon szépen köszönöm ezt a sok hozzászólást,igazán jól esett olvasni!!

Az apuka mellett döntenék egyébként 90%-ban,de csak megerősítést kaptam ebben!!

Abszolút bírja a vér látványát,és bent akart lenni, semmiképp se akarnám megfosztani ettől az élménytől,viszont abban teljesen egyetérthogy lehet,hogy jobb,ha olyas valaki van bent velem,aki tudja,hogy mikor mi következik.

De szerintem az is lehet,hogy baromira nem azzal fogok foglalkozni ott,h ki van mellettem,csak hogy legyen velem valaki.Ha így nézzük,mindenképp a férjemet választom,mert ha nem lenne ott,akkor hiányolnám!! :)

Köszönöm,hogy megerősítettetek az elhatározásomban!!! :)

2011. dec. 15. 08:23
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

szerintem jó döntés.

a szülőszobán a nővérkét megkérhetitek, hogy súgjon, mivel tud segíteni a férjed (légzést mutatja, masszírozást). hatalmas erőt kapsz tőle majd.

meg ilyen apróságok, amik ott nagyon sokat számítanak: megetet(szőlőcukor), megitat, fogja a kezed.

2011. dec. 15. 08:35
 13/16 anonim ***** válasza:

Én eleinte nem nagyon akartam, hogy bent legyen velem.. Úgy gondoltam, nem kell neki azt látnia.. Meg hallottam "rémtörténeteket" is persze, hogy xy-nak bent volt a férje, és azóta nem volt szex, bla.. bla... Aztán megegyzetem a férjemmel, hogy bent lehet, de arra, még csak véletlenül sem nézhet, a fejét sem fordíthatja oda..

A vége nálam is az lett, hogy természetesen végignézte, és nyugtatgatott, hogy "nyugi, már látom a fejét! mindjárt kint van!". Én nagyon örülök neki, hogy ott volt velem, és bíztatott, fogta a kezem, masszírozta a derekam. És persze ő is, hogy átélhette velem ezt a csodát. Ez egy újabb életre szóló élményt ad nektek, szerintem ne hagyd ki!

2011. dec. 15. 13:36
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Menjetek el együtt szülésfelkészítőre, és akkor a Férjed is tudni fogja mikor mi jön, szóval lehet ő a segítséged is :))

Boldog babavárást, könnyű szülést kívánok :)

2011. dec. 15. 19:05
 15/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!!

Tényleg arik vagytok!

A szívem mélyén amúgy is az apát választottam volna,mert ha nem lenne ott,akkor nagyon hiányolnám!!!

:)

2011. dec. 16. 11:01
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Ismét a 8. válaszoló vagyok: a férjem a mai napig emlegeti a szülést, sőt, minden az ismeretségi körben előforduló szülés előtt álló párnak javasolja az apás szülést (azt mondja, élete legnagyobb élménye volt, hogy ő vághatta el a köldökzsinórt!)!

2011. dec. 16. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!