Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Jó ha a 3 évvel ezelőtti...

Jó ha a 3 évvel ezelőtti házassági anyakönyvi kivonatot viszem a baba anyakönyvezéséhez a kórházba?

Figyelt kérdés
Bp. ÁEK
2011. dec. 8. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:
nálunk azt mondták, az eredeti kell, mindegy mikori.
2011. dec. 8. 20:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Én meg úgy tudom, mert nálunk az volt, hogy be kellett vinni az anya könyvvezetőhöz és ő rányomta a bélyegét: Érvényesítve
2011. dec. 8. 20:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

El kell, hogy fogadják. Én tavaly szültem, és 2006-ban volt az esküvő. Az eredetit vittem. Mondjuk a SOTE II. volt, de jogszabály rögzíti, hogy elég az eredeti, nem kell 300 napnál nem régebbi.

2011. dec. 8. 21:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Na, akkor majd megkérdezem a dokit hátha tudja. Az a baj, hogy mi otthon, vidéken esküdtünk ami 200km-re van és már nem készülünk haza. Januárban szülök. De csak jó lesz az eredeti, nem?
2011. dec. 8. 21:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Egyszerre írtunk. Én is azt gondolnám, hogy elég az eredeti (habár attól el is válhattunk azóta).
2011. dec. 8. 21:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Én idén januárban szültem szintén az ÁEK-ben, és 5 éve volt az esküvőnk. Az új jogszabály szerint valóban nem kell(ene) már 300 napnál nem régebbi igazolás, de az önkormányzatnál (13. ker-ben kérdeztem meg, mivel ott lakunk) azt mondták, saját érdekemben kérjem ki a frisset, mert ezzel időt takarítok meg. Ugyanis azóta elválhattunk, és nekik ezt ellenőrizni kell. Arra céloztak, hogy esetleg később fogjuk megkapni a szül. ak. kivonatot, és anélkül nem lehet a különböző juttatásokat sem megigényelni...

Szóval mi kikértük. A mi esküvőnk is az ország másik csücskében volt, de telefonon felhívtam őket, aztán írtam egy levelet, és postán elküldték pár napon belül. Ingyenesen.

2011. dec. 8. 23:55
 7/7 anonim ***** válasza:
én 300napnál nem régebbit vittem, így írták, h így kell, de Bp-en szültem, házasságkötés vidéken volt, írtam egy meghatalmazást anyumnak h intézze, ő kikérte vidéken és postázta nekem. Már én sem akartam nagy hassal hazamenni emiatt.
2011. dec. 13. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!