Jó ha a 3 évvel ezelőtti házassági anyakönyvi kivonatot viszem a baba anyakönyvezéséhez a kórházba?
Szia!
El kell, hogy fogadják. Én tavaly szültem, és 2006-ban volt az esküvő. Az eredetit vittem. Mondjuk a SOTE II. volt, de jogszabály rögzíti, hogy elég az eredeti, nem kell 300 napnál nem régebbi.
Én idén januárban szültem szintén az ÁEK-ben, és 5 éve volt az esküvőnk. Az új jogszabály szerint valóban nem kell(ene) már 300 napnál nem régebbi igazolás, de az önkormányzatnál (13. ker-ben kérdeztem meg, mivel ott lakunk) azt mondták, saját érdekemben kérjem ki a frisset, mert ezzel időt takarítok meg. Ugyanis azóta elválhattunk, és nekik ezt ellenőrizni kell. Arra céloztak, hogy esetleg később fogjuk megkapni a szül. ak. kivonatot, és anélkül nem lehet a különböző juttatásokat sem megigényelni...
Szóval mi kikértük. A mi esküvőnk is az ország másik csücskében volt, de telefonon felhívtam őket, aztán írtam egy levelet, és postán elküldték pár napon belül. Ingyenesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!