Mit eszik a baba amíg nem tudsz érte menni, mert császároztak?
Szia!
A császár után a baba általában a csecsemősöknél marad, amíg nem mozoghatsz. Ez mondjuk kórházfüggő. Az ennivaló még az első két napban nem létfontosságú a picinek. Sokaknak nem is lövell még addigra be a tejük. Ilyenkor cukros vizet kapnak a csecsemősöktől. Mogyorónyi pici gyomruk van, amibe, ha belekerül 1-2 csepp cukros víz is megnyugszanak és bírják még egy darabig. Tehát mire a kezedbe tudod venni és cicire rakni kb. addigra lesz éhes. Az én fiam nem császárral született, de az első 20 órát végigaludta. Nem volt tejem még, így a 3 napon evett először. (Addig csak cukros víz, meg az előtej) A 4. naptól már volt tejem és onnantól cicizett. 16 hónapon keresztül. :)
Délután 4-kor császároztak és este 8-kor már hozták is a babámat cicire tenni. Elég hamar be is indult a tejem, az előtejjel meg elvolt addig a lányom.
Ahol én szültem semmit sem adnak a babának, csak ha már nagy gáz van (túl sokat fogy). De alapesetben a babák tartalékokkal születnek, épp ezért bírják jól az első napokat, amíg nem indul be a tej. S a gyomruk is nagyon pici, nagyon kevéssel is beérik.
Első válaszoló vagyok! Félreérthetően írtam.
Szó sincs arról, hogy ne kéne cicire rakni a babát, hisz ebben a csecsemősök is segítenek, amikor még nem tudsz felkelni. Mi mástól indulna be a tej, ha nem raknád cicire a babát. Csak azt írtam, hogy az első pár napban még nem éhes annyira a pici és elég neki a cukros víz, ha még nincs teje az embernek. Ugyanis a kérdés úgy hangzott, hogy mit eszik a baba? Szóval cicire kell rakni természetesen. Nekem is három napig rajta csüngött, amíg be nem indult a tejem. :) Elnézést , ha félreérthetően fogalmaztam!
Nem kell neki cukros víz. Enyém sem halt éhen. Az előtej éppen elég a kis meggymagnyi gyomrának. Nekem a nővér kézzel fejte a mellem második nap és fecskendőbe gyűjtötte. Így adtuk a babának. Elég mennyiség jött le, úgyhogy utána már nem aggódtam, hogy nem kap sem vizet, sem cukros vizet. Ezek amúgy is csak telítik a gyomrát. Csak a tejtermelésednek ártasz, ha engeded, hogy adjanak neki.
Most pedig ezt is le lehet pontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!