Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi történik, ha a baba belekak...

Mi történik, ha a baba belekakil a magzatvízbe? Ez a szülés folyamán vagy elötte történik?

Figyelt kérdés
hogy derül ki ha ez történt?
2011. dec. 5. 21:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha kakil a baba akkor zavaros, zöld lesz a mvíz. Hogy hogyan derül ki= mert elfolyik, vagy látják mikor megvizsgálják tiszta e.

Azt sose fogom megtudni, hogy a babám szülés/vajúdás közben kakilt e be, vagy az miatt indult meg a szülés...

Ha érett a baba, vagy ha valami nem tetszik neki akkor kakil be(anno ezt mondták nekem)

Ha belekakil, akkor beteg lesz=fertőzés, mehet ez az emésztet trutyi a tüdőbe is sajna ami nem szerencsés...

2011. dec. 5. 22:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Előfordul, hogy a magzat már az anyaméhben is ürít meconiumot. Ilyenkor az egyébként víztiszta magzatvíz zöldessé, súlyos esetben egészen sűrűvé válhat. A meconiumos magzatvíz figyelmeztető jel! Arra utal, hogy a magzat nem érzi jól magát a méhben, oxigénhiánya van. Ha ez az állapot sokáig fennáll, súlyos, akár maradandó károsodáshoz vezethet.

Többek közt ezért is fontos a szülés alatt a magzatvíz megfigyelése. Amennyiben a magzatvíz meconiumos, a szülést minél előbb be kell fejezni, és jó, ha ilyen esetekben a szülésnél az újszülött ellátásában jártas orvos (neonatológus) is jelen van.

Súlyos kórkép a meconiumos magzatvíz belégzése, félrenyelése. Ilyenkor a meconium a szülés alatt a légutakba, súlyosabb esetben a tüdőbe kerül. Gyakrabban fordul elő időre született, normál súlyú újszülötteknél. Súlyos, életveszélyes légzési és keringési elégtelenséget okoz, és gyakran kíséri légmell. Kezelése speciális lélegeztetőgépekkel történik. Mindenképpen a súlyos betegség megelőzésére kell törekedni, megfelelő szülésvezetéssel és az újszülött megfelelő ellátásával, a légutak gyors alapos leszívásával.

2011. dec. 5. 22:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem már szülés előtt belekakilt a magzatvizbe.Nem tudta senki.Mikor elfolyt a magzatviz akkor zavaros zöld szine volt.Azonnal szülöszóbába fektettek.De nem nagyon érdekelt senkit.Hat óra után kaptam egy antibiotikumot hogy én ne kapjak fertőzést.Majd hat órát még szenvedtem.Aztán a vége császár lett más okból.De a gyerekkel senki nem foglakozott hogy már 12 órája fertözött vizben van.Fogadott orvosom volt.
2011. dec. 6. 08:22
 4/7 anonim ***** válasza:
a magzatvíz színéről derül ki, hogy valamikor belekakilt a vízba. elvileg innentől igyekeznek hamar kitessékelni a babát. tesómnál így történt, születés után alaposabb megfigyelés alatt tartották a babát.
2011. dec. 6. 08:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Hasonlóan jártam, mint az egyik előttem válaszoló:Mikor elfolyt a magzatvizem, zöldes volt, de se a szülésznő se a doki nem aggódta túl...Még jó hogy akkor nem tudtam, hogy ez mivel járhat...így hagytak még 14 órát, mire más okokból, de császár lett...Hála ég semmi baja nem lett a kislányomnak.
2011. dec. 6. 11:27
 6/7 anonim ***** válasza:
55%
Unokahúgomnak a 9 hónap alatt semmi problémája nem volt a terhességgel,a baba is egészséges volt.Aztán elfolyt a magzatvize,ami zöld és zavaros volt!14 óra!!!!vajúdás után szülte meg kicsi Gergőjét aki most 4 éves,az önálló életre teljesen alkalmatlan lesz!Se beszélni,se járni nem tud és még mindig pelenkázni kell!Ha a doki megcsászározta volna,semmi baja nem lenne!Egyszerűen nem foglalkozott vele a doki,hogy elég oxigénhez jut-e!
2011. dec. 6. 12:12
 7/7 anonim ***** válasza:
69%
Az unokatesóméknak tavaly sajnos emiatt halt meg a babájuk. Szülés közben belélegezte és sajnos nem tudtak rajta segiteni...
2011. dec. 7. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!