Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem érezzem magam rossz...

Nem érezzem magam rossz anyának? Sokan cseszegetnek ezért, miért?

Figyelt kérdés

Nem élveztem a terhességet. 6 hónapig szinte mindentől hánytam, alig volt valami amitől nem, utána lumbágóm lett a a derekamban, feküdni sem tudtam, szinte végig kellett ülnöm a terhességet. Ez később a csípőmre is kiterjedt, ami most, egy év után is fennáll.

A vajúdás borzalmas volt a számomra. Hánytam, sétáltattak, mikor járni sem bírtam szinte a fent említett okok miatt. Epedtem, de nem adtak inni, pedig szédültem már.

A magzatvíz mekóniumos volt, megakadt a szülés, utána fájásgyengeség és egyéb okok miatt császárra került sor.

A tejem időben indult meg, 5 hónapig szoptattam.

Anyukámon kívül mindenki szemében szálka vagyok, mivel alapvetően nyílt a természetem, és merészeltem NEM szégyelni azt, hogy nem bírtam természetersen megszülni a lányom.

Pont most volt, hogy egy régi ismerős kiírta egy közösségi oldalra, hogy micsoda csoida a szülés és milyen szörnyű a császár. Válaszoltam, hogy szerintem a császár szükséges rossz, továbbá hogy a terhesség nem éppen a varázslat mindenkinek. Na erre rámrontottak a "véranyák", hogy ők nem lennének erre büszkék, meg, szégyeljem magam, hogy a csodát szörnyűségnek titulálom. Volt aki az írta(bemásolom)

"Aki nem szülte meg a gyerekét, az soha nem lesz igazi anya!"

Ez azért eléggé fájt!

2011. dec. 13. 11:18
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
84%

Aki olyat mond, hogy a császár miatt soha nem leszel igazi anya, az nagyon beszűkült látókörű és buta. Aki ennyire nem lát túl az orrán, annak nem lennék a helyében.

Ítélkezni baromi egyszerű, de benne lenni egy adott helyzetben tök más. S míg te tapasztalatból tudod, hogy milyen egy császár, addig azt is tudnod kell, hogy ez többet ér, mint egy ítélet, amit egy ostoba ember hajtogat.

Annyi mindentől lehetnénk rossz anyák, de ez leginkább azért van, mert azt hisszük azok vagyunk. Mert egy vadidegen beszól és a szívünkre vesszük. Én is ilyen vagyok, csak tudnám miért!!! Miközben azt tudom, hogy nem kell ezekkel a hülye megjegyzésekkel foglalkozni, és hogy akkor is szeretném a lányomat, ha az orromon vették volna ki. S akkor is én lennék az anyja, és neki akkor is én lennék a legjobb.

Túl sokat lelkizünk, és túl sokat agyalunk mások megjegyzésein, miközben ezzel elbarmoljuk a saját - hidd el - tök normális életünket.

2011. dec. 13. 11:51
 12/33 anonim ***** válasza:
38%
Ezzel a hányós dologgal én is így voltam, és vagyok is most újra. Miután az előző terhességnél félidő után megszűnt a hányingerem-hányásom(nekem is minden szagtól volt, amit csak emberi orr érzékelhet), elkezdtem görcsölgetni, végigrettegtük a szülésig az időt. Visszatartás is volt, és a szülés is korábban lett meg. Nem császár volt, de kb olyan volt mintha a hentesnél jártam volna. Rossz élmény a szülés és a terhesség is, és most újra ezt élem át. Az eredményre koncentrálok, van egy szép kislányom, és lesz egy kistestvére ha minden rendben lesz. Több gyermeket nem akarok, a terhesség rettegéssel tölt el. Megértelek, én annyit kívánok a "jóakaróidnak", hogy éljenek át valami hasonlóan "felemelőt" ők is, utána biztosan máshogy állnak a dolgokhoz. Ja és én sem szégyellem. Minden jót, mielőbbi nyugalmat!
 13/33 A kérdező kommentje:
Mindenki egyéni. Kérlek ne vitázzatok!
 14/33 anonim ***** válasza:
84%

Első 4 hónapot végighánytam, volt 1 hónapom, amikor tökjó volt, a 6. hónapban azonban kórház- vizesedés, magas vérnyomás- 3x feküdtem emiatt kórházban, mikor a 38.héten szivárgott a magaztvíz, amit nem vettek észre, hiába mondtam, mindegy, egy éjszakán át szivárgott, majd reggel mégiscsak igazat adtak nekem a kórházban, hogy jé, tényleg (ekkor már a saját orvosomat hívtam be).

Megindították a szülést, nem részletezem tovább, 7 óra vajúdás (oxitocint 3x emelték), kézzel tágítás, semmi, leesett a szívhang---------> császár!!

Már hulla voltam akkorra. 7Több, mint 7 órahosszát vajúdtam a semmiért.

Kiderült, ha természetesen szültem volna meg, -az orvos szavaival élve- az"VÉGZETES lett volna". Teljesen az arcában volt a köldökzsinór, ráadásul úgy, hogyha megszülöm és kibújik a feje, nem tudták volna átemelni rajta a zsinórt, még az orvosom is beleborzadt,a hgy elmesélte, de nem is mondta tovább, csak megnyugtatott, hogy jól van ez így.

Úgyhogy végülis örülök, hogy császár lett a vége, de persze már megváltás lett volna, ha ennyi szenvedés után ki tudott volna bújni szépen.

De nem így lett.

És szerinted ez rajtam múlt?? Mit meg nem adtam volna -mint minden más anya is- hogy szép, gördülékeny, gyors és könnyű világrajövetele legyen a fiamnak.

Most 6 hónapos lesz, és a környék legnyugodtabb babája!:) Nagyon büszke vagyok rá!! És imádom!

Hogy milyen anya vagyok? Hát azt csak a környezetemben lévők tudnák elmondani, természetesen a tőlem telhető legjobbat megteszek mindenben.

Teljes értékű anyának érzem magam, sőt!!!

Gondolj bele!! Te meg én és aki még hasonló nehézségeken van túl, teljesen másképp értékel ezentúl mindent!

És ha azén pici fiamat bárki bántani merné!

Azt hiszem válaszoltam volna valamit erre a facebook comment-re, de azt nem tette volna zsebre, sőt!! Megosztottam volna, hogy mindenki lássa milyen bunkó! Talán még egy körkérdést is megért volna.

Bocsi a kisregényért, tudnék még írni.....:D

2011. dec. 13. 11:58
 15/33 anonim ***** válasza:
17%
Hű,11.35-ös válaszoló,azt hiszem Te nem ezen a bolygón élsz.2 hüvelyi szülésem volt,mindkettő rövid(4 illetve 3 óra),beavatkozás mentes(nem volt gátmetszésem sem).Ennek ellenére a hüvelyem nem tágult ki-a férjem állítás szerint-és nem is hagyott el engem(pedig már jóval többször 3 év eltelt az első gyerek születése óta,és a kicsi is már 4 éves lesz).Sőt mi több,rajta vagyunk a 3. babaprojekten!Arról nem is beszélve,hogy a császármetszés annyira nem ideális a babának,mivel nincs ideje alkalmazkodni a külvilághoz(a hüvelyen való áthaladás ezt segíti).Hiszed vagy nem,én nem vagyok irígy a császárral szült anyukákra,pláne úgy nem,hogy a szülés utáni napon már szinte semmi bajom nem volt(persze az fájt,ahogy a méhem húzódott össze).Mellesleg az első gyerkőcnél végig hánytam a terhességet,a 2.-nál "szerencsés" voltam,"csak" 12 hétig.Mivel nem vagyunk egyformák,másként éljük meg a dolgokat.Én akkor is vállalnám a 3.babát,ha tudnám,hogy úgy,mint az elsőnél, végig hányni fogok.Ám ez az én döntésem!Úgy gondolom senkinek nincs joga lenézni,kioktatni a másikat.
2011. dec. 13. 12:43
 16/33 anonim ***** válasza:

ma 11:58 vagyok.

Én kérek elnézést, hogy válaszoltam. Nem értem, hogy miért kell lepontozni. Bocsánat. Többé nem írok meg semmit jószándékból és őszintén itt, mert nem lehet.

Bocsánok!

2011. dec. 13. 12:48
 17/33 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsóval, én sem válaszolok többé ilyen kérdésre, itt az ítélkezőket bírálók ítélkeznek és pontoznak le leginkább -nevetséges.
2011. dec. 13. 13:10
 18/33 A kérdező kommentje:
:(
2011. dec. 13. 13:17
 19/33 anonim ***** válasza:
55%

Nem olvasom a hsz-kat, de egyet írok: a császár éppolyan szülés, mint a hüvelyi.

Első babámnál 16 órát vajúdtam, és megváltás lett volna a csaszi. De nem, megszültem "természetesen", kínlódva, kiszolgáltatottan, mert a baba már a szülőcsatornában volt, csak elfáradtam és nem tudtam kinyomni

Továbbá nagy tévedés az is hogy a csaszi a könnyebb út. Leginkább sürgősségi császár van, ahol a baba élete a tét, nem "csak úgy" vagdosnak. (Vagy orvosi javallatra pl. 2. császár).

Minkét terhességemet (főleg a 2-at) -leginkább a vége felé- én tényleg terhes létnek éltem meg, nem szégyellem, már minden bajom volt. Örülök, ha vki 9 hónapig szárnyal, én nem tudtam.....

2011. dec. 13. 13:44
 20/33 anonim ***** válasza:
ja, és még vmi. Nem a terhesség, meg a szülés mikéntje határozza meg hogy kiből milyen anya lesz? Hanem az utána jövő dolgok. És nem áll meg ám a "rossz" széria úgymond a terhességgel, után is jönnek gondok, amiken át kell lendülni. Én pl. 2 hete kaptam egy jó kis mellgyulladást. Hát röviden: 40 fokos láz, kőkemény mell, állandó hidegrázás, napi többórás fekvés. Köszi. Mégis a gyerekemért "túl kellett élnem". Na, ez határozza meg egy anya "létét" ,szerintem.
2011. dec. 13. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!