Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Levetetted, vagy tervezed...

Levetetted, vagy tervezed levetetni az őssejteket?

Figyelt kérdés

2011. dec. 9. 16:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Mi nem is lehetnénk ettől kompetensebbek, és nem vetetjük le.
2011. dec. 9. 17:56
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem vetettem le.
2011. dec. 9. 18:20
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem vetettem le. Az orvosaim pénzkidobásnak nevezték és lehúzásnak, de különben sem volt rá pénz.
2011. dec. 9. 20:08
 14/22 anonim ***** válasza:
Mi sem vetetjük le..
2011. dec. 11. 00:23
 15/22 anonim ***** válasza:
Nem. Itt (Anglia) még csak rá sem kérdeztek, szóba sem hozták. Nem érdekes?
2011. dec. 11. 00:39
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem vetettük le és nem is tervezzük. Érdekes, és nagyon szomorú, amit az egyik válaszoló ír: hogy valóban csak a jómódúak engedhetik meg maguknak. Ugyanúgy mint régen, mióta világ a világ, most is ők vannak előnyben.
2011. dec. 11. 21:47
 17/22 anonim ***** válasza:
17:56-ostól megkérdezhetem, hogy Ti miért nem vetetitek le?
2011. dec. 11. 22:00
 18/22 anonim ***** válasza:

1756os vagyok. Mert a legzseniálisabb ipar: kézzel fogható eredmény nélkül milliókat húz le emberekről (anélkül, hogy összeesküvés-elmélet párti lennék). Mutass nekem értékelhető mintát (nem 1-2őt) olyan emberekből, akik visszakapták a köldökzsinórból nyert őssejteket...

Egyelőre nem alkalmazható jól, és a sok etikai aggály miatt nem tudni, hogy valaha hatásos lehet-e. Számtalan konferencia előadásai alatt csak pár megszállottat hallottam bizakodni.

Arról nem is beszélve, hogy a jelenleg őssejtekkel gyógyítható betegségekhez az őssejt máshonnan is beszerezhető, a későbbiekben is. ( [link]

Ebben az esetben pl. csontvelővel, amiből donor jó eséllyel található.) Ezek általában genetikai alapon fejlődő megbetegedések, sajnos nagyon bizonytalan, hogy az egyelőre sikeresnek tűnő kezelés később ugyanannak a genetikai hibának az alapján előjön-e, őssejt ide vagy oda. Illetve az akut leukémiánál pl. lesz-e majd gyógyultnak mondható a kislány. (Reméljük, nagyon reméljük, hogy igen, nem akarok belegondolni a kicsi lány helyzetébe... De nem csak őssejttel volt kezelhető. És látható: hat év alatt a második sikeres kezelés... Hááát... Ez nem sok semmi.)

Ha kétségtelenül életmentő dolog lenne, TB azonnal támogatná: a finanszírozónak ugyanis sokkal, de sokkal, összehasonlíthatatlanul kevesebbe kerül ez az út, mint a későbbi kezelés.

Az még csak plusz adalék, hogy 20 év után nem felhasználható, a hatékonysága pedig nem 20 év elteltével esik 0-ra, hanem folyamatosan csökken.

Minden tényezőt, ami a gyermekre leselkedik sajnos nem lehet kiküszöbölni, bár milyen jó lenne... A szülők ilyen irányú törekvéseit jól kihasználni, eredmények nélkül: a legkevésbé sem etikus.

Tehát: kevés a tény, sok a találgatás, hamar lett szenzációhajhász ipar belőle.

2011. dec. 12. 14:57
 19/22 anonim ***** válasza:
Én kérdeztem, hogy miért nem vetettétek le az őssejteket, és köszönöm a válaszod. Egyébként mi sem vetettük le, hosszasan rágódtunk rajta, de mégis úgy döntöttünk, hogy nem, egyrészt, mert nagyon drága, másrészt mert tényleg bizonytalan az egész dolog. Egyébként apósomnak 55 éves korában vettek le őssejteket, és gyógyították meg.
2011. dec. 12. 15:07
 20/22 anonim ***** válasza:
Pontosan erről van szó. Örülök, hogy apósod sikerrel járt, és látod, ha neki gyerekkorában leveszik ,akkor 55 évesen már semmit nem tud kezdeni vele. De mások kerestek rajta... Szomorú...
2011. dec. 12. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!