Megéri levetetni az őssejteket?
Szia!
Én nem vetettem le, de ha lett volna rá felesleges pénzem és időben intézkedem megtettem volna. Én úgy gondolom, hogy valóban gyerekcipőben jár, de az őssejtet nem 1 évre teszik el, hanem több évtized múlva is felhasználható. Addigra ki tudja, lehet már nálunk is "rutinműtét" lesz a beültetés. Én levetettem volna a kislányomnak ha tudtam volna. Én anyagilag nem tehettem meg.
Kicsit távolról kezdem, de ide kapcsolódik. Én úgy lettem terhes, hogy három hónap múlva már nem voltunk együtt az apukával, nagyon megromlott a viszonyunk. Ettől függetlenül lelkesedett a gyerekért, csak éppen szinte mindenről hiányos információi voltak, és vannak a mai napig is. Mindig kitalált valamit, ami szerinte a gyerek érdekeit szolgálja, de egy percet nem fordított rá, hogy ennek utána is nézzen. Így volt ez az őssejt dolog is. Már a harmadik trimeszterben voltam, amikor egy nap felhívott, hogy "Ugye vetesz majd le őssejtet?" Mondom neki, eddig nem terveztem, de igazából nem tudok róla semmit, csak annyit, hogy fizetni kell érte, és nem állok jól anyagilag. Erre ő azt mondta, ne aggódjak, majd ő kifizeti. Ezek után rákerestem a neten. Megtudtam, hogy az őssejt levétele előtt legalább három vizsgálat szükséges, amit a TB nem támogat, tehát önköltséges. Ezen kívül ugye a levételt is ki kell fizetni, és a tárolást is. Az előzetes vizsgálatokon kívül az egész hercehurca 300 és 350 ezer forint között mozog. Nem tudom miért, de a kedves apukának nem jutott el a tudatáig, hogy nem elég, ha a szülés pillanatára összeszed ennyi pénzt, mert nekem a vizsgálatokra sincs pénzem, és időben el is kellett volna kezdeni. Nem volt könnyű kijönni 45 ezer forintos táppénzből... Azóta is hallgatom, hogy milyen felelőtlen voltam, hogy nem csináltattam meg, bár ez a dolog nem igazán rajtam múlt.
Ehhez még hozzá jön az, hogy az esetek 99%-ában nincs is rá szükség, és ezt a pénzt bizony senki nem fizeti vissza, ha 20 év alatt nem kellett. Ráadásul, ha mégis szükséges, akkor további nagyon nagyon sok pénz a beültetése, illetve az utazás abba az országba, ahol elvégzik, és persze sok esetben arra sincs pénz. És még akkor is kicsi a valószínűsége, hogy sikeres a beavatkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!