Köldökvérből biztosan nem. Csak a gyerek kb 5 éves koráig lenne elég. Genetikai betegség esetén a sajátját úgysem kaphatja vissza mivel az őssejtekben is megvan az adott betegség. És marha drága annak ellenére, hogy a sima keringő vérből is bármely életkorban kinyerhetőek őssejtek.
Marha nagy biznisz, de a világ legnagyobb átverése. Mert hát ugye a szülő mindent megtesz a gyerekéért (csak éppen tájékozódni nem képes).
Utolsóval abszolút nem értek egyet.
Én ugyanis tájékozódtam, és tudom, hogy felnőttként az őssejtek NEM ugyanazok, mint ami köldökzsinórban, magzati korból marad.
Az őssejtek ugyanis lehetnek embrionális és felnőtt őssejtek - a felnőtt szervezetben az őssejtek és az előd- (progenitor) sejtek a test javító mechanizmusaként szolgálnak, a specializált sejteket felfrissítve, ugyanakkor a folyamatosan megújuló szerveknek – mint a vér, bőr vagy az emésztőrendszer szövetei – normális megújulásában is közreműködnek.
Ezzel szemben az embrionális őssejtek az összes specializált magzati szövetté képesek átalakulni.
Nem mellesleg genetikai betegségek ellen nem használható a saját őssejt, ez teljesen köztudomású - nem is értem, miért hozta fel. Plusz olyan nem létezik, hogy csak 5 éves koráig "elég". Az őssejtkutatás ennél azért jóval összetettem, talán neked sem ártana informálódni, mielőtt ilyeneket írsz le:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!