Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fogadott orvosom van,5ezer...

Fogadott orvosom van,5ezer forint egy vizsgálat, de a szülésnél max.15-20ezer forintot tudunk neki adni, ez nem ciki?

Figyelt kérdés
MIndenképp akartunk fogadott orvost, azt hallottuk róla, hogy nem szab meg árat szülésnél, és nem is pénzéhes, igaz a vizsgálatok 5ezer forintba kerülnek. 5 héten belül szülni fogok, de nem tudunk többet adni neki 15ezernél, nagyon max 20ezret. nem fog emiatt lenézni vagy leszólni, hogy akkor nem kellett volna fogadni orvost? (igaz eddig aranyos rendes orvosnak ismertem meg)
2011. nov. 30. 11:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%
Azért fáj, mert attól is elvárják aki nem teheti meg, és szabályosan g.eciznek vele!!!Ennyi bajom van csak!Aki megteheti akkor miért nem megy magánklinikára???
2011. nov. 30. 16:40
 12/24 anonim ***** válasza:
77%

Mert mondjuk 80 ezret megengedhet, de 400 ezret már nem!

Ha te mondjuk a kedvenc éttermedben borravalót adsz (nem kell,hogy ez nagy összeg legyen), akkor más is hülyézzen le, mert ő mondjuk nem ad és nem olyan kedvesek vele a pincérek!

Ráadásul sokan azért fizetnek,mert mondjuk nincs idejük végigülni az sztk-s terhesgondozásokat,mert dolgoznak. Miért ne mehetne magánúton időpontra?

Mindenki arra áldoz, amire tud. Senkit nem kell követni, majmolni. Én sem adok 100 ezret a szülésért, de valamennyit adok!

2011. nov. 30. 19:25
 13/24 anonim ***** válasza:
82%

Kedves!

Elmondanád nekem légyszíves, hogy az adómból mennyi pénz megy el arra, hogy én elmegyek étterembe???

Mert tudod, ha a bruttó fizetésemből vonnának étterem díjat, akkor oda is ingyen mennék enni, mert akkor az járna!De mivel ilyen nincs ezért oda megyek és fizetek, annyit amennyit megeszek, és annyiért amennyiért!De itt teljesen másról van szó!Minek 2szer fizetni valamiért?Egyszer kifizetem a részemet a TB-nek, és egyszer fizetek csak úgy?És nem egy 5000Ft-os vacsoráról van szó, hanem 50-60 ezrekről!!És nem mindegy.Így a példa nem helyén való!

És nem egyszer tapasztaltam, hogy az étteremben kedvesek, amíg az egészségügyben úgy próbálnak pénzt kicsikarni az emberből, hogy ráhozzák a frászt!Undorítóan viselkednek, ha nem adsz egy borítékot, és ez lehangoló!!!

2011. nov. 30. 20:30
 14/24 anonim ***** válasza:
96%

Hát igen..teljesen igazad van utolsó!Igazából én sajnálom a magyar orvosokat,mert ők azok az emberek akiktől nem sajnálnám ha sokkal több fizetést kapnának a munkájukért és azért valljuk be, sokszor életeket mentenek!Ha így lenne minden megoldódna talán.Az viszont nagyon ronda dolog, hogy a fizetéskiegészítést tőlünk kismamáktól zsebelik be, hiszen legtöbbünknek így sem könnyű a helyzetünk!

Szerintem nem ciki kedves kérdező,ne idegeskedj ezen inkább gondolj arra, hogy hamarosan édesanya leszel:))sok egészséget és boldogságot kívánok!

2011. nov. 30. 23:58
 15/24 anonim ***** válasza:
90%

Nekem nem volt az első terhességemnél fogadott dokim, problémás voltam, nem igazán foglakoztak velem. 22 héten megszületett és engem okoltak, mert nem tartottam vissza. Azt mondták a szülőszobán halk a szívhangja, majd meglátjuk mi lesz. Halva született.Persze útolag kiderült, hogy több mint 24 órája halott (vajudás kb.2 óra), így a szövettani vizsgálatot nem tudták elvégezni.

Most fogadtam dokit (8000ft), nem azért mert sok pénzünk van, de szeretnénk,hogy megmaradjon. Persze megint problémás a terhesség.

A szülésnél pedig annyit adunk amennyit gondolunk.

Szóval kedves első válaszadó: úgy látszik téged még nem ért szerencsétlenség (ne is érjen), éppen ezért nem kell bántani a másikat. Nem tudod milyen az ő helyzete.

Én mindent megadtam volna, hogy megmaradjon a kislányom, még az életemet is odaadtam volna érte!!! Gondolkozz el rajta! És úgy mondj véleményt, hogy ne bánts meg mást!!!!

2011. dec. 1. 11:39
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

A magánrendelés azért egy más téma, mint a hálapénz. Ez utóbbi tényleg a mi hibánk, hogy létezik. Ha senki nem adná, nem is lenne elvárás.

Amúgy pedig elismerem, hogy vannak rosszul fizetett orvosok (pl a testvérem is, úgyhogy értem én) de azért megnézném azt a szülésorvost, aki rosszabbul él, mint az átlag. Mondjuk az ő zsebükbe semmiképp nem tenném a pénzem. Kap fizetést,ezen felül ha magánrendelése van, fejenként 10-15 ezret a betegtől, szerintem ez sem kevés. És akkor még tegyem a zsebébe kb egyhavi fizetésem, amiből ugye nem adózik és rajtam kívül még hányan adják..

2011. dec. 1. 12:42
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

ma 11:39

Nagyon sajnálom ami veled történt! :(

De te vagy a következő bizonyítékom arra, hogy igazam van!Mivel nem adtál pénzt, ezért nem voltak hajlandó foglalkozni veled, és a babáddal!!Talán ez nem igazságtalan?Az orvos nem az emberi életek megmentésére teszik fel az esküjét?Vagy talán azért, hogy aki ad az kap is?Ha én már egyszer adok, nem is keveset, akkor miért adjak még?Azért mert különben hagyják meghalni a gyerekemet?Ez nem undorító??De az!

A magánrendeléssel nekem semmi bajom, itt a hála pénz a baj.Mert ha én megtehetném akkor igenis magánrendelőbe járnék, de mivel nem tehetem, ezért marad az SZTK, amit viszont én minden hónapban fizetek.Amint valaki munkába áll, már vonják a TB-t, ha kell,ha nem.Nem vagyok egy orvoshoz járós, de terhesség alatt muszáj volt.Most kérdezem én, mire oda került a sor, hogy teherbe estem, addigra mennyi pénzt húztak ki a zsebemből??Hát nem 50-60 ezret, hanem 100ezreket, tulajdonképpen puszira.Így mire teherbe estem, én úgy érzem, hogy nekem jár az ami jár, és már eleget fizettem előtte érte!

2011. dec. 1. 13:00
 18/24 anonim ***** válasza:
66%

Kedves Mindenki!

Egyetértek, a hálapénz rossz dolog, de a kérdező fogadott egy orvost, mert szeretne az átlagostól eltérő bánosmódot, figyelmet, biztositékot, biztonságérzetet, ki-ki válassza ki az okot. Ha nem szab árat, akkor az orvosnak nem kérdés, hogy mennyit adsz. Bármennyit adsz ő leokézza, és nem hiszem hogy megorrolna, vagy "lenézne". Ha ez lenne a helyzet fix árai lennének.

Amúgy nagyon elkanyarodott a téma a magyar egészségügyi rendszer fikázása felé. Erről csak annyit, hogy a befizetett járulékok töredékét sem fedezik egy akár átlagos (nem csak szülés esetén) ellátásnak. Így szerintem nem teljesen igazu, hogy egyszer már fizettünk érte. A tű és a cérna, a világítás, a steril műszerek, a korházi ágyad, sacc per kb, 5 ember befizetésével ér fel. Ez tényleg nincs így jól, és ezért a politika a felelős, nem az orvos. Az meg már egy másik topicba kéne hogy kerüljön.

2011. dec. 1. 18:00
 19/24 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ha páromtól HAVONTA minimum 45ezer forintot levon a TB, akkor igenis fizetünk érte!!!Ha csak akkor kéne ezt a pénzt kiadnom amikor tényleg el is megyek orvoshoz, hidd el nem lenne semmi bajom az ég világon!Akárhogy számolom ez évente minimum 540ezer forint!!!És ezért a pénzért igenis elvárom a megfelelő bánásmódot!!!
2011. dec. 1. 20:53
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

De még mindig nem értelek!

Ha én magánrendelésre megyek, akkor egy szolgáltatást veszek igénybe, amihez köze nincs a TB-nek!

A szülésnél is azért fizetek,hogy jobban odafigyeljen rám, mondjuk bejöjjön hamarabb, ne csak a kitolásra, nézzen meg félóránként stb.

Az ügyeletes doki is ezt csinálja, csak neki mondjuk van még rajtad kívül x kismamája, aki pont akkor szül. Nyilván mindenkit ellát, csak nem töri magát senkiért sem, mindenki kb. ugyanazt kapja. Hogy most ez elég vagy nem orvos és helyzetfüggő.

2011. dec. 1. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!