Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt valaki akinek van...

Van itt valaki akinek van tapasztalta?

Figyelt kérdés
hogy milyen Németországba szülni milyenek a körülmények milyen az eltátás, kórházat kell-e választani hány napig kell bent leni szülés után a kórházba, lehet-e még kimenni 8 hónapos terhesen van-e időm mindent elintézni szülésig stb?
2011. nov. 20. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Én inkább itthon szülnék!! Teljesen más módszerrel dolgoznak,fájdalomcsillapiót,oxytocint se adnak szivesen...INKÁBB MAGYARORSZÁG!
2011. nov. 21. 00:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Itthon sem adnak minden kórházban fájdalomcsillapítót semmilyen formában...
2011. nov. 22. 09:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Én itthon is mindenféle fájdalomcsillapító nélkül szültem.

Egyébként ha eddig nem éltél külföldön ne most indulj el az ismeretlenbe.

2011. nov. 22. 09:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia

hacsak nem kinn élsz, mindenképp itthon szülj, mert amíg elintézed a gyerek itthoni anyakönyvezését, és mindenféle papírját eltelik 3-4 hónap. Kifutsz oltásokból, ha szükséges TB által támogatott tápszerből, gyógyszerből, és hasonló dolgokból.

Annyit nem ér az egész szülés, és a kórházi 3-4 nap, hogy utána 3-4 hónapig idegeskedj, és szenvedj.

Meg aztán nem is tanácsos újszülött babával olyan sokat utazni, se autóval, se repülőn!

2011. nov. 22. 10:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én három gyereket szültem külföldön, ebből kettőt Németorszában. Semmi pénzért ne szülj otthon, ha van leehtőséged kint is. Nagyágrendekkel jobbak a körülmények. Én annak idején ott éltem, az első terhességemmel 4 hónaposan költöztünk ki, a másodikkal végig ott jártam terhesgondozásra. Mondjuk jó lenne tudni melyik tartományban szültél, mert mindenhol más a menet. Én az előt a Bajoroknál, a másodikat Baden-Würtenbergben szültem. A kettő között hatalmas eltérések vannak. A bajoroknál, dokit kellett választani, kórházat, szülésznőt, szóval mindent. AZ ellátás szuper volt, mint egy kis hotel. Baden-Würtenbergben, volt dokim, de ő nem volt ott a kórházban, mert ott csak kórházat kellett választani, aztán aki éppen ügyeletes ahhoz kerülsz. Így szülésznő választás sem volt! Ez mondjuk ilyen szempontból rosszabb volt, hogy 9 hónapig jártam valakihez, aztán egy tök ismeretlennél szültem. Arról nem is beszélve, hogy három váltás ment le a szülésznőknél, mire meglett a picikém. Fájdalomcsillapítást mindegyiknél olyat kapsz, amit kérsz! Kapsz egy listát, ahol fel vannak sorolva alehetőségek, előnyökkel, hátrányokkal, elolvasod, ixelsz,aláírod, és ha odakerülsz kapod. Nekem az első császár volt, egy hétig voltam benn, ezelőtt 7 évvel, második sima, 4 napot voltam benn, 5 évvel ezelőtt. Azóta nem tudom mi változott. Ha tudok még segíteni írj.

2011. nov. 22. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!