Anyukák! Emlékszik valaki a vajúdás fájdalmára?
Arra, hogy hol és mi fájt, mennyire?
Én egy éve szültem, de semmi nem ugrik be!
Igen. Vagyis: 4-szer szültem. Mindig azt gondoltam hogy igen emlékszem az erős fájdalmakra. De ott akkor abban a pillanatban mindig azt gondoltam, hogy a francba ez még jobban fáj mint a múltkori, ezt nem gondoltam volna hogy ennyire fog fájni, pedig tudtam. Nem tudom értitek-e hogy mit akarok ezzel mondani.
Tudjuk, de mégis mikor a következő szüléshez jutunk, akkor érezzük csak igazán hogy jobban fáj mint ahogyan erre emlékezünk. :) Kicsit hülyén irtam, igaz? :)
Oké, úgy látom, többen emlékeznek mint felejtettek.
Én császáros lettem 20 óra vajúdás, és alvás nélkül.
Annyira emlékszem, hogy már betoltak a műtőbe, leborotváltak, és mikor mekentek jóddal, az olyan volt, mintha egy forró törölközött tettek volna a hasamra!
Csak a gondolatomra emlékszem, hogy a jód által okozott csípés olyan forró, és mintha a vajúdási fájdalom hideg lenne, kiegyenlítette az egyik a másikat.
Anyukám azt mondta, hogy ez biosz. A természet így intézi, hogy bevállalj még egyet.
Ő sem emlékszik, de mondta, hogy ha a következőnél beindul a szülés, akkor minden az eszedbe jut.
Ő ötöt szült!
22-es válaszolónak üzenem, hogy nagyon igaza van. Én ötször szültem, és mindig az újdonság erejével hatott, hogy mennyire fáj. Pedig nekem mindannyiszor könnyű szülésem volt. Tényleg az lehet az oka ennek az emlékvesztésnek, hogy be merjük vállalni a következőt.
Nálam még az is jellemző volt, hogy csak nagy vonalakban maradt meg a szülés az emlékezetemben. Napról napra kevesebbet tudtam belőle felidézni. De vannak olyan momentumok, amik nagyon élénken megmaradtak. Az apró részleteket pedig a férjem mesélte el utólag. De ez nyilván így van jól.
Érdekes amiket mondtak. Ahogyan olvastam a hozzászólásokat én is elgondolkodtam. Én nem is tudom. Emlékszem úgy a szülésemre, hogy érzem azt a fájdalmat mármint azt a melegséget a hasamban ami éreztem és most már bármikor felismerném, de nem tudnám körbe írni, hogy hogyan fájt. Arra is emlékszem ahogyan éreztem, hogy jön a fájás és elmúlik de nagyon a részletekre nem. Szerintem ezt okosan oldotta meg a természet, mert lehet nem szülnénk ennyiszer ha tudnánk mi vár ránk legközelebb. Vagyis inkább emlékeznénk. :D :D
Én egy éve szültem. :) Ja az hogy a császárosok kimaradtak a jóból én vitatnám. Császáros voltam. Tény nincs összehasonlítási alapom. De egy napig próbáltam természetes úton világra hozni a gyermekem. Addig iszonyatos fájdalmaim voltak és azok nem csak menszi görcsök voltak hanem kemény toló fájások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!