Aki oxitocinnal szült, hogyan alakult a szülése?
Kedves kérdező, én az oxitocin bekötése után 26-27 (!) órát vajúdtam!
Azt hittem bele bolondulok már, annyira rettenetes volt az egész szülésem.
Nem volt fogadott orvosom, így az foglalkozott velem, aki éppen benn volt, öreg hiba, soha többet nem szülök így, az tuti!
39+5 napra megindították nálam a szülést, mert nagyon magas volt a vérnyomásom.
Reggel 7-kor kezdték adni az oxitocint, jöttek is rendesen a fájdalmak, de a fenéért nem tágultam.
Kaptam tágító kúpot is, de aznap egyszerűen semmi sem történt!
Ott "aludtam" a szülőszobán, mert fájásaim voltak, de nem tágultam sehogy sem.
Másnap reggel 8 körül azt mondták, hogy burkot repesztenek, és "belevágunk".
Aha, semmi, kaptam még mindig az oxitocint, szerintem ember nem kapott annyit, mint én, de akkor már infúziót is, mert előző nap ugye semmit nem ehettem.
Gyeneg voltam, nagy fájdalmakkal, de kb déltől már elviselhetetlenül hatalmas és sűrű fájásokkal.
A párom mellettem volt, és nélküle teljesen kikészültem volna, ő borogatott és próbált erőt adni.
Majd délután 3 után belátták, hogy ebből sima szülés nem lesz, mert sehogy nem tágultam, bármit is tettek.
Én meg már nagyon izgultam a gyermekem miatt, hiszen már délelőtt burkot repesztettek!
Majd "kegyelemből" elvittek végül megcsászározni, mert olyan nagy fájásaim voltak.
Mikor betoltak a műtőbe már úgy éreztem, mintha az ufók raboltak volna el, annyira homályos volt minden, még az érzéstelenítőt sem éreztem, amikor adták a gerincembe, mert úgy el voltam foglalva a fájásaimmal.
Megváltás volt, amikor elmúlt a fájdalom, és kiemelték belőlem a lányom.
Senkinek nem "ajánlom" az oxitocinos indítást, mert állítólag milliószor nehezebb a szülés és fájdalmasabb, mint a spontán.
Simán még nem szültem, lehet nem is fogok tudni, de a második gyermekemnél tuti fogadok orvost, mert lehet úgy nem kínlódok pluszban még ennyit..
Nekem volt fogadott dokim, szerencsére nagyon sokat segített. Adott méhszáj lazító injekciót, meg kétszer tágított kézzel. De annyira lassan tágultam, hogy azt hittem, sosem lesz baba. Már mondta is a doki, hogy azért lelkiekben lassan készüljek a császárra. De aztán a kislányom meggondolta a dolgot, és inkább kibújt. :)
Kedves utolsó!
Igen, pont egy ilyen helyzet elkerülése végett mondtam, hogy akkor is lesz fogadott dokim, akárki akármit mond. Mert szerintem az ügyeletes hagyott volna még egy napig szenvedni.
Csak még egy eset, hogy nem vagy egyedül: munkatársnőm kapott oxitocint, 20 órát vajúdott utána és aztán császározták, mert nem igazán tágult.
Remélem a következő szülésed gyorsabb és könnyebb lesz!
Nalam a magzatviz elfolyt de a fajasok nem jottek, benntartottak estere. Masnap reggel 9-kor bekotottek az oxitocint. eloszor 30-as adagot kaptam arra semmi nem volt. Ezutan felemeltek 60-ra azt mar kezdtem erezni. Akkor felnyomtak 90-re az mar fajt rendesen de ugylatszik nem szenvedhettem elegge mert a szuleszno feltekerte a cseppszamot igy odaig fajult a dolog h a fajasok kozott nem volt megszakitas , na akkor kertem az epiduralist ekkor voltam 6-7 centi korul. Valamivel kesobb az orvos benezett a szuloszobara, es szolt a szulesznonek h nem kene enyire siettetni a dolgokat.Levittek megint 30-ra.
Ezek utan nem sokkal meglett a kislanyom. Elobb is megszulethetett volna ha a szuleszno nem megy el es hagy egyedul, igy nem mertem nyomni ez meg czak az elso szulesem volt.
Delutan fel 5-kor megvolt a baba.
Mindent osszevetve szerintem szerencses szulesem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!