A szülés előtt utolsó mérésen mekkorára becsülték a babát, és végül mekkora súllyal született?
Mennyi idő telt el az utolsó mérés és a szülés között?
Azért kérdezem, mert a lányomat 1,5 héttel a szülés előtt 3300gramm körülire becsülte a doki. Mai napig nem értem mi alapján... végül 2860 grammal született.
Nem fogyott vissza méhen belül, nem volt semmi gond vele vagy a lepénnyel.
Kíváncsi vagyok,hogy másnél is voltak-e ilyen eltérések.
Az első babámat 3600-g-ra saccolta a doki 38 hetesen. Viszont két hetet túlhordtam, így 4050g lett. Mikor befektetett szülés előtti napon, akkor már látta,hogy 4kg felett lesz, de nekem nem mondta,mert nem akart megijeszteni. Egyébként a szülésznő is mondta,hogy a hasam alapján jóval több,mint 3600g.
A második babával szintén 4kg felett saccolta a dokim a 38. héten. Szülés előtti héten egy másik tapintás alapján azt mondta,hogy nem lesz akkora,mint az első. Egy másik doki uh alapján a szülés előtti nap mondta,hogy nem olyan nagy ez a baba, kisebb lesz,mint az előző. A saját orvosomnak lett igaza, 4150g-al született meg a kislányom.
Szia!
Nekem 34. hetesn 3000 grammra seccolta a dokim, 38 hetesen meg 3670 grammra!
39+5-re született 3950 grammal és 61 centivel!
Nálunk bejött!
De végig hangoztatta a doki ez csak aegy becsült érték!
ma 07:18-as
10+3naposan már nagy babának saccolták a fiadat? Olyankor még nem egyformán nőnek?
NEkem 14hetes pár naposan volt egy közbenső UH, és ott egy kicsit kisebb volt a baba - 2-3nappal a koránál, de azt mondta a doki, hogy ilyenkor ebből még nem lehet következtetni mekkora lesz a legvégén.
Kisebbik fiam a 12hetes uh-n majd két héttel nagyobb volt a koránál, és mégis mindössze 2600grammal született kerek 38.hétre. :)
Persze nem vitatkozni akarok- félre ne értsd- itt is látszik, hogy ahány terhesség, ahány baba és ahány doki annyi féle... :)
36. héten :2700gra mondták a becsül születési súlyát. Kérdezgette a doki, hogy nem fogyókúrázom - e...mert hogy nem lesz nagy baba, de ez még belefér....
Aztán kiírt napon szültem. 3500g 52cm :)
szülés előtt szerdán 38+3-on 4210 re tippelték
szülés hétfőn 39+1 4490 lett :) 55 cm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!