Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kaptatok katétert szülés után?

Kaptatok katétert szülés után?

Figyelt kérdés
Fél kettőkor szültem, aztán megkatétereztek, este 7-kor kellett kimennem pisilni díszkísérettel, de nem ment, erre fel katétert tett be nekem állandóra a nővér. A szülésznőm teljesen kiakadt, mikor megtudta, mert hogy korai volt, na meg aztán fájdalmas is. Nektek sikerült pisilni? Mennyivel szülés után?
2009. ápr. 27. 08:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
mikor összevarrtak után raktak fel egyszer használatosat lecsapoltak után pár órával már magam pisiltem.
2009. ápr. 27. 08:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Most nem adtak katétert. Sem a szülőszobán, sem pedig utána. A 4. babámat nem abban a kórházban szültem, ahol a nagyokat. a másik kórházban mind a szülőszobán, mind pedig az osztályon automatikusan katétereztek, ahelyett, hogy kikísértek volna a wc-re.
2009. ápr. 27. 08:45
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát én meg megszültem reggel 7kor és csak nem akart a vérzésem elállni szülés után, olyan volt mintha újra megszültem volna (a fájásokat tekintve) összevéreztem vagy 5 lepedőt, és már az ájulás szélén álltam.

Már vittek volna a műtőbe, mikor rájött egy doki hogy nem tudtam pisilni és a teli hólyagom miatt nem húzódik össze a méhem, igy megkatétereztek. Megváltás volt, egyből jobban lettem, és még 3 egység vér lecsöpögését kellett megvárjam, miközben a kisbabám egyedül volt az osztályon:((

Szóval én úgy vagyok vele, legközelebb ide nekem azt a katétert egyből, hagy legyek mielőbb jobban, aztán pár óra múlva már spontán tudtam pisilni!!!

Szóval csak azt akaraom mondani h lehet jobban jártál a katéterezéssel és diszkisérettel, mintha igy jártál volna mint én h észre se veszik mizu, aztán csak vérzel és vérzel.

Jó egészséget!!

2009. ápr. 27. 08:46
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja! A szülés után 2 órával vittek az osztályra, fél óra múlva megkaptam a kislányomat. Megszoptattam, utána elmentem zuhanyozni, rögtön sikerült pisilni is. Tehát kb. 3 órával a szülés után. A vajúdás alatt többször is voltam wc-n, és pisiltem is. szerintem ezért nem katétereztek közvetlenül szülés után sem.
2009. ápr. 27. 08:48
 5/14 anonim ***** válasza:
95%
A 8.48-as írta a 8.45-öst is:)))
2009. ápr. 27. 08:49
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a Dél-Pestiben szültem, a szülés után két órával kötelező pisilni. Akinek nem megy, annak katéter.

Rengeteg folyadékot megittam a szülés után, de mivel EDA-t kaptam csak fekve pisilhettem, úgy, hogy alámtoltak egy ágytálat és hajrá. Iszonyatosan feszített, de egyszerűen nem ment. Már felültettek, csapot nyitottak, mindent csináltak, mert kézzel lábbal hadakoztam a katéter ellen. Szó, mi szó kb. 3/4 órán keresztül szenvedtem, majd szét robbantam, jött egy szülésznő, katéter be, pisi ki.

Mondtam is a nőnek, ha tudom, hogy ez ennyi, akkor szenvedjen inkább a szomszéd, egyből kértem volna a katétert.

Ez volt kb. este fél 9-kor, hajnali 2-3 körül mentem egyedül WC-re.

2009. ápr. 27. 09:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem rögtön szülés után kérdezték, hogy tudok-e pisilni, de hát úgy, hogy ott állnak mellettem, akkor se tudnék, ha az életem múlna rajta (fekve, ágytálba), akkor katétert kaptam, vagyis azt már korábban betették. Ez olyan délután 3 körül volt, 6-kor vagy 7-kor jött a nővér, hogy tudok-e pisilni menni, elkísért a vécéig (a kórteremben volt), de nem jött be velem persze, akkor tudtam pisilni, de mondta, hogy ha nem tudnék, kapnék katétert. Szerintem általában így szokták.
2009. ápr. 27. 09:38
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem is közvetlen varrás után tettek fel,kiürítettek :-)

ez volt olyan 7-8 között,11kor már saját lábon pisiltem,nemsokkal később széklet is volt,pedig beöntést is kaptam

2009. ápr. 27. 10:11
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem kaptam. Szülés után 2 órát voltam még az szülőszobán, utánna vittek le az osztályra. Nővérke mondta, hogy ha pisilnem kell csak kísérettel kelhetek föl. Kikísért, de nem volt erdmény(kicsit zavart, hogy ott fülelt) Mondtam hogyn em megy, majd később. Kb 1 óra múlva kimentem egyedül és akkor már ment. Szóltam neki, hogy túl vagyok rajta. Senki nem akart katéterezni
2009. ápr. 27. 10:28
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én sem kaptam(Szt.István khz).Miután letelt a 2 óra megfigyelés,mielőtt levittek az osztályra el kellett menni pisilni(én magam is kértem,mert éreztem,h pisili kell).Sikerült is.
2009. ápr. 27. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!