Tudtátok, hogy így elég pontos dátum kapható a szülés időpontját illetően?
Megvásároltam a legszebb 9 hónapom című könyvet, és abban leírták, hogy úgy tudod kiszámolnia szülés idejét, hogy az első magzatmozgástól számítva 20 hét (ez az első babánál igaz), a másodiknál pedig 22 hetet kell hozzáadni.
Már szültem egy gyermeket, és nála így is volt.17.héten éreztem először, és 37 hetesen szültem.Most a másodiknál is kiváncsi vagyok.Esetleg aki már szintén szült megírhatná, hogy nála is bejött-e az időpont.
Áh, a mai napig nincs az a biztos módszer, amivel a szülés tényleges ideje előre behatárolható:)
Ha ezt a magzatmozgásos dolgoz nézzük, nagy badarság a részemről.
Az első babám a 22.héten elvesztettem, ezt azért írom, mert az első gyermekem, akit ki is hordtam, már a többedik terhességemből született. Őt a 13-14.hét között éreztem először és a 41.héten született, indítva.
A tesóját 15 hetesen éreztem először mocorogni és őt a 42. héten indították.
A foganás ideje mindegyik gyereknél 100%osan tudott volt!
volt itt egy hasonló kérdés a minap
én ezt válaszoltam : de itt a link is ha kiváncsi vagy a többi válaszra is SZIA :)
én 13 hét végén éreztem legelőször a babámat( első baba )
és ha számoltam volna rá 20 at az csak 33 hét...
az elég korai lett volna és én 40 + 6 napra szültem
úgyhogy ez nálam nem jött be..
még jó hogy nem jött be :)
1,5 éves baba anyukája
Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Kérdés, hogyan állapítod meg az első mozgást.
Mert én a lányomnál, aki az első babám 16+4 éreztem először a mozgást, kb innentől a 19. hétig csak ilyen motoszkálást, vagy kapirgászást éreztem, valamikor az 20. hét környékén először már óriási rúgásokat...
Ha a konkrét első motgástól számolok, akkor az a 36. hetet jelentené....de 40+2 született.
Most a második babánkat várom, 15 hetesen rúgott először óriásit, addig szinte nem is éreztem mocorgást. Ha ehez hozzáadok 22 hetet, akkor 37 lesz.
Kíváncsian várom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!