Tudtátok, hogy így elég pontos dátum kapható a szülés időpontját illetően?
Megvásároltam a legszebb 9 hónapom című könyvet, és abban leírták, hogy úgy tudod kiszámolnia szülés idejét, hogy az első magzatmozgástól számítva 20 hét (ez az első babánál igaz), a másodiknál pedig 22 hetet kell hozzáadni.
Már szültem egy gyermeket, és nála így is volt.17.héten éreztem először, és 37 hetesen szültem.Most a másodiknál is kiváncsi vagyok.Esetleg aki már szintén szült megírhatná, hogy nála is bejött-e az időpont.
Hát ez nem újkeletű!:)
Már itt is volt téma, és sokan írják,hogy nem teljesen így van!
Nálunk pont a keresztlányom cáfolt rá. 17. héten érezte először az anyja és betöltött 40. hét után született!:)
Csak 2 példa a saját terhességeimből: elsőt 16 hetesen éreztem és 39 hetesen született. A negyediket már 12 (!) hetesen éreztem, szintén 39 hetesen született. De hasonlóan nem jött be a másik kettőnél sem!
35 hetes kismama (ezek szerint most lenne aktuális az 5. szülés, de még hála Istennek nem az...)
A fiamat a 13-14.héten éreztem, a 38.héten született.(végig 2héttel nagyobbnak mérték)
A lányom meg csak a 16.héten tudatta velem, hogy megvan, 41.hétre jött...(2héttel kisebb volt végig)
Nem ismerem a könyvedet, de ez a része "butaság". Lehet, hogy létezik ilyen népi bölcsesség, de ezeknek semmi tudományos alapja nincs. Mindkét gyerekemmel meg tudom cáfolni.
Ha már pontosat akarsz, és görbéztél, akkor úgy lehet kiszámolni, hogy az első megemelkedett nap, mínusz 7 nap, mínusz 3 hónap, plusz egy év.
De ez is csak a szülés VÁRHATÓ IDŐPONTJA, mert a terhesség hossza napokban adott, de jó néhányszor születek előbb a babák, és persze túlhordás is lehetséges...
Mi is rá tudunk cáfolni,mert a 2. lányunkat bizonytalanul a 11.határozottan a 13. héten éreztem. Számolsz? Ha a 13. hetet nézem is hozzá adva 22 hetet,akkor a 35. hétre esett a várható időpont,de a 41. héten született!
Üdv:Friss 3 gyerkőcös
Kisfiamat a 18.héten éreztem először.41+3napra született.
Ez csak egy népi bölcsesség és még a régi időkből maradt ránk amikor nem volt ultrahang.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!