Császár vagy természetes szülés?
Ha lehetne választani, Ti melyiket választanátok?
És miért?
ma 12:20
Pont, hogy a kettő közül a császár a kevésbé biztonságos. Sokkal több károsodást szedhet össze a baba miatta (mert pl. míg a kitolás során kipréselődik a víz a tüdejéből, addig ez a császárnál nincs meg, és nagyon sokszor lép fel emiatt légzészavar). Oxigénhiányos állapot: az ilyen csecsemők 99%-a már az anyaméhben az volt, így eredendően sérülten jön a világra, hiába a császármetszés. Hiába ugrott meg a császármetszések száma, az idegrendszeri károsodások aránya nem csökkent, ugyanúgy jelen van mindkét esetnél. A vajúdás és a kitolás felkészíti a babát az önálló életre, és a császárnál sokszor ennek a hiánya miatt nehezen adaptálódik a környezethez a kicsi. Summa summarum, azt kijelenteni, hogy a császár sokkal jobb a babának enyhén szólva is felelőtlenség.
Üdv. egy gyermekorvostanonc
Szia én ugy voltam vele hogy természetesen szülök ha egy mód van rá császárt csak akkor ha veszélyben van a baba élete vagy valami komplikáció van.
Igy is történt természetesen szültem sikeres gátvédelemmel nem vágtak nem repedtem és már szülés utánn rohangáltam.Nekem nagyon szép élmény volt a szülés nem is igen fájt vagyis kibirható volt du fél 3 kor elfolyt a magzatviz este 7 kor már kezemben volt a kislányom.
Mindenkinek ilyen szép szülést kivánok és jó babázást.Tényleg szép a természetes szülés a császárrol nincs tapasztalatom de a másodikat is szeretném természetesen megszülni...a császár mégis csak egy műtét...
szerintem mindenki úgy szüljön, ahogy biztonságosnak érzi. én akaratomon kívül szültem császárral, de az akkor felmerült komplikációk miatt a második gyereknél nem fogok kockáztatni, biztosan császárt fogok kérni. elakadt a baba, nem tágultam, szűk is volt a hely a csontok között és csak a gyors reflexű (amúgy nem fogadott, hanem ügyeletes) dokinak köszönhetem, hogy mindketten élünk és egészségesek vagyunk ( igazából hárman, mert ha velünk történt volna valami, abba a férjem is belerokkan).
nekem (persze lehet azért, mert nem éltem át) ez a szülés csodája is ...hát nem is tudom.... demagóg és "bezzegelős", nem értem, na. szerintem a csoda a megszületett gyerek. a gondoskodás, a törődés, a kapcsolat, amit soha nem lehet eltépni, az út, amit a következő évtizedekben bejárunk együtt, a feltétel nélküli szeretet, na az csoda. a szülés, bármilyen legyen is, csak az oda vezető út. persze ez nem ítélet, csak a saját véleményem. úgy gondolom, ez nem verseny, és pláne nem lehet alap arra, hogy elítéljünk másokat miatta.
Tanonc
az én fiam súlyos oxigénhiányos állapotban volt az anyaméhben, gyakorlatilag tömény kaki jött a burokrepesztés után, és azt hiszen 40-50 volt a szívverése és kék volt, mikor kivették.
Eredendően sérült? Miről beszélsz. Tíz perccel azután, hogy kitoltak a műtőből, szoptattam a szobában az ágyamon. És semmi, de semmi sérülése nincs. Pláne nem idegrendszeri. Nagyon ügyes, mind mozgásában, mind intelligenciájában jóval a korcsoportja előtt van.
Úgyhogy sosem győzől meg, hogy a császár nem tudja megmenteni az ilyen babák életét, mert eredendően sérülten jönnek világra. Igen, pont az ilyen tanoncoknak köszönhetően. De sem a szülészem, sem a gyerekorvosom nem tanonc volt, hanem komolyan képzett szakemberek. És a gyermek szakorvos barátnőm ajánlotta a szülészemet, pont a császár miatt. mert ő az az orvos, aki hisz abban, hogy a császár életmentő beavatkozás és nem hezitál statisztikákon meg miatt. És nem tévedett.
ma 13:12
Ha meconiumos a magzatvíz, az azt jelenti, hogy az ANYAMÉHBEN oxigénhiány alakult ki. Nyilván ezért életmentő beavatkozás a császár, hogy az ilyen kisbabák minél előbb megfelelő ellátásban részesüljenek, és ne károsodjanak. VISZONT teljesen egészséges csecsemőknél és terhességnél több hátrányt jelent a császár, mint hasznot, ezért nem szabad kijelenteni, hogy az a legjobb a babának, mert nem mindegyikre igaz.
Akit a tűz egyszer megégetett a gyufától is fél.
Én az első babámnál megtapasztaltam milyen ez, soha nem vennének rá a természetes szülésre. A második szintén császár lett, ott még felmerült a természetes szülés, de hál istennek a harmadiknál ez már szóba sem jöhet. Alapból programozott császár lesz. és én örülök ennek. Egyébként a második babám is egészséges, annak ellenére, hogy őt egészségesen császározták. Bár szintén életmentő beavatkozásként, mert magas egyenes állású volt.
ma 13:26
Teljesen megértem, ha az első baba miatt félsz miatta. Viszont nem tudom, hol olvastad azt a szavaimból, hogy nincs is rá szükség. Több évig voltam/vagyok koraszülött-újszülött intenzíven, így jól a fejembe vertem, hogy mikor szükséges, és mikor nem. Viszont ha valaki még nem szült, egészséges a terhessége, nincs probléma a babával, akkor szükségtelen, sőt inkább káros a császár. Viszont szerencsére normális orvosok feleslegesen nem is csinálják.
1. szülés kibirható
2. nehéz
3. nagyon könnyű
4. majd bele döglök
én is a természetes szülés hive vagyok, nem tervezek több gyereket, de ha véletlen becsúszna, az utolsó szülésem miatt lehet hogy elgondolkodnék a császáron
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!