Nagyon megviseli a szülés a nemi szervünket?
Szerintem is van aki rosszul jár...
Én is repedtem mindenhol, nagy volt a fiam, varrták a hüvelyem, méhszájamat és a gátmetszést is. Diónyi aranyér jött ki.Utána jó tág lett a hüvelyem, mostanra valamelyest rendbe jött intimtornával, de egy kis méhsüllyedésem is van.
Szóval igen is megviseli a nemi szervünket, valakinek kevésbé, valakinek jobban.
Szerintem mindenkiét megviseli, csak van, aki könnyebben regenerálódik utána.
Én nagyon szétszakadtam. Repedt a méhszájam, a hüvelyem, és persze a gátmetszés is megvolt. Enyhe aranyér is kijött.
Aztán a szülés után 5 héttel már szeretkeztem a férjemmel, semmi gondom nem volt, olyan volt odalent minden, mint előtte. Szóval nekem szerencsém volt. De van olyan barátnőm, akinek még 1 év után is fáj az együttlét.
Sziasztok!
Látom, vannak sorstársak.. Első szülés után (4100 g) vagyis közben volt gátmetszés, de harmadfokú gátrepedésem lett, 1 óráig varrtak utána, mert repedtem vízszintesen-függőlegesen. Utána hetekig úgy csoszogtam, mint akinek seprűnyelet dugtak a fenekébe..
És utána 2 évvel is feszített az alfelem pisilés - meg nagywc-zés közben. Nem fájt, de kellemetlen volt.
Kicsit több, mint 2 év különbséggel született a 2. gyerekem-4200 g, aki ma 1 hónapos :)
Most "csak" másodfokú volt a repedés+gátmetszés, de 1-2 hétig volt csak rosszabb, köze nem volt a harmadfokúhoz.
Viszont most szívósan tapadt a méhlepény, és a doki megkérdezte, h kérek -e altatást (a kérdés már eleve gyanús volt), vagy 5 perc alatt "kikapja" a bentmaradt lepénydarabot.
Úgy gondoltam, most szültem, túléltem, minden heppi, ne rondítsunk bele már semmilyen fájdalommal. Így altattak+ketaminnal kábítottak. Ennek az volt az "ára", hogy végigénekeltem a "kaparást" - hozzáteszem, saját magam előtt sem énekelek, olyan hangom van. Nem is kérdeztem meg, hogy mit és milyen nyelven énekeltem, de legalább nem találtam fent magam youtube-on :D
Eközben meg még össze is varrtak.
A védőnő amúgy azt mondta, hogy akinek fogadott dokija van, annál megccsinálják az altatást, míg akinek nincs, az úgy járt.. Legalábbis errefele.
Mondjuk ezt ne nagyon értem, mert utánaolvastam, és a szakmai kollégium ajánlása alapján ezt altatásban kellene csinálni. Hú, el sem tudom képzelni, milyen fájdalmas lehet.. Rosszabb, mint a méhszájtágítás kézzel? (Abban meg 2 éve volt részem.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!