Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyák! Veletek volt a párotok...

Anyák! Veletek volt a párotok a szülésnél?

Figyelt kérdés
jövő hét végére vagyok kiírva, de nem tudom hogy mit mondjak a férjemnek. ő azt mondta, hogy ahogy akarom. csak szóljak hogy bennt legyen-e, vagy sem. nálatok hogy volt? nem tudom, hogy mit mondjak!
2011. aug. 8. 19:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Amikor elkezdődnek a fájások, határozottabban fogod érezni, hogy akarod-e, hogy veled legyen, fogja a kezed, vizet adjon, támogasson, stb. :) Mondd ezt neki, hogy majd akkor eldöntöd :)
2011. aug. 8. 21:17
 12/22 anonim ***** válasza:
Igen, bent volt a lányom és az ikrek születésénél is. Igaz másodiknál úgy esett be, már szinte a finisre, mert olyan gyorsan jöttek a fiúk. Nagyon jó volt, hogy együtt lehettünk ezekben a pillanatokban, sokat beszélgettünk róla utána is. Nekem sokat segített akkor is, és utána a beszélgetések is.
2011. aug. 8. 21:54
 13/22 anonim ***** válasza:

bent volt velem, ez nálunk nem volt kérdés, meg se beszéltük, természetes volt :)

szerencsére... gyönyörű pillanat volt amit hármunknak kellett átélnünk :)))

2011. aug. 9. 00:22
 14/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem a legfontosabb az lenne, hogy Ő mit szeretne. Ezt kellene óvatosan kipuhatolózni.

Nálunk úgy volt, hogy először azt mondta nem szeretne jönni, aztán a terhesség vége fele úgy döntött mégis. Megkértem jöjjön el Velem egy olyan szülésfelkészítőre, ahol kimondottan a szülésről, magáról a kitolásról lesz szó, aztán döntsön. Bejött. Nem bánta meg, azt mondta élete legszebb élménye volt. Nekem rengeteg erőt adott, nem tudom mi lett volna Velem Nélküle. Mikor kibújt a Kislányunk, elmondása szerint alig látott valamit, mert olyan könnyes lett a szeme. Ráadásul Manókánk élete első óráját Apával tölthette, ami megalapozta az azóta is tartó szerelmüket mindkettőjük részéről... :))))))

A "házasélet" tökéletesen működik azóta is... még a hat hetet sem tudtuk kivárni... :D

A lényeg, hogy minden ember/férfi más és más, fontos az, hogy a Párod mit szeretne, még ha azt mondja Rád is bízza a döntést, akkor is...

Sok sikert és könnyű szülést kívánok!

Ja és sok sok sok boldogságot!

2011. aug. 9. 05:56
 15/22 anonim ***** válasza:
Én azt mondtam neki, hogy rábízom, de ne értem legyen bent. Én kibírom egyedül is. Hanem azért, hogy abban a pillanatban, amikor megszületik a kislányunk, és odateszik a mellkasomra, akkor ő is ott legyen, ne kint toporogjon órákig, hogy vajon mi van már, hanem azt a meghitt pillanatot, ami minden ember életében a legeslegboldogabb pillanat, abban ő is osztozzon. Hát, sírtunk, szerettük egymást, és felejthetetlen élmény volt. Azóta ajánlja mindenkinek.
2011. aug. 9. 07:16
 16/22 anonim ***** válasza:
mindegyik gyereknél bent volt. teljesen természetes volt ez számára is. nem bánta meg egyiknél sem azt mondja :)
2011. aug. 9. 09:51
 17/22 anonim ***** válasza:
Bent volt, de mindketten akartuk. Vajudásnál még anyukám is bent volt. Előre megbeszéltük, hogy bent lehet, de nem nézheti, csak a fejemnél állhat és elvághatja a köldökzsinórt. Aztán végül úgy alakult, hogy mindent végignézett, nekem meg kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy rászóljak :) De nagyon nagy segítség volt! Tartotta a fejemet, és ellentartott a kezemnek nyomáskor. Így sokkal könnyebb volt hatékonyan nyomni.
2011. aug. 9. 09:57
 18/22 anonim ***** válasza:
Velem nem volt bent a férjem. Nem akart bejönni, nem erőltettem. Anyukám volt bent végig. Nagy segítség volt, és hatalmas örömöt szerzett neki. Az legyen bent veled, aki előtt semmit, de tényleg semmit nem szégyellsz. De neked kell eldönteni, hogy ki tud támogatni testileg és lelkileg.
2011. aug. 9. 12:37
 19/22 anonim ***** válasza:
Nálunk is apás szülés volt. az elején nagyon idegesítő volt, amikor vajúdás közben kérdezgetett és nem tudtam válaszolni a fájdalomtól, de amikor már a végét jártam és a hajrában voltunk, nagyon sok erőt adott, hogy ott volt és biztatott. :)
2011. aug. 9. 13:46
 20/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, ő is bent szeretne lenni, és ezek után örülök is neki!:)
2011. aug. 9. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!