Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Zavar (na) titeket, ha az...

Zavar (na) titeket, ha az egész család ott lenne, amikor születik a gyereketek?

Figyelt kérdés

Első kisfiam érkezésekor férjem bent volt a szülésnél, és az egész család kint várt a folyosón. Most azt szeretném, hogy csak a férjem legyen ott a nagy pillanatkor, de szerinte a családtagokat nagyon megsértenénk, ha megkérnénk őket, hogy inkább maradjanak otthon.

Engem viszont pár éve nagyon zavart, hogy ahogy besétálok a műtőbe az anyósomat látom utoljára a külvilágból, és ahogy kitolnak, ismét csak őt először, meg ott rögtön "körberajong" az egész család, amikor a saját gondolataimba merülnék. Vagy a gondolat, hogy vajúdni lássanak, elborzaszt (az elsőnél ez legalább kimaradt, mert programozott császárom volt). Szeretem őket, meg örülök, ha jönnek később látogatni, de... Ti hogy álltok a kérdéshez?

2011. aug. 8. 15:05
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Első fiam születésénél csak reggel hívtuk fel a családot, hogy megszületett. Így ők is nyugodtan aludtak, mi is nyugodtan kettesben voltunk. Most is így lesz. :)
2011. aug. 9. 14:32
 42/43 anonim ***** válasza:
73%
Férjemmel volt vitánk ebből. Ő be akart jönni, hogy végig mellettem legyen. Én nem akartam, hogy lássa a szenvedésem, meg azt gondoltam, hogy a látvány esetleg a későbbi intimitást megváltoztatja. Kint várt a folyosón. Mikor már a nyomási szakaszba értem, kiabáltam, hogy hivják be a férjem. Nem hitte el, hogy én mondtam..., majdnem be sem jött. Végül Ő vágta el a köldökzsinórt. Mikor kimentünk,a folyosón már a szüleim, nagymamám, még egy barátnő is ott tobzódtak körülöttünk. Én például kimondottan örültem, hogy sok emberrel oszthattam meg az élményt. Ezen még nem gondolkoztam, hogy az intimitását vesztettük el.Lehet, hogy a másodikat már szűkebb körben "ünnepeljük" :))
2011. aug. 9. 20:22
 43/43 Atroposz ***** válasza:
Jó volna ha a férjem ott lehetne velem ,hogy biztasson mondja ,hogy jól csinálom stb.Ha nem lesz ott akkor a legjobb barátnőm lesz bent ,de hogy az egész család kint legyen a folyosón az kizárt, így is amint kint van a baba rögtön jönni fognak.
2012. febr. 9. 11:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!