Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Zavar (na) titeket, ha az...

Zavar (na) titeket, ha az egész család ott lenne, amikor születik a gyereketek?

Figyelt kérdés

Első kisfiam érkezésekor férjem bent volt a szülésnél, és az egész család kint várt a folyosón. Most azt szeretném, hogy csak a férjem legyen ott a nagy pillanatkor, de szerinte a családtagokat nagyon megsértenénk, ha megkérnénk őket, hogy inkább maradjanak otthon.

Engem viszont pár éve nagyon zavart, hogy ahogy besétálok a műtőbe az anyósomat látom utoljára a külvilágból, és ahogy kitolnak, ismét csak őt először, meg ott rögtön "körberajong" az egész család, amikor a saját gondolataimba merülnék. Vagy a gondolat, hogy vajúdni lássanak, elborzaszt (az elsőnél ez legalább kimaradt, mert programozott császárom volt). Szeretem őket, meg örülök, ha jönnek később látogatni, de... Ti hogy álltok a kérdéshez?

2011. aug. 8. 15:05
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szeretném, ha ott lennének. Még jó 2 hetem van a kiírásig és egyre többet gondolkozom rajta. Igazából "titokban" szeretnék a férjemmel bemenni és a családot csak arról értesíteni, hogy megvan a baba.

De mindenki ki van akadva ettől. Szerintem meg tök gáz, hogy rohanunk a kórházba és két fájás között hívom anyósom, hogy elindultunk szülni.

2011. aug. 8. 15:19
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam, mint te. Hiába mondtam mindenkinek, hogy NE jöjjenek, majd szólunk, ha megvan a baba. Persze mindenki mondta, hogy de, ott akarnak lenni. Aztán az élet megoldotta, látogatási tilalom volt, amikor szültem. Így nem jöhetett fel senki ott várakozni.

Illetve apukámat felengedték, de ő meg nem szólt nekünk, hogy ott van, így nem mutatták meg neki a babát.

De örülök, hogy így alakult. Idegesített volna, hogy annyian várnak rám, ráadásul 11 órát vajúdtam.

2011. aug. 8. 15:20
 13/43 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg ez az intimitás meg kiszolgáltatottság-érzés az, ami zavarna. Ráadásul anyósoméktól már az első terhességem óta mást sem hallgatok, csak hogy mennyire fáj, mennyire rossz lesz, majd meglátom stb.stb. És pont szülés napján nem hiányoznának az olyan okos meglátások, hogy "ugye megmondtam", meg "ezek után is akarsz harmadik gyereket?"...
2011. aug. 8. 15:21
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
ez egyéntől függ. Van aki csak a férje mellett tud szülni, és van aki úgy érzi ott ne legyen. Én az a fajta vagyok mint te, sőt még rosszabb, hisz engem az is zavart volna hogy ha a saját szüleim ott lettek volna. Elsőnél anyukám tudta, hogy indulunk szülni. Többször eszembe jutott, hogy jaj szegény lehet, hogy nem is alszik (éjszakás volt én meg egy óra alvása után keltettem, hogy megyek szülni) annyira várja már a hívásunkat, hogy minden rendben van. Jó a végén már nem avval voltam elfoglalva, de aztán újra csak az volt az első, hogy hívjuk már fel, hogy mehessen aludni. Amúgy én azért sem örülnék neki, mert olyan tartom magam típus vagyok. Tehát nagyon megerőltetném magam, hogy semmit se lássanak rajtam (bárki). Így volt a másodikkal is mikor indultam szülni. Anyósomék jöttek vigyázni a nagyra. Miután megérkeztek kimentem az autóba, hogy induljunk már (mindjárt megszülök) épp, hogy elindultunk mire beindultak a tolófájások. 40 perc múlva hívtuk őket, hogy megvan a baba. Utólag azt mondta anyósom, hogy nem is látta rajtam, hogy már így szenvedek.
2011. aug. 8. 15:26
 15/43 anonim ***** válasza:
100%

Húú, én még azt sem mondtam el a rokonaimnak, hogy beindult a szülés, még a tesómnak sem, pedig vele nagyon jóban vagyunk. Úgy éreztem, hogy nem kell tudniuk, aggódniuk. Hívtuk őket , amikor meglett a baba. A másodiknál meg csak a Nővérem tudta, mert ő vigyázott a nagyra, amíg a férjem bent volt velem.

Az, hogy a folyosón toporogjon a család, az kizárt.

2011. aug. 8. 15:27
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

15.12 vagyok.

Jó, hogy más is van így ezzel.

Már azt hittem én vagyok valami szörnyszülött nő, aki nem értékeli a "törődést".

De én ilyen vagyok egyébként is, ha valaki túlságosan tolakodik, én annak nem örülök, hanem szörnyű ideges leszek. Olyan, mintha belém másznának.

Azt is utálom, egyébként, ha ismeretlen, vagy a hozzám nem annyira közel álló ember faggatózik, hozzám nyúlkál, ölelget, fogdossa a ruhámat, vállamat, és úgy beszél hozzám.

Pedig nagyon érzelmes vagyok, és egyáltalán nem vagyok rideg nő.

2011. aug. 8. 15:28
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Engem biztosan nagyon zavarna, ha tudnám, hogy ott toporog kint a család.

Amikor a kisfiam született senki nem volt ott. Már kórházban feküdtem túlhordás miatt, és egy nst-ről toltak át sürgősségi császárra. Szerettem volna telefonálni ,de azt mondták, hogy nincs rá idő.

Kislányom programozott császárral született. Megkértem a családot, hogy senki ne jöjjön be a páromon kívül, majd úgyis telefonálunk mihelyst a bébi megérkezett. Senki nem sértődött meg.

2011. aug. 8. 15:28
 18/43 A kérdező kommentje:

Van közöttetek olyan, aki ebben a dologban máshogy gondolkodik, mint a férje? Közösen hozzátok meg a döntést ebben az esetben?

Én mindenben egyeztetek vele, de ebben képtelen lennék csak az ő kedvéért megmásítani a véleményem, mert a szülés elsősorban mégis az anyáról és a gyerekről szól - szerintem...

2011. aug. 8. 15:29
 19/43 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon zavarna még az Anyám is akivel nagyon jó a kapcsolatom. Ez csak a mi kettőnk pillanata legyen, ez a pár óra ami utána csak a miénk legyen, senkit nem szeretnék ott látni. Előző szülésemnél is jó volt utána kibőgnöm magam, szoptatni a szülőszobában,amikor 3an voltunk,az új kis család. Most is így szeretném, bár a nagyobb gyereket is szét fogom ölelgetni utána,mert szerintem nagyon fog hiányozni.
2011. aug. 8. 15:30
 20/43 A kérdező kommentje:

Nem, ez egyáltalán nem ridegség. Én is utálom, mikor a férjem nagymamája odajön és megsimogatja a hasam, ráadásul még hozzá is fűzi, hogy "mekkora hasad van, te szegény lány" - kedvességből, de bár ne tenné... Pedig nagyon szeretem őt. De valahogy a hideg kiráz, amikor ezt csinálja.

Általában véve én utálom, ha sajnálnak. Márpedig ha az ember szenved (és vajúdás közben ez van és kész), akkor mindenki ott szánakozik körülötte, ettől felforrna az agyvizem, még milyen szerencse, hogy az elsőnél legalább ez nem volt...

2011. aug. 8. 15:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!