Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Zavar (na) titeket, ha az...

Zavar (na) titeket, ha az egész család ott lenne, amikor születik a gyereketek?

Figyelt kérdés

Első kisfiam érkezésekor férjem bent volt a szülésnél, és az egész család kint várt a folyosón. Most azt szeretném, hogy csak a férjem legyen ott a nagy pillanatkor, de szerinte a családtagokat nagyon megsértenénk, ha megkérnénk őket, hogy inkább maradjanak otthon.

Engem viszont pár éve nagyon zavart, hogy ahogy besétálok a műtőbe az anyósomat látom utoljára a külvilágból, és ahogy kitolnak, ismét csak őt először, meg ott rögtön "körberajong" az egész család, amikor a saját gondolataimba merülnék. Vagy a gondolat, hogy vajúdni lássanak, elborzaszt (az elsőnél ez legalább kimaradt, mert programozott császárom volt). Szeretem őket, meg örülök, ha jönnek később látogatni, de... Ti hogy álltok a kérdéshez?

2011. aug. 8. 15:05
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
45%
De miért zavarna, ha ők állnak a folyosón és várnak?? Én nem ott szülök? Barátnőmnél is végigvárták a szülők. Amikor meg lett a baba, apuka kiszólt,hogy minden ok és hazamentek. Nyilván eszük ágában sem volt, hogy akkor zavarják a barátnőmet. Ezért írtam,hogy mit érdekel engem ki van a folyóson. Én nem lihegem ezt annyira túl. Ha az a heppjük,hogy ott akarnak álldogálni, hát álldogáljanak. Viszont ha már valakit zavar,akkor az kérje meg a saját családját is,hogy ne menjen be. Mert csak a férj családjának mondani meg, hát eléggé....! Én pl. soha nem bántanám meg ezzel a férjem!
2011. aug. 8. 16:40
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
A férjem bent volt a műtőben velem (SOS császár) végig, mire kitoltak, ott volt az egész család, de engem az nem zavart, mert nagyon azt sem tudtam, hogy hol vagyok. Az már jobban zavart, amikor minden nap jött/jöttek valaki/valakik látogatóba. Most várjuk a kistesót, szeretném mindezt elkerülni, úgyhogy szépen finoman fogjuk közölni mindenkivel a családban, hogy majd otthon találkozunk, és maximum az édesanyámat várom majd szívesen a kórházban (persze ezt már csak neki fogom mondani). :)
2011. aug. 8. 16:48
 33/43 A kérdező kommentje:

Egyrészt zavarna a tudat, hogy kint toporognak és a férjemnek hárompercenként ki kell mennie, hogy megnyugtassa őket (mikor sógornőm szült, ugyanezt csinálták, sokkal inkább róluk szólt a szülés, mint az anyáról). Másrészt, ahogy a barátnőd esetén is írtad, apuka kiszólt, hogy megvan a gyerek és hazamentek. De nem ismered az én családomat:) Gyakorlatilag egész nap ott voltak, reggel kilenckor született meg a gyerek és késő délután mentek csak haza.

De mégha nem lennének ilyen tolakodó típusúak, akkor sem valószínű, hogy örülnék neki. Nem tudom megindokolni. Kicsit bizarr párhuzam ugyan, de téged zavarna, ha a gyereked fogantatásakor ott lennének nálatok (csak a másik szobában, nem a "tett helyszínén")? Ha nem, akkor nagyon irigyellek:D Ha igen, miért?...

2011. aug. 8. 16:51
 34/43 A kérdező kommentje:

(az előzőt kiegészítve: persze tudnák, mi történik a másik szobában:))

Talán meg is fejtettem, hogy mi a bajom... ha a fejemből pattanna ki a gyerek, talán bárkit elviselnék magam körül...

2011. aug. 8. 16:53
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

"Kicsit bizarr párhuzam ugyan, de téged zavarna, ha a gyereked fogantatásakor ott lennének nálatok (csak a másik szobában, nem a "tett helyszínén")? Ha nem, akkor nagyon irigyellek:D Ha igen, miért?..."

:D Ez nagyon jóó....és találó!:)) Én még nem válaszoltam a kérdésre, de ki is akadtam volna, ha ott gyülekezett volna az egész család. Hálisten más városban lakunk, tehát ez nem jöhetett szóba. Másfelől én megmondtam azoknak a barátnőknek akik jönni akartak, hogy első nap tutti kizárva!!! Még látogatóba sem... Aztán lehetett megsértődni :D Érdekes, senki nem sértődött meg. Ez nem felfújás kérdése, hanem valamelyest iq kérdés. Most nem a szűk rokonságra értem, de én nem voltam olyan tahó, hogy odamenjek, amikor a barátnőm szült. Bent voltak nála így is vagy 20-an. A háta közepére nem kívánta őket. Szóval szerintem ez nem szép a "barátnők" részéről. Pláne ha külön kérés ellenére mennek.

Holt fáradt volt, persze nem mondta el senkinek, de utólag elpanaszolta itthon nekem, hogy a világon senkire nem volt kíváncsi apukán kívül. Ami számomra, most hogy szültem, már teljesen érthető... :)

2011. aug. 8. 17:09
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
17.09-es vagyok. A tényekhez tartozik, hogy én a folyosón fel-le mászkáltam vajúdás alatt. Na beba..ott volna ugyanez közönség előtt. A lényeg, hogy mázlim volt, mert éjjel szültem, illetve reggelre lett meg az Angyalkánk, tehát tudtam volna arra hivatkozni, hogy nem akartam senkit felébreszteni! :D
2011. aug. 8. 17:12
 37/43 anonim ***** válasza:
Amúgy a legjobb az, hogy apuka kiszólt, hogy megvan a gyerek, erre hazamentek. Mintha azért álltak volna ott, hátha valami baj lesz? o.O Érdekes. Én mindig is rosszul voltam attól, ha belőlem szenzációt akartak csinálni, nekem aztán ne sorakozzanak ott, hogy na jönnek megnézni, hogy nézek ki mielőtt, miközben és miután kipréseltem egy gyereket magamból, hadd legyen min csámcsogni...
2011. aug. 8. 17:18
 38/43 anonim ***** válasza:

Hát azért véletlenül sem ugyanaz, hogy akkor ott van,amikor készül!:))

Akkor azt is mondhatnám,hogy amikor készül ott van a nővér, a szülésznő, a doki, a folyosón más családja és még x szülő nő?:))

De engem tényleg nem zavar,hogy kint állnak. Ha akarnak több órát állni,akkor nem állnak. Utána hagyjanak békén (az én családom ezt meg is értené) és kész!

2011. aug. 8. 19:26
 39/43 anonim ***** válasza:
45%

Nem zavarna. Mellettem senki sem volt, mikor megszületett a fiam. 2 nappal a kiírt időpont előtt befektettek, mert végig faros volt a fiam. Szerdai nap volt. A párom bekísért, de hamar haza is ment. Legközelebb péntek reggel tudott jönni 20 percre. Közben senki sem volt látogatni. Péntek reggel 9től a szülőszobán feküdtem, este 6kor eldöntötték, hogy császár lesz, mert lábtartásos lett a fiam. Hívtam a páromat, hogy készítenek elő, visznek a műtőbe. 9kor ismét hívtam, hogy gratulálok, apuka lett. Ment éjszakára dolgozni, anyósommal együtt. Apósom és a sógoraim otthon aludtak, anyukám külföldön dolgozik, akkor is kint volt. Tesóm és a felesége is már este 10kor tudták meg, szintén sms formájában. Péntek este volt. Leghamarabb vasárnap du. jöttek látogatók, de akkor mindenki (párom és a családja, tesóm és a családja). Kedd reggel engedtek haza, na, akkor jött a párom megint. Vasárnap délutántól nem volt senki.

Inkább toporogtak volna a folyosón, mint hogy így magamra hagyjanak. A páromat nem engedték el a melóhelyről, értünk is úgy tudott jönni, hogy közölte, nem megy be, és kész. Kapott is egy fegyelmit érte. Másnap mennie kellett dolgozni, semmi segítségem nem volt. Legközelebb 2 hét múlva nyitották ránk az ajtót...

2011. aug. 8. 20:10
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

A fiammal vajúdtam, vártam a férjem, no a folyosón várakozott egy nagyonnagy család... 3percenként csengettek a szülészeten, hogy van e már gyerek meg a 12fő miért nem lehet bent a 10perces fájások alatt...

No az én drága anyósom csak telefonált 5percenként a szülészetre...:(

A férjem se segített, jobban szenvedett mint én...

Másodjára nem ért be a szülésre, és tiszteletben tartotta majdnem mindenki, hogy NEEEE:)

2011. aug. 8. 20:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!