Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Zavar (na) titeket, ha az...

Zavar (na) titeket, ha az egész család ott lenne, amikor születik a gyereketek?

Figyelt kérdés

Első kisfiam érkezésekor férjem bent volt a szülésnél, és az egész család kint várt a folyosón. Most azt szeretném, hogy csak a férjem legyen ott a nagy pillanatkor, de szerinte a családtagokat nagyon megsértenénk, ha megkérnénk őket, hogy inkább maradjanak otthon.

Engem viszont pár éve nagyon zavart, hogy ahogy besétálok a műtőbe az anyósomat látom utoljára a külvilágból, és ahogy kitolnak, ismét csak őt először, meg ott rögtön "körberajong" az egész család, amikor a saját gondolataimba merülnék. Vagy a gondolat, hogy vajúdni lássanak, elborzaszt (az elsőnél ez legalább kimaradt, mert programozott császárom volt). Szeretem őket, meg örülök, ha jönnek később látogatni, de... Ti hogy álltok a kérdéshez?

2011. aug. 8. 15:05
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudom már hanyadik voltam, de az elején aki kiakadna az anyóstól. Nem véletlen írtam példának az otthon szülést. Fontos a környezet. Tehát ha az otthonom a kórház mellett lenne de közvetlen!, akkor jó lenne, mert addig tudnám "poénra venni" a dolgot, amíg ott vannak és nem sajnálnak, hanem izgulnak és vigyorognak. De igazad van abban, hogy a kórház más téma, nem zavarnának, de talán frusztrálna a tudat, hogy szegények ott izgulnak én meg "váratom" őket. :D

A szülésemnél ott volt a kedves, ami hihetetlen jó volt. Kint a folyosón, csak papi volt (anya férje), és aggódtam érte, mert hajnalban keltettük, hogy vigyen be szülni, és utána ment Pestre a frissen szívműtött anyához. (csoda-e hogy megszültem?!) Legszívesebben behívtam volna őt is, akkor nem zavart volna, ha látom, hogy rendben van.

2011. aug. 8. 15:43
 22/43 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a lányomat szültem, mondtam a férjemnek, hogy senki nem lehet még kint a folyóson sem. Itt anyósomra és sógornőmre gondoltam, mert a többiek vidékiek. Idegesített már a tudat is, hogy kint toporognak és idegeskednek. Tudták, hogy bent vagyunk a kórházban, amint megszületett a baba szóltunk mindenkinek. Mire kitoltak a szülőszobából addigra már ott volt anyósom és sógornőm is. Őszintén még ez is zavart. Jobban örültem volna, ha csak másnap jönnek. De másnap már semmi gondom nem volt a látogatókkal, mindenkinek nagyon örültem!
2011. aug. 8. 15:46
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
Engem még a férjem is zavarna. Ez egy intim pillanat, az én harcom, az én küzdelmem, az én feladatom megszülni a kislányunkat. Utána persze, megmutatom a családnak a csöppséget, de az a pár nap kórház arról kell hogy szóljon, hogy TE összeszoksz a babáddal.
2011. aug. 8. 15:47
 24/43 A kérdező kommentje:

Még az a szerencse, hogy amíg bent voltam a szülőszobában, abszolút csak magamra tudtam koncentrálni. Sajnos kinézem a családomból, hogy ha meglenne rá a lehetőség, akkor konkrétan végignéznék magát a szülést is, még nagy szerencse, hogy nem lehet. A férjem az egyetlen, akit teljesen be tudok engedni ebbe az intim szférába, amikor érzéstelenítettek és ő öltözött, alig vártam, hogy jöjjön és fogja a kezem.

De mint pl. az utolsó válaszoló is, sokan vannak, akik csak a saját és baba pillanataként szeretnék megélni. És ez teljesen természetes, szerintem a családnak kéne maximálisan alkalmazkodni hozzánk és nem pillangókisasszonyt játszani ezen a napon.

2011. aug. 8. 15:54
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

A férjem nélkül el sem tudtam volna képzeni a szülést. Mindkét babánk születésénél ott volt, és hihetetlen erőt adott.

A családot viszont én is letiltottam. Ez a mi kettőnk/hármunk pillanata, ez csak rólunk szól. Az, hogy a család kint toporog csak idegesített volna. Ráadásul ahogy megszülettek a babák, mind a kétszer 3-4 órát tölthettünk együtt mielőtt felvittek a babával a szobába. Pont nem hiányzott volna, hogy a család ott tobzódjon, annak ellenére, hogy imádom őket. De jó volt, hogy csak másnap jöttek.

2011. aug. 8. 15:56
 26/43 anonim ***** válasza:
Szerintem ez elég egyszerű. Nem kell nekik szólni, hogy jé most indulunk szülni, csak akkor mikor már megvan a baba, felhívni őket/ írni egy smst, hogy ma xy időben xy kilóval és xy centivel megszületett Z. Én is kiakadnék, hogy mit jön az egész család, utána meg lestrapálva van elég "bajom" nem még ott másszanak rám.
2011. aug. 8. 16:30
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Hát engem zavarna. Ezért mi trükközni fogunk: NEM SZÓLUNK SENKINEK :)) Majd csak akkor megy a telefon, amikor túl vagyok a szülésen :) "szerencsére" az én szüleim és a férjem szülei is már városban laknak :P
2011. aug. 8. 16:34
 28/43 A kérdező kommentje:
Valószínűleg csak annak fogunk szólni, aki majd vigyáz az idősebb gyerekre, ha sikerül megszülnöm természetesen. Ha megint programozott császárom lesz, akkor kellemetlenebb a helyzet. Akkor nem marad más hátra, mint az őszinte beszéd:)
2011. aug. 8. 16:34
 29/43 A kérdező kommentje:
Abban is reménykedem, hogy talán az első az újdonság erejével hatott, ezért sorakoztak ott a folyosón. Talán a második már nem lesz olyan érdekes nekik, mármint nem a gyerek, hanem maga a szülés.
2011. aug. 8. 16:36
 30/43 anonim ***** válasza:
Ha nem akarod, azt sem kell előre elmondani...
2011. aug. 8. 16:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!