Perelnétek ezek után?
Elég durva, amit írsz, nem csodálom ha a pert fontolgatod.
Viszont itt van egy nagyon tanulságos cikk a témában:
Sajnos személyesen ismerek olyat, aki Nálad sokkal rosszabbul járt bizonyos orvosok miatt (konkrétan meddővé tették, mivel épp nem volt kedvük vakbelet operálni). Ők gondolkoztak a peren, utánajártak dolgoknak stb. Hozzáértők mondták, hogy sajnos esélytelen a dolog, Magyarországon az orvosok annyira védik egymást.
Ezzel lehet pert nyerni.
De mindenkeppen keress fel betegjogi kepviselot es egy jo ugyvedet elotte, aki konkretan muhibaperekkel foglalkozik. Egy konzultacio nem annyira draga, megeri. Kb fixen megmondja neked a papirok, leletek alapjan, hogy mennyi az esely a pernyeresre.
Ha jo, akkor termeszetesen megeri perelni. Az addig felmerult ugyvedi es perkoltseget is a vesztes fogja fizetni, de ez azaz eset, amikor jogosnak tartom a karteritest, mert:
- neked ezek miatt feleslegesen okozott folyamatos fajdalmaid vannak, lehetnek meg honapokon keresztul
- feleslegesen kell utaznod (igy koltenek), mas bizni meg a baba gondozasaval ezalatt
- az utogondozasok sem ingyen lesznek, foleg, ha esetleg maganba csinaltatod a plasztikat.
Szoval neked igenis egyertelmuen idobeli es penzbeli karod is szarmazik emiatt es sok kellemetlenseg, fajdalom, feleslegesen az orvos miatt.
Mondjuk a 2 hetes tulhordassal nem valoszinu, hogy fognak torodni, meg akkor sem, ha nagy lett a baba. 40-42. hetig terminustullepesrol beszelunk, 42. betoltott het utan kezdodik a tenyleges tulhordas, csak akkor kotelezo a szulesinditas, ha a kismama es a baba eredmenyei egeszsegugyileg teljesen rendben vannak.
Hát nem bántásból mondom- ne értsd félre légyszi, de én ezért nem sajnáltam a dokimtól a 80ezer ft-ot amit a szülésért kért. Én kispóroltam kb 200Eft-ot, amit a terhességeimre és szülésre szántam- gyerekenként- 3db van. Nem olcsó, de lényegesen olcsóbb, mintha perelnem kellene valakit, és ilyen dolgokon átmenni, amiket te leírtál.
Egyébként igazad van abban is, hogy nem akartál dokit fogadni, megértem ezt is, hiszen a normális, lelkiismeretes ellátás, méltóságos szülés és születés mindenkit megilletne pénztől függetlenül.
Sajnálom amin keresztülmentél, én is kifaggatnék egy jó ügyvédet a helyedben, és utána döntenék.
Sok sikert, és persze gyors felépülést neked, és jó babázást!
előző vagyok (22.23)
szóval gyóygtornán beszéltem egy anyukával akinek oxigénhiányos lett a baba orvos miatt. ők elindultak a perre és eljutopttak odáig hogy millkát kért egy pesti orvos csak azért hogy leírja az igazat!!!! ami tényleg igaz, azaz hogy tényleg orvosi hiba...
nekünk pár szészezerbe belekerült a gyógyittatása, kezelése a lányomnak, és hidd el tegnap volt egy éves és belefáradtunk ebbe az egészbe. a képviselő sem sokat ér ez ügyben...sajnálom ami veled történik, de hidd el, idővel te is beletörődsz
őszinte leszek, pénzkidobás lenne :(
hiába van igazad, ez nem egy súlyos műhiba, el se jutsz vele a bíróságig :(
a pert neked kéne fizetned ami milliós nagyságrend és el lennél intézve egy jobbulással.
2 ismerősöm van akik perre vitték. remélem nem baj ha leírom. egyik anyuka babája faros volt, fogadott doki szerint simán megszülheti... hát sajnos nem volt sima, a kitolás több mint fél óra volt, szanaszét repedt az anya :( másnap a kicsit elszállították és megműtötték a koponyáját. nem jutottak el a bíróságig, elutasították :(
másik ismerősöm babája koraszülött lett, iszonyú sokáig tartott a vajúdás, téraránytalanság volt, toxémia, és még sok minden. nem császározták meg mert túl sok császár volt akkoriban. halva született a pici, sikerült újraéleszteni. súlyos oxigénhiány, és ennek következtében több súlyos betegség, 2 éves és még csak most tanul kúszni :(
elutasították a per költségmentességet, ezenkívül még sehol nem tart a per :(
én ezért nem perelnék a helyedben, nagyon drága, az orvosok mint ha nem is emberek lennének mindent megtehetnek, összejátszanak... olvasd el kende péter könyvét, 2 kötetes, több hasonló perről ír benne elég részletesen, és utána dönts. meg fogsz döbbenni mik vannak :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!