Mas is ugy erzi, hogy nem a regi szules utan? 6honapja
szultem.
nekem a hátam, derekam fáj nagyon-nagyon. 6,5 hónapja szültem.
és állandóan fáradt vagyok.
az is szar még, hogy amióta szültem, az immunrendszerem nagyon gyenge lett, állandóan beteg vagyok.
ilyesmire gondoltál?
2009. ápr. 6. 15:08
2/10 A kérdező kommentje:
igen..bar nekem az egeszsegem ok.. de a labaim aggasztanak nagyon sokszor alig birok menni...
3/10 A kérdező kommentje:
szoptatok meg es szedem a terhes vitamint azota is..talan az immunredszerem azert eros..ajanlok neked is valami vitamint..de arra gondolok h terhessegem alatt vegig lapos papucsban jartam es talan amiatt? floridaban elek itt mindig meleg van
mintha nagyobb lett a labam is..mi tortent?visszaforithato?
A lábad lehet nagyobb, olvastam, hogy a terheléstől "szétcsúsznak" a csontok, ez így elég érdekesen hangzik, de 1-2 számmal is lehet szülés után a cipőméret. Nekem a térdeim fájnak, meg a derekam is néha. 1 éves a kisfiam, szopizik még, én meg lassan elfogyok, már 3 kg mínuszban vagyok... sosem voltam betegeskedő de most is náthás vagyok, zavar...:( Persze Ő mindenekelőtt, de előtte nem volt ezt így. Én már csak a sokadik vagyok a sorban. nekünk van itthon bipotron lámpánk, azzal "gyógyítgatom" magam, izületek, torok stb. más gyógyírt nem tudok. Talán a jóidő és a sok napsütés ;´)
2009. ápr. 6. 15:48
Szívemből szóltál. Én a terhesség előtt 58 kg izom voltam, heti ötször sportoltam, most meg annyira fáj a derekam, h' sokszor álmatlanul forgolódom, és nekem is fáj a talpam. Én is arra gondoltam, h' a lapos cipőktől és papucsoktól lehet. Ez a "berogyik a lábam" érzés nálam is mindennapos, főleg reggel, amíg be nem mozgatom magam. Január óta úszom heti kétszer, az nagyon jólesik, és lassan elkezdek futni is (kíváncsi vagyok, hogy fog menni). Ja, és a legjobb: az én lábam két számot nőtt! Ha ez így marad, dobálhatom ki a hosszú évek alatt összegyűjtött cipellőimet.
2009. ápr. 6. 16:23
6/10 A kérdező kommentje:
hu hat akkor nem vagyok egyedul..a labam nem is hosszra inkabb szeltere terbejesedett..lanyok..koszonom mindenkinek a valaszt es kitartast nektek is..bizzunk a javulasban..
5 hónapja szültem. Még van rajtam 10 kg + sajnos.
A lábaim nekem sem az igaziak, reggelente sokszor "beakad" a bokám és nem hajlandó "kiakadni". Nagyon kellemetlen!
De a legrosszabb a csípőm! Éjszaka sokszor annyira fáj jobb oldalon, h csak háton tudok feküdni, aludni meg szinte képtelenség tőle!
Sietni sem tudok úgy, mint régen!
3 napja elkezdtem szobabiciklizni, de keservesen megy! Terhesség előtt napi 1 órát tekertem heti 7-szer, most meg 30 percet is alig bírok!
A hasazást ezek után még nem mertem elkezdeni! :(
Csődtömegnek érzem magam!
Remélem, lassan normalizálódik a helyzet!
Sok sikert Nektek!
2009. ápr. 6. 17:49
Jajjj ne mondj ilyet,h csődtömegnek érzed magad,az én szívem szakad meg ennek a hallatán:S
A lábnövekedés egyébként tényleg természetes,anyumnak is 2 számot nőtt a lába és eléggé asszonyos lett neki:D
A babó miatt vagy amúgy fáradt,az lenne szerintem a legjobb ha baba-mama tornákra járnátok,csak az elején,hogy kicsit visszarázódjatok,mert nem vmi kellemes,ha sokáig nem tornázhatsz aztán puff bele vágunk ismét,fokozatosan szoktassátok magatokat vissza.Az úszás is nagyon jó,sőt az a legjobb,mert megmozgat minden testrészt,örülök,hogy ennyi sportos mami van itt:))
Hajrá csajok:D
2009. ápr. 6. 19:10
A lányom 9 hónapos, egy hónapja hete kezdtem el intenzíven tornázni. Na, most kezdem magam már "embernek" érezni! Egyébként a C vitamin sokat segít! Napi 500 mg, és sokkal fittebbé tesz! Az izületek nekem is sokági fájtak, de szerintem hamarosan rendbe fogtok jönni! A szoptatás után vissza fognak rendeződni a hormonok. A tornával pedig csak fokozatosan, azért ez alatt a pár hónap alatt teljesen normális, hogy az izmok leépülnek. Türelem! Sok sikert!
2009. ápr. 7. 14:08
A szülés utáni regenerálódás hosszú hónapokig tart, a teljes regenerálódás (vagyis olyan, mint fénykorodban :) ) másfél-két év. Erre rá lehet segíteni tornával, a helyes testtartás visszanyerésével és a hát, nyak izmainak, ínszalagainak kímélésével. (pl. ne mindig jobb karodban tartsd a babát, ne mindig ugyanúgy vedd fel, vagy tedd le, a lehető legkevesebbet hajolj és görnyedj) A várandósság hónapjaiban az ínszalagok rugalmassága fokozódik, mert a szokásosnál jóval több progeszteron- és relaxinhormon áramlik beléjük. Túleröltetés esetén ezek az ínszalagok könnyen megnyúlnak, és csak nagyon lassan nyerik vissza eredeti feszességüket. E miatt az ízületek is lazábbak a kelleténél. Szüléskor elősorban a medencetáji, a szeméremcsonti, a keresztcsonti és a csípőt tartó ínszalagok nyúlnak meg. Ezeket és az izokat kell megerősíteni ahhoz, hogy újból tartani tudják az ízületeket.
2009. ápr. 8. 17:49
Kapcsolódó kérdések: