Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szent Imre kórházas kismamák?...

Szent Imre kórházas kismamák? Mire kell figyelni?

Figyelt kérdés

Úgy értem, kórházanként változó, hol adnak beöntést, hol nem, hol van velem egész nap a baba, hol elviszik estére, apuka bejöhet-e a babához, pelenkát mennyit kell vinni, ilyenek.

Előre is köszönöm!

2011. júl. 20. 14:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
13.02-nek: én néhány napon belül szülök a Szt. Imrében, megkérdeztem, vinni kell a szülésre is saját ruhát. Ez lehet egy nagy póló, hálóing, de abból célszerű a nem bokáig érő változat. A gyerekágyon meg abban vagy, ami neked kényelmes, de ajánlott több váltást vinni, hogy akár minden nap tudjad váltani.
2011. júl. 22. 13:45
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Kedves utolsó! Izgatottan várom a tapasztalatokat :)

2011. júl. 22. 15:24
 13/16 anonim ***** válasza:

én is ott szültem, nagyon szép élmény volt.

pár apróság, amik eszembe jutnak:

volt szülésznőm és dokim is. utólag úgy látom, elég lett volna csak szülésznőt kérni. Vass Gabi volt, egy tündér! nagyon szívesen ajánlom!

nem volt beöntés, borotválás. itt természetes szülés párti a többség (azért van kivétel, ezért is jobb ha van szülésznőd.)

a vajúdás alatt sok nővért ismertem meg, mindenki nagyon kedves, emberséges volt. a dokik is. nagyon jó ott szülni!

a csecsemős osztályon már kevesebb a kedves nővérek aránya. ott jobb, ha felkészülsz arra, hogy mástól kérj segítséget.

nekem szoptatásban a szülésznőm segített (2x meglátogatott, olyan jól esett!), meg a szobatársam (2 ágyasban voltam, a többség az, van 1-2 4 ágyas is)

a babád veled lehet egész nap, kora délután kell bevinni, hogy lefürdessék, megmérjék. illtve segítség, hogy amikor tudod, beviheted a nővérekhez. (pl.1éjjel nagyon kellett pihennem, akkor náluk volt, meg amikor zuhanyoztam, látogatókhoz kimentem). sokan a folyosón hagyják a pár napos babájukat amíg kint beszélgetnek, de ott huzat van. én odavittem az ajtóhoz megmutatni, aztán betoltam a nővérekhez, és így emntem ki a rokonokhoz. aztán visszahoztam a babám, újra megmutattam, és irány a szobánk.

pelust vigyél be, egy kis csomagot (20-30db elég ált.3-6kg-os jó szokott lenni.)

1 ruhát a babának, amiben hazahozod majd (ezt persze hozhatja Apa is, amikor értetek jön)

wc papírt vigyél, mert sokszor elfogy, és csak a főnővér töltheti fel :-) nálam szombattól hétfőig kellett erre várni

ennyi jut most eszembe.

nagyon szép szülést Neked!

2011. júl. 22. 16:02
 14/16 anonim ***** válasza:
34%

..ja

és Apa nem jöhet be, lesz 3-4 napja felfogni, hogy Apa lett. nem olyan nagy baj ez. máshol ki-be járkál az egész család, de nemcsak az anyukához, hanem a szobatárshoz is, meg a szomszéd szobába is... csomó fertőzést hozhatnak be, zajosabb, nem lehet úgy pihenni.

nekem nagyon jól esett, hogy a szobában pihenhettem, szoptathattam, nem volt járkálás.

még az nekem nagyon bevált, hogy megkértük a látogatókat, hogy minden nap pl.4-5 között jöjjenek (egyszerre mindenki), különben az egész napot a folyosón töltöttem volna. a kórházi napok nagyon jól jönnek arra, hogy kipihend magad és összeszokj a babáddal, nem a látogatók a fontosak.

2011. júl. 22. 16:06
 15/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2011. júl. 22. 16:47
 16/16 anonim ***** válasza:

Én is a Szt Imrében szültem. Szerintem nagyon jó, hogy nincs látogatás, mert nem csak apuka jön, hanem az egész pereputty (már elnézést) és az első 1-2 nap nagyon nem hiányoztak. A második szülésnél már megkértem mindenkit, hogy csak otthon jöjjön látogatni, bent pihenni szeretnék, egyedül apa jött be, sokkal pihentebben mentem haza, mint az elsővel.

Beöntést én sem kaptam, bár kértem!!! Nekem nem volt kellemes élmény az elsőnél, amikor távozott a széklet, de a második olyna gyors volt, hogy nem adtak már beöntést.

A szülésznők nagyon kedvesek, de ahogyan írták előttem, a csecsemősök kevésbé, sok a munkájuk, engem is a szobatársam tanított meg pelenkázni.

Apának kell bevinni védőruhát, de mi mindig ott hagytuk, ha esetleg valaki nem vinne, legyen neki. Én egy térdig érő hálóingben szültem, szülés után pedig melegítőgatyában, pólóban, de lehet hálóingben is. Nagyon meleg van bent, főleg ha majd novemberben szülsz, 30 fok van a szobákban!!!!!

2011. júl. 23. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!