A gátmetszés nagy fájdalommal jár, ill. a végén a helyi érzéstelenítés amikor varrnak?
Lehet, hogy buta kérdés de kicsit bizarr számomra belegondolni, hogy "oda" kapok majd szurit. :-) Meg, hogy ugye a gátmetszést érzéstelenítés nélkül csinálják, nem tudom elképzelni, hogy az ne fájna, bár édesanyám azt mondta Ő nem érzett semmit. Tudom, hogy maga a szülés nagy fájdalmakkal jár de valahogy engem egyelőre ezek rémítenek meg a legjobban, de ezért ne nézzetek hülyének! :-) Persze attól is félek, hogy bármilyen komplikáció lép fel, bármit kibírok ha egészséges babám születik, de azért vannak félelmeim! Elalvás előtt már szinte minden nap ez jár a fejemben, hogy vajon ott mit fogok átélni.
35 hetes kismama
Ez természetes, hogy ilyen gondolataid vannak szülés előtt. Nekem is ezeken járt az agyam. Én azt mondom, hogy fájdalmas a vajúdás, de csak azért, mert nem tudod előrelháthatólag mikor lesz vége, de a vágást észre sem vettem, mert tudtam, hogy már nem sok idő van hátra. Állítólag érzéstelenítést kaptam, de észre sem vettem, mert ilyenkor az ember nem azzal van elfoglalva, hogy mit "matatnak" a lába között, hanem azzal, hogy biztatnak hogy hamarosan meglesz, már csak néhány nyomás és kibújik a gyermeked. A vágást nekem akkor "ejtették" meg mikor jött a fájás és nyomnom kellett, tehát teljesen másra figyeltem és tényleg semmit nem éreztem csak hallottam az olló hatalmas csattanását. (de ez már csak utólag tudatosult bennem, hogy az volt)
A varrás nem kellemes meg kell hagyni, és elég hosszadalmas (Volt nekem). Ilyenkor már türelmetlen vagy, már órák óta fekszel, fáradt vagy, a gyermekeddel akarsz lenni, ezért ez a "fájdalom" nehezebben viselhető. Úgymond kicsit nyűgös már az ember.
Bárki bármit is mond a szülés tényleg fájdalmas, de nők ezrei "élik túl" nap-mint-nap újabb gyermekeket vállalva.
Szerintem a fájdalmak elviselése nagy mértékben függ attól is, hogy milyen a szülésznők/orvosok hozzáállása, és mennyire támogatnak lelkileg közben.
A gátmetszés nem fájt, csak rossz hangja volt, mert ugye már feszült nagyon, és akkor vágott a doki. Szent meggyőződésem volt, hogy a bal oldalon vágott, a szülés utáni első fürdésnél vettem észre, hogy a jobb oldalon van a seb. :)
Mondjuk én akkor is kaptam érzéstelenítőt, meg a varrásnál is. Jó sokáig varrtak, az utolsó pár öltés előtt szólt a dokim, hogy ez most kellemetlen lesz, mert ott nem úgy hat az érzéstelenítő. De kibírható volt az is.
Ne aggódj előre, sosem tudhatod, mit hoz a holnap. Feleslegesem ne stresszeld magad ezen! Jó, tudom, könnyű mondani, de én pl. sosem gondolkoztam, mi hogyan lesz. Amikor elkezdődött, akkor is csak sodródtam az eseményekkel, épp az aktuális eseményre koncentráltam, nem arra, mi lesz 1 óra múlva. :)
Hidd el,észre sem veszed,ha oda adják majd az inekciót! Ahogy Te is írtad: akkor nem ezzel fogsz foglalkozni! :-D
Ami pedig a felmenőidet és a szüléseiket illeti.. Nos, arra nem kell adni! Nem tudom,hogy édesanyám négyőnket mennyi idő alatt hozott a világra... csak azt tudom,hogy nővéremmel sík egyformák vagyunk-leszámítva,a 12 év korkülönbséget. Ő emlékszem nehezen szülte mind a 4-et! És mindegyiknél (3 fiú,1 lány) borzasztóan rosszul volt,elejétől a végéig! Még a fogát sem tudta megmosni öklendezés nélkül! Ráadásul a köldökzsinór mindre rá volt tekeredve! A 3. szülése kishíjján tragédiába torkollott- az elmondása alapján- mert a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór a gyermeknek,és oxigén hiányos állapotba került egy rövid ideig. Végül is azon kívül,hogy a kiscsajnak elég nagy feje lett, más nem volt. Anyám és nővérem is-akikkel le sem tagadhatnánk egymást!- igen husisak lettek szülés után,szépen kiasszonyosodtak!- már a 2. gyerkőc után! És akkor itt vagyok én,aki az első gyermekét 1:57 perc alatt a világra hoztam,és a 2. terhességem után is csont sovány lettem!- leszámítva a hasamon a bőrt,ami nem tud vissza húzódni. Most a 3, babát várom és még mindig soványka vagyok,bár, a pocim szépen látszik! :-D És egyszer sem voltam émelygős! És mindegyik gyermekünk komplikáció mentesen született-egyedül a nagyobbra volt rátekeredve a köldökzsinór,az is a bokájára.
Na,ezzel csak arra akartam utalni,hogy nem biztos,hogy ha a rokonságban a nők nehezen szültek,akkor Te is nehezen szülsz majd!!
Üdv:2gyerkőcös,32h.km.
Ja,még annyit,hogy én nem hallottam,amikor a gátmetszést ejtették! Amikor a 2. szülésnél a burkot repesztették,akkor azt sem hallottam,és nem is éreztem-mint az elsőnél,mikor magától megrepedt- csak a meleg magzatvizet éreztem kifolyni.
Pedig nem vagyok érzéketlen! :-D
Szia!
Hát ez jó kérdés de én tudom rá a választ minden ember más nekem a vágás nem fájt meg sem éreztem viszont a vágáshoz még szakadtam is az nagyon rosz volt és fájt amikor varrtak azt éreztem de nem fájt viszont amikor gyógyult akkor azon a helyen ahol vágtak nem fájt de ahol repedtem fájt ahol repedtem ott érzékeny a hidegfrontra és a melegfrontra ahol vágtak ott semmit nem érzek meg a frontokból ugyan olyan mint elötte tehát inkább gátmetszés
Nem akarlak megrémíteni, de hogy ellenpélda is legyen, nekem nagyon fájt a gátmetszés. (Csodálkozok is, hogy sokan írják, nekik nem fájt, nem is érezték. Lehet,nekem nem pont fájás alatt vágtak?. Erre már nem emlékszek.)
Érzéstelenítő a varrás előtt kicsit fájt,csípett. A varrás nem volt vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!