Szülés előtt vagyok, és most alakult úgy az életem, hogy a párom nem tud maximálisan mellettem állni. Hogyan tudom ezt így átvészelni?
Szia!
Én voltam hasonló helyzetben igaz még nem szülök, mert fél időben vagyok. Nálunk az is közre játszott, hogy a cége miatt 3-4 napokat nincs is itthon.Én ezt már annyira nem tudtam elviselni, hogy egyik veszekedés alkalmával fogtam magam és otthagytam. Elmentem anyukámékhoz. Másnap jött utánam és azóta belátta hogy nem igy kell ezt megoldani, és tudta mit veszit ha minket elveszít. Azóta jó újra minden.
Most nem azt mondom, hogy fogd magad és te is hagyd ott őt és tedd próbára, de néha sajnos a férfiak csak ilyenkor kapnak észbe.
Remélem hamarosan minden rendeződik addig neked a baba legyen a legfontosabb!
Üdv: 21 hetes kismama
Sziasztok!
Nagyon, nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Az a helyzet, hogy már beszélgetéseken, összeveszéseken, anyumékhoz menéseken, nagy összeborulásokon, mindenen túl vagyunk. És nekem van lelkiismeretfurdalásom, mert értünk dolgozik. Csak ne ilyen áron tenné... Mellette szeretnék állni, de nem hagyja. A második választ olvasva vettem egy nagy levegőt, és írtam neki egy nagyon kedveset, éreztetve vele hogy mennyire szeretem. De semmi, mintha levegő lennék. De ezzel együtt rettentően sokat segítenek a válaszaitok, sok erőt merítek belőlük! Nem szeretnék nyavajgós picsának tünni, de kezd összeomlani a fejem fölött a dolog.
Lehet, hogy a párod is stresses attól, hogy nemsokára Apa lesz és ez van a dolgok mögött? Terhesség alatt meg egy nő sokkal, de sokkal érzékenyebb.
Nekem is azt mondta a férjem, hogy teljesen más vagyok, amikor babás vagyok.
Fel a fejjel! Majd szépen elrendeződik minden!!
Szia
Én is hasonló, de közel nem ilyen állapotban vagyok. 26 hetes vagyok, a férjem 5 hónapja dolgozik új helyen. Első időkben utazott napi 4 órát, alig volt otthon. A próbaidő után elköltöztünk a munkahelyének városába, de rggel 7-kor elegy és este 8-kor jön haza. Ő mondjuk nem ordít velem és nem bánt, csak annyira fáradt, hogy nem is bújik hozzám. Sőt, mióta új munkaköre van, sokszor idgeges is, mert felnyomják az agyát.
Szerintem két dolgot tehetsz: Én azt választottam, hogy türelmes vagyok, és nem számítok többre, mint amit tudom, hogy megkapok. Esti vacsi, fürcsi majd alvás, házasélet talán hétégén.. Tudatom és éreztetem, hogy szeretem, de ezt ő is megteszi.
A te helyzetedben lehet viszont, hogy határozottabb lennék, és leüvölteném a fejét. Nem lehet annyira önző, hogy rajtad, szülés előtt álló szerelmén töltse le rossz pillanatait. Elvégre az ő gyerekét hordod a szived alatt és fogod lassan megszülni. Gondolom ő is akarta a babát. Megmondanám neki, hogy járjon gyalog haza, addig szellőztesse ki a fejét, és otthon viselkedje úgy, mint egy jó férj, mert nem ezt érdemled te sem, és a baba sem. És ha emiatt korán születik és valami baj lesz? azt megbocsájtja magának valaha? Nézzen magába és térjen észhez. És valóban, ha megszülsz és hazajöttök, akkor otthon is a sírás, fürdetés..még nagyobb "felfordulás", azt hogy fogja tolerálni?
Ha más nincs, én még ajánlok egy házassági tanácsadót, vagy inkább pszichológust, mert ez így nem állapot.
Addig meg próbálj meg nem szeretetet várni, mert akkor mindig csalódni fogsz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!