Érdemes levetetni a köldökzsinórvért?
NEM, én legalábbis nem teszem. kevesen tudják, de csak kb 13 kg-os korig jó, ill. +- néhány. attol függ mennyi vért tudnak levenni. De csak a leukémia egy két nagyon ritka tipusánál lehet alkalmazni, és akkor is csak bizonytalanul. Azonban ezek a betegségek szinte csak később jelenhetnek meg. Tehát ez csak biznisz... Dédnagyapáig visszamenő orvos dinaszria a családom, ha pici értelme lenne, megcsináltatnánk. Nem szokás reklámozni a jutalékok miatt, de az orvosok is kiröhögik ezt az őssejt elrakatási mizériát. Mire odáig jut a tudomány, hogy valóban használni lehetne gyógyításra, addigra már másból is elő tudják állítani. ez várhatóan 30-50 év még.
Más: ahoz hogy levegyék, el kell szoritani majd vágni a köldökzsinort. Ez rossza, mert a baba nem kapja meg még azokat az anyagokat és oxigént, amit még pumpál a lepény. Ez sokkal fontosabb, mint az őssejt!!!
szia,
én egészen biztosan tudtam, hogy le szereteném vetetni. Azért utána jártam, és most már az adatok és minden összevetésével arra jutottam, hogy az egész egy pénzszagú, majdhogynem átveréses biznisz. A véleményem 3 hónap utánajárás után tehát az, hogy semmiképp sem vetetem le.
szia!
A dokim (Dr. Bálint Sándor, magyarországon a bababarát kórházak éllovasa, az alternatív és gyengéd szülés bevezetője, a szt. imre korház főorvosa) először azt mondta hogy döntsük el, nem mond se elle ne mellette érveket. Végül mikor a személyes véleményét megkérdeztük, az volt a véleménye, hogy ő semmiképp sem venné le a gyerekétől. Engem meggyőzött, tehát ajánlom neked hogy kicsit azért nézz utána mielőtt beleugrasz, és ne a reklámozásnál ragadj le. No meg az olyan orvosoknál, akik (bár ez nem köztudodd) jutalékot kapnak, vagy nyaralásokat, tárgyakat, hogy azt hangoztasság mennyire szuper dolog, és enélkül már esélye sincs a gyereknek az életben. haha :)
Minden jót!
A 4. válaszolónak:
Nagyon számít, hogy a köldökzsinórt ne vágják el amíg pulzál. A fokozatos külvilághoz való hozzászokás, a vörösvérsejtek és még ezer ok miatt..
Ha szerelmes vagy a férjedbe, nem veszekedtek, mindig az utadon jársz, nem lesz súlyos beteg a gyereked.
Akinek pl. állandóan bőg a gyereke (tök mindegy miért) nézzen kicsit magába és maga köré...
Egészséges babát kívánok mindenkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!