Másodjára szülő anyukák, most jobban vagy kevésbé féltek a szüléstől?
Én még nem vagyok újra terhes, de az tuti, hogy rettegni fogok, mert nekem nagyon fájt.Burok repi, oxitocin..minden finomság volt! :(
Elsőnél az ember nem tudja mire számíthat, de a másodiknál már lehet tudni, ezért szerintem sokkal rémisztőbb a dolog!
3 hónap múlva szülöm a másodikat, 2 éve született a fiam.
Én jobban félek, eléggé megviselt az első szülés.
Az elsőnél egyáltalán nem féltem, nem tudtam mi is vár rám... Teljes nyugalommal vonultam a kórházba mikor elfolyt a magzatvíz.
Most viszont tudom mire számítsak, ez valahol jó is, de félelmetes is hogy újra át kell éljem azt a fájdalmat. Viszont ilyenkor arra gondolok, hogy újra átélhetem az újszülött kisbabám világra jövetelét, első pillantását, első szopizását stb. és ez melegséggel, boldogsággal tölt el:-) Ez az ami felejtetni fogja újra a fájdalmat:-)
Sziasztok!
Az én fiam is 2 éve született, én pedig 2 hónapon belül szülök. Az első nekem is nehéz volt, burokrep., oxi, méhszáj tágítás kézzel, komplikációk, kitolásnál elakadás, meg fájásgyengeség. És előtte egy csöppet sem féltem, mert nem tudtam, mi vár rám, még vajúdás közben is vicceket meséltünk.. Most már nagyon félek, a fájdalom "hagyján", inkább olyanoktól félek, hogy nem lesz elég erőm, fáradtan megyek be, meg hogy ne ismétlődjenek meg ezek a dolgok. Köszi a válaszokat, jó olvasgatni, ki hogy gondolja!
Én csak reménykedem, hogy a második nem lesz egy 28 órás "menet". Ha rövidebb ideig tart majd, én már annak örülni fogok, az sem érdekel, ha jobban fáj, csak ne tartson sokáig, mert rengeteg erőmet elvette a hosszú vajúdás. Hogy félek - e? Nem tudom.... Talán :)
Nem akarok túl hosszú lenni, de elmesélem: szóval magával a kórházzal kapcsolatban vannak fenntartásaim. Az első szülés után minden annyira jó volt, az a pár nap a kórházban, mintha szállodában lettem volna...kellemes élmény volt! Most, a második terhességem alatt is oda járok vizsgálatokra de folyamatosan csalódom :( 18 hónapja szültem (akkor sem volt, most sincs fogadott dokim) de minden és mindenki annyira megváltozott. Kész bolondok háza, kavarodás, kapkodás, nem figyelnek eléggé a kismamákra, mintha kevesebb lenne a doki, eléggé ingerültek az ott dolgozók. Én emiatt félek inkább, hogy mi lesz? Ellátnak rendesen, a babámmal is úgy foglalkoznak majd, ahogy kell? Ilyeneken jár az agyam.... Inkább ettől félek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!