Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek 40+4 szuletett...

Szerintetek 40+4 szuletett babanak a2590 gr,49cm az nem keves? A par atlagos (170 es 180cm. )

Figyelt kérdés
2011. júl. 6. 08:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A babával nincs gond, majd behozza azt a pici lemaradást.

Az anyuka fejét viszont nem ártana megnézetni:)

Mellesleg, ha ennyire fontos a teste, nem biztos, hogy akar-e egyáltalán szoptatni. Mindenesetre, ha nem eszik, nem fog.

2011. júl. 6. 10:20
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem valami nagy baba, de sok baba születik ilyen súllyal. Szerintem még a normális kategóriába van. Amúgy hogy érted az anyuka koplalását? Csak mert a baba mindent elvesz magának, akár az anya kárára is, szóval attól, hogy nem eszik össze-vissza mindent, még a baba el van. Esetleg az is lehet, hogy már nem volt megfelelő a méhlepény állapota.

De végül is az a lényeg, hogy egészséges, igaz?

2011. júl. 6. 12:29
 13/18 anonim ***** válasza:

Hát, ha azt veszem alapul, hogy az én fiam 35. héten 2600 grammal, és 53 centivel született, akkor igen, kevés.

Pedig mi is átlagosan vagyunk, magasság kb azonos, én kb 60 kilóval kezdtem a terhességet, a párom 75-80 kg körül mocorog. No de a mi fiunk egy hónappal előbb született...

Szóval, igen, kevesellem én is, és tényleg nem kell mindenkinek 4-5 kg-os gyereket szülni, de azért legalább a 3 kg-ot elérhette volna.

2011. júl. 6. 12:36
 14/18 A kérdező kommentje:

Koszonom lanyok a valaszokat,szoval ti is keveslitek picit... Valoban nem kell 4-5kg babakat szulni,de szerintem ebben az esetben a nem evese az ok(kevesebbet eszik mint a rosszul evo 2 eves fiam). Szoptatashoz meg vagy enni kell,vagy legalabb is nem art ha van nemi folosleg az anyan,mas kulonben nincs mibol.

Mind1!Csak elgondolkoztaott a tema,mivel az enyemek is sokkal nagyobnak szulettek es korabban is...

Sok boldogsagot es egeszseget mindenkinek :-)

2011. júl. 6. 13:52
 15/18 anonim ***** válasza:
de , kevés. 2500-tól ún. kis súlyú újszülöttről beszélünk, ált. koraszülöttek közt van ilyen, de pl. ha nem megfelelő a lepényi ellátottság, akkor is előfordulhat, túlhordás esetén is. a 49 nem gáz, de a 2590 az igen.
2011. júl. 6. 14:34
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Volt oka?
2011. júl. 7. 02:16
 17/18 anonim ***** válasza:
ja! és tegnap nem írtam, de én magam 36. hétre 2800 gramm 52 cm-el születtem. ő meg öt héttel később is kisebb. valóban lehet ezer más oka, de ha a csaj nagyon hangoztatta, hogy vigyáz az alakjára és amúgy semmi komplikáció nem volt, akkor elég valószínű, hogy ezért. és tényleg nem kell zabálni, meg kettő helyett evés néven 2* annyit enni, de azért a ló túloldalára se kéne átesni
2011. júl. 7. 07:40
 18/18 anonim ***** válasza:
37+4 hetesen 2950g, 54cm-rel szültem a pici lányom. Szóval 3,5 héttel később 360g-mal kevesebb az nagyon pici.
2011. júl. 8. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!