Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miert van az hogy a 7 honaposa...

Miert van az hogy a 7 honaposan szuletett gyermeknek tobb eselye van a tuleleshez mint egy 8 honaposan szuletetnek?

Figyelt kérdés
2011. febr. 23. 22:05
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Nincs több esélye. Ez csak egy nagyon régi hiedelem.
2011. febr. 23. 22:08
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom a miértjét, csak a példámat írnám le. Én 30éve születtem alig 7 hónapra. Nem volt szükség inkubátorra, semmi szervi bajom nem volt. A súlyom 1.60 kg volt, 40cm hosszú voltam. 2 hónapot töltöttem a kórházban, hogy a súlyomat feltornázzák. A húgom 8 hónapra született, sokkal éretlenebb tüdővel, mint én, normál súllyal és hosszal, ennek ellenére őt inkubátorba tették megfigyelésre.
2011. febr. 23. 22:16
 3/9 A kérdező kommentje:
Huha ez nagyon erdekes!az a lenyeg most hogy jol vagytok:)
2011. febr. 23. 22:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A tüdő érésével van kapcsolatban. A 8hónapban kezd el érni, ha előtte megszületik a baba mesterségesen tudják érleni. Ha akkor születik amikor már elkezdett érni, gondolom nem hat megfelelően a tüdőérlelő.
2011. febr. 23. 22:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én dokim azt mondta, hogy ez csak hiedelem, nincs orvosi alapja. Minden egyes nap számít, amit még odabent tölthet...

És különben is, ikreknél is megfigyelhető, hogy "jelentős" súlykülönbséggel születnek és nemritkán a születéskor egyikük érettebbnek bizonyul mint a másikuk (aztán általában szépen felfejlődnek és 1- éves korban már egyáltalán nincs előrébb-hátrébb egyikük sem).

És a közvetlen környezetemben is tapasztaltam, hogy 7 vagy 8 hónapra született babák agilisebbnek bizonyultak az időre érkezett társaikhoz képest.

pl a lányom 36 hétre született 2,1 kilóval, de 10/10 Ap-vel. Egyetlen percet sem töltött az inkubátorban, első pillanattól kezdve ügyes szopó és nagyon agilis, értelmes gyerek volt. 3 órásan hasonfekvésben átfordította a fejét, 4 hetesen szocmosolygott, 7 hósan szavakat mondott és másfél évesen több tagmondatos mondatokban beszélt. Most 2.5 éves és a 4 évesek szintjén áll. És fizikailag is hamar behozta a lemaradását. Mostmeg már magasnak számít a kortársai között, igaz, hogy vékony és törékeny maradt...

A fiam viszont 39 hétre született, nagy méretekkel és nagy lustasággal. Most 1 éves, de akkora mint a 2-2,5 évesek. Irtó NAGY. Átlagos mozgás és beszédfejlődésű baba, viszont kategóriákkal türelmesebb/joviálisabb és kedvesebb habitusú mint a nővére.

2011. febr. 23. 22:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
ez egy butasag minden nap szamit es total egyeni dolog az hogy vannak babak akiket betesznek az inkubatorba es vannak akiket nem.
2011. febr. 24. 07:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy tudom, mint a 22:43-as!

Nekem mikor a 35. héten elkezdett szivárogni a magzatvizem, a dokim azt mondta ez a lehető legrosszabb időpont, mert nem lehet tudni, hogy a tüdeje mennyire van kifejlődve. Ha hamarabb jött volna, akkor a tüdőérlelő injekcióval tudtak volna segíteni, így viszont nem lehetett tudni, hogy hogy fog rá hatni! Akkor nagyon megijedtem!

Szerencsére semmi gond nem volt, 10/10 apgarral született, 2600 grammal és 53 centivel.

2011. febr. 24. 10:37
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

22:43-nak van igaza.

Dolgoztam koraszülött intenzíven és tényleg pontosan ez az ok.

Ezt egy sima orvos nem fogja tudni megmagyarázni, de ha egy intenzívest kérdezel ő is ezt fogja mondani.

2011. febr. 25. 12:18
 9/9 anonim ***** válasza:
48%

ez egy oriasi baromsag...en is erdeklodtem ez ugyben meg anno mikor a fiam szuletett es meglepoen neztek ram a neonatologusok hogy ugyan miert lenne jobb egy total fejletlen tudo egy felig eretlennel...amikor valakit koraszules fenyeget nem hiaba itelnek agynyugalomra es imatkoznak minden egyes eltelt 7ert...ha a ti teoriatok lenne igaz akkor az asszonyokat sportolasra fognak mar 28-30 hetesen hogy akkor szuljenek es meg veletlenul se huzzak 33.ig

az alapigazsag az hogy minden perc amit a pocakban tolt csak plusz szazalekot ad az eletbenmaradashoz...a nagy vizvalaszto a 32. het mert onnantol kezdve egyre csokken a komplikaciok eselye...a kovetkezo hatar pedig a 35. het-ilyenkor mar az is lehet hogy csupan 1 het elteltevel haza is lehet vinni a picit

2011. febr. 25. 12:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!