Üvöltöttetek szülés közben?
Figyelt kérdés
Én még sajnos nem szültem, de már nagyon dolgozunk a dolgon. :) Sógornőm nagyra van magával, hogy egy hangja nem volt szülés közben. Magamból kiindulva, amikor görcsöl a hasam (tudom, közelt nem ugyan az, bár el is szoktam a fájdalomtól ájulni) nemhogy üvölteni nem tudnék, de arra nincs erőm hogy egy szót is szóljak. Ti hogy voltatok ezzel? Ismerőseim közül senki nem hangoskodott...2009. márc. 26. 22:15
1/32 anonim válasza:
Én sajnos akkor gyenge voltam, mert mikor rám kötötték az infúziót nem bírtam és üvöltöttem párat. Ciki vagy nem ez van....
2/32 A kérdező kommentje:
Nem ciki csak megkérdeztem, hogy gyűjtsem az információkat :)
2009. márc. 26. 22:19
3/32 anonim válasza:
Szia! Én nem éreztem késztetést arra,hogy üvöltsek. Inkább nyögtem. De a szülésznő egyébként is mondta,hogy hang nélkül nyomjak. Az is elveszi az erőt. Viszont a több ágyas szülőszobában volt egy csaj,aki teli torokból üvöltött,hogy jaj segítsenek,mert ő nem bírja. Meg ő már nem is akarja ezt a gyereket.( Szegénykém nagyon buta volt,egy szobába kerültünk aztán... ) Visszhangzott tőle az emelet. Ő már akkor is bent volt amikor nekem még csak az adataimat vették fel. Gondolhatod hogy betojtam! A szülésznő meg nyugtatgatott,hogy nem kell megijedni,ő már a végénél tart. Utánam 3 órával lett meg a gyerek,vákuummal.
4/32 anonim válasza:
Amúgy szerintem sem ciki. Nem vagyunk egyformák. De amit az a csaj művelt... A főorvos is megjegyezte enyhén gúnyosan az egyik vizit alatt,hogy ő volt az!?
5/32 A kérdező kommentje:
:) Az egy másik dolog, hogy mi mindent mondanak az anyukák. Hallottam már olyat, hogy soha nem használt cifra szavakkal illették az egész helyzetet a fájdalom hatására. :)
A nyögdécselés az teljesen normális dolog. (nem mondom hogy az üvöltés nem az)
2009. márc. 26. 22:27
6/32 anonim válasza:
Azért nagyra ne legyen magától a sógornőd, mert ez a természetes.A szülőszobában nem szeretik az üvöltöző szülő kismamákat.
7/32 anonim válasza:
Én csak a tolófájásoknál üvöltöttem ,de akkor csak a párom volt benn!!
Majd amikor már jött a babym fejecskéje be jött az orvos is és hajrá!!!
7 nyomás és kint is volt!!
a doki azt mondta ne adjak ki hangot mert nem lesz erőm kinyomni a babát!!
8/32 anonim válasza:
Igazad van. De ezt tényleg hallani kellett volna! Ezt így elképzelni nem lehet. Akármit mondtak neki a szülésznők,az orvosok semmit nem úgy csinált. A gázt is mondták,hogy jól tüdőzze le,ő csak szipákolt. Meg is lett az eredménye. Összehányt mindent... (bocsi) Tényleg szörnyű volt amit művelt! Ahogy egyszer Anyum mesélte ő is kifogott egy hasonlót amikor engem szült. Ő meg úgy meg volt ijedve,hogy meg se mert nyikkanni.:)
9/32 anonim válasza:
Az első szülésemnél én is kifogtam egy ilyen üvöltő kismamát.Én 3 órán át hallgattam az ordítását aztán szerencsére megszült,mert akkor még 4 ágyas volt a szülőszoba a kórházunkba.Nagyon zavaró volt nekem,hogy ordít mellettem.Szerintem a szülés mindenkinek fájdalmas,az örüljön aki gyorsan túl van rajta.Bár nem fáj egyforma intenzitással.Nekem pl a 3-ik szülésem volt a legfájdalmasabb,igaz az császár után volt,éreztem a heget is nagyon.Hát néha tudtam volna én is ordítani,de valami morgó hangot adtam ki fájásoknál.A másik kettőnél csendben tudtam maradni,összeszorítottam a fogam jól,és szorongattam az ágy vasat.Nekem mindhárom szülésem elhúzódott,és 2x császár lett a vége mert nem tágultam,és rosszul lettek a babáim.Imádom a gyerekeimet,de örülök,hogy nem akarok többet szülni:)))
10/32 anonim válasza:
én jagattam amikor kézzel próbáltak tágítnai. nem szégyenlem. jó hogy van sok anyuka akinek némán is megy. nem vagyunk egyformák. de azért tartózkodjunk a másik lenézésétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!