Mitől lehet a magzatvíz túl sok és mik lehetnek a következményei?
Figyelt kérdés
2008. febr. 22. 20:02
1/4 anonim válasza:
Sok oka lehet, most hirtelen a magas vércukor jutott eszembe. Érdemes megnézetni, mert az árthat a babának! De sokszor előfordul, hogy sosem találják meg az okát a sok víznek, ez önmagában nem csinál bajt, inkább valami rendellenesnek a tünete lehet.
Van, amikor csak épp akkor sok a víz, amikor nézték és egy későbbi UH-on normális, mert a bab ugye nyeli a vizet és bele is pisil, ettől is változhat a mennyisége.
2/4 anonim válasza:
Szia!
Anyai magasvérnyomás,cukorbetegség,magzati fejlődési rendellenesség.Következménye a babára nincs,burokrepedés miatt koraszülés.A túl sok vizet polyhidramnion-nak hívják.Ha ez fennáll ragaszkodj a genetikai UH--hoz.
3/4 anonim válasza:
Fentiekben jól leírták mitől lehet. Ha ez több uh-n keresztül fennáll, érdemes végeztetni Quartett tesztet pl. Bár nem tudom mennyi idős terhes vagy, Nekem a genetikai uh-n mondták, hogy kissé több a magzatvizem. Abban a korban nekem ezt a vizsgálatot tudták megcsinálni, ami 4 fejlődési rendellenességre szűr (down, nyitott gerinc és még kettő), amennyiben ennek az eredménye negatív, általában a doki nem javasolja a magzatvíz mintavételt. Nekem szerencsére 1:2400-hoz lett az arányszám, hogy bármi gond lenne, így nem végeztettem mintavételt! Lehet, hogy nincs különösebb oka a sok magzatvíznek, de mindenképpen ajánlatos vigyázni a hirtelen mozdulatokkal, nehogy megrepedjen a burok. Nekem a dokim azt mondta, ha túl sok a magzatvizem, nem írja alá az engedélyt a kismama tornához.
4/4 anonim válasza:
Az előző válaszoló vagyok. Elfelejtettem azt írni, hogy érdemes TORCH-vérvételt is kérni. Ebben benne van a toxoplasma, rubeola, citomegalovírus és herpesvírus szűrése, pl. ettől is lehet több magzatvíz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!