Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Párom nem biztos, hogy akarja-...

Párom nem biztos, hogy akarja-e a babát! Hogy győzhetném meg?

Figyelt kérdés

2éve együtt vagyunk, és most kiderült, hogy terhes vagyok! Én úgy gondoltam biztos megtartjuk, de vonakodik. Idáig nagyon jól éltünk anyagilag, de most a válság miatt csappantak a bevételei. Most ugy átlagosan élünk. Ő emiatt is fél, megattol, hogy fiatalabb vok nála, s neki volt már egy rossz házassága, s fél hátha én is elhagyom. De pár év mulva szeretne gyereket!

Mit tegyek?Annyira gyözködni sem akarom!

2009. márc. 23. 10:49
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Felelősség telejsen le kell ülni és meg kell beszélni hogy mi szól az mellett, hogy megtartsátok és mi szól az mellett hogy ne. Amelyik érvből több van, úgy kell dönteni. Egy kis ember élete a tét! Nem csak az anyagiakat kell nézni de az sem mellőzendő. Ha a kapcsolatotok nem elég szilárd alapokon nyugszik akkor nem kell megtartani azért hogy később csonka családban gyűlölködő szülőkkel nevelkedjen fel. Egy nőben ilyenkor azonnal elindulnak az anyai ösztönök ezér te érzékenyebb vagy most. Ezt is mérlegelned kell. De ha nem az az első gondolata a pasinak hogy jöhet a baba akkor szerintem az már veszett ügy. Gondolj bele hány nálatok sokkal rosszabb anyagi háttérrel rendelkező szülő vállal babát. Én azt sem helyeslem de egy gyerek nem elsősorban a pénzről szól. Ha mindenki úgy gondolkodna mint a párod akkor kihalna az emberiség. Ezt a témát nagyon át kell beszélnetek. Sok sikert.
2009. márc. 23. 11:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyszerűen csak mond el neki, hogy ennél már sokkal rosszabb helyzetben élő családokba is születtek babák, akik most szép, egészséges fiatalok, illetve felnőttek. Az anyagiaktól nem kell félni, a babanézőbe látogató rokonok úgyis ellátnak csomó ruhával, tárggyal. A rokonoktól belehet olyanokat gyűjteni, mint etető szék, kiságy, fürdetőkád stb, így a kezdeti költségekből nagyon sokat le lehet faragni. Biztosítsd arról, hogy nagyon szereted, és eszed ágában sincs elhagyni, ha megszületik a baba akkor sem, de nem szeretnéd elvetetni, hisz ő már hozzád tartozik :)
2009. márc. 23. 11:03
 3/9 anonim ***** válasza:
55%
Én nem vetetném el soha ,főleg ha Te már érett vagy rá,és vágysz is rá. Beszéljétek meg,és ha nem megy,egyedül is fel birod nevelni. Nem szabad eldobni egy életet.
2009. márc. 23. 11:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az előző hozzászólóval értek egyet:nem szabad megölni a pici életet!

Mi sokat vártunk a babára, mire megfogant, a 8. héten majdnem elvetéltem, a 28. héten született a lányom, majd' belehaltam a bizonytalanságba, hogy mi lesz vele..de szerencsére-sok szenvedés árán-egészségesek vagyunk.Ezzel azt akarom mondani, ha a Jóisten ad neked egy gyermeket (és nem kell érte nagyon megszenvedned), akkor légy hálás érte, és várd teljes szíveddel!

Remélem, jól döntesz!

2009. márc. 23. 11:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk 4 gyerek van. A pici most lesz 7 hónapos. Nem vagyunk nagyon gazdagok, de nem tudtam elvetetni egyetlen babámat se pusztán anyagi megfontolásból. Ha úgy érzed, hogy a párodnál igazán ez a fő érv, mondd el neki, amit már előttem írtak. Nem fontos, hogy egy babának mindenből újat vegyetek..úgysem lehet ezeket a holmikat lestrapálni. A másik félelmének ellentétéről meg csakis te tudod meggyőzni őt.. Esetleg vidd el magaddal, ha uh-ra mész..nézze meg ő is a kis pocaklakót! Minden jót Nektek! Hozzatok mindkettőtöknek jó döntést!
2009. márc. 23. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha nem tervezett egy baba, akkor felvet ilyen kérdéseket az emberben, hirtelen kell végiggondolni, hogy milyen lesz a jövő úgy, megijeszti az embert, mérlegeli a saját önképet, megvizsgálja az ember a helyzetét anyagilag, a kapcsolatát a társával.

Én a válság miatt nem venném el az életét egy már megfogant gyermeknek, persze anyaként tudom, hogy egy férfi miatt sem tenném meg. Ha a gyermek az én cselekedetem miatt fogant meg én mindenképpen vállalnám a felelősséget is azért a fejlődő kis életért, és féltve óvnám azt a kicsi babát, akinek már valószínű a kis szíve is dobog...

Természetesen ez a Te döntésed, Ti döntésetek. Pár sorodból én úgy érzem, hogy Te is ezt érzed, csak meg vagy ijedve, hogy esetleg a párod nem akarja a picit. Az közel sem biztos, hogy győzködnöd kell, csak megnyugtatnod, hogy minden rendben lesz, és akkor karácsony körül/után lesz valakitek, akit mindenkinél jobban fogtok szeretni az életben, és aki mindenkinél jobban fog szeretni benneteket, akiért még jobban fogjátok szeretni egymást és az életet :o)

2009. márc. 23. 11:18
 7/9 A kérdező kommentje:

Én egyedül is felnevelném, csak énb fősulira járok, ez az utolsó évem, és még nem dolgoztam. Szeretném ha a gyerkem egy normális családban nőne fel!

Párom nagyon rendes, kedves, de volt egy nagyon pocsék házassága és fél, hogy megismétlődik. Már van neki egy gyerke, és ő az anyjával él. S nem szeretné, ha még egy gyermeke nélküle nőne fel, ha én esetleg elhagynám. Ő 39 éves én 24 vagyok.

2009. márc. 23. 11:19
 8/9 anonim ***** válasza:
35%
11:04-es válaszoló.Nem semmi vagy!Te neveltél már egyedül gyereket????Hogy tudsz ilyenekkel dobálózni????Esetleg időnként te kisegíted anyagilag a kérdezőt vagy segítesz neki vigyázni a gyerekre? Vagy netán lelkileg támogatod mikor padlón van hogy egyedül van és nincs aki segítsen neki a gyermeke nevelésében???
2009. márc. 23. 12:16
 9/9 anonim ***** válasza:
54%
Mi a baj azzal,aki egyedül neveli fel a gyerekét? Az én párom 41 én 36 voltam, amikor megszületett a lányunk, akit közösen akartunk és mégis 2 hetes kora óta egyedül nevelem, mert apuka úgy döntött, hogy neki mégis szabadabb az élete nélkülünk. Egyedül vagyok, senki nem segit!! Kölcsönért sem járok. A kislányom 1 éves és mindene megvan, ami kell, de az hogy boldog és kiegyensúlozott baba az mindennél többet ér.
2009. márc. 23. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!