Hogyan éltétek meg a szüléseteket? ( császáros sima első illetve az összes szülésedet? ) Jó és negatív élményeket várok.
Első szülés: 12 óra vajúdás, komplikációmentes szülés, pozitív élmény! lányom 19 éves
Második szülés: ikerszülés, az első baba simán, második császárral, kersztbefordult, köldökzsinór előreesett, rohanás a műtőbe! Tehát kissé komplikált, veszélyes szülés, de mindkét fiam ép, egészséges 12 éves kamasz.
Harmadik szülés: életem legmegrázóbb élménye, 36 hetes halvaszülés, köldökzsinór miatt, 18 óra alatt.
Negyedik szülés: komplikációmentes szülés 4 óra alatt. A kicsi 2,5 éves.
Első és ezidáig egyetlen fiam születése életem legszebb élménye. Kicsit sablonos így leírni, ezren írták pont ugyanezt előttem :) De ettől még így van :)
Este 10 körül tévézés közben elment a magzatvíz, fájást nem éreztem. Elkezdtem fel-alá sétálgatni izgalmamban, vártam a fájásokat, amik meg is jöttek, egyből 2-3 percenként, de nem túl erősen. Éjfél körül mentünk be a kórházba, az ügyeletes orvos megvizsgált és hívta a dokimat. Azt hittem, még sok van hátra, de a fájások gyorsan erősödtek. Nem tudom, mikor mentem át a vajúdóból a szülőszobába, mert az időérzékem felmondta a szolgálatot. Innentől összefolytak az események, a következő időszak egy nagy összefüggő fájdalom volt, de reggel 4,40-kor a mellemre tették a fiamat :) Azonnal megszűnt minden fájdalom és azóta is csodálatos a világ, ennek már 4 éve :)
Remélem, lesz tesója is :)
Köszönöm szépen a válaszokat.
Én novemberben szültem első baba. Nekem nem voltak jósló fájásaim nagyon jól éreztem magam végig a terhességem alatt.
Egyedül ami kellemetlen volt a legelején az első 3 hónapban, hogy iszonyatosan álmos voltam, és ha nem voltam dolgozni vagy nem volt mit elintézni én aludtam is. . :)
Kedden szültem és előző nap voltam nst-n és ott azt mondták, hogy még a hét első felében nem lesz baba. :)
Ö másként gondolta mert kedd reggel fájásokra ébredtem de nem volt erős. Próbáltam pihenni. Én az nap tettem vettem itthon. Aztán dél körül kezdtek sűrűsödni és akkor kezdtem mérni 5-10 percesek voltak de nem éreztem olyan vészesnek. Felhívtam az orvosomat és mondta, hogy menjek be a kórházba és ott megnéznek. Ott az ügyeletes orvos mert olyan fél 3re értünk oda megnézett és mondta, hogy egy ujjnyira nyitva vagyok azt mondták ez még nem jelent semmit mert már előtte is nyitva voltam. Feltették az nst-t és miután ott végeztek mondták, hogy a fájások nem voltak olyan erősek, de miután akkor megnéztek akkor 3 ujjnyira nyitva voltam. :)
Akkor telefonáltam a páromnak, hogy jöjjön mert a lányunk ki szeretne jönni. Ő hamar ott volt szerencsére és akkor nagyon meg is könnyebbültem. Kilenc órákkor volt burok repesztésem akkor már úgy 1-2 percesek voltak a fájásaim bár nem emlékszem milyen sűrűn jöttek mert egybefolyt az idő. Mivel gyengék voltak a fájásaim kaptam oxitocint bár én akkor mondtam a szülésznőmnek, hogy nem értek vele egyet. :) Akkor azt hittem, hogy mennyire fáj, bár tévedtem, mert az infúzió után rosszabb volt.
Vége lényegében császár volt éjjel fél 12 körül toltak fel a műtőbe. Akkor már nem bántam, annak ellenére, hogy nagyon féltem az érzéstelenítőtől. De az olyan jó volt, amikor megkaptam és már nem fájt. :)
A lányom 23:50 perckor megszületett. Nem is gondoltam, hogy anyának lenni ilyen jó érzés lesz. :D
Párom végig velem volt amíg vajúdtam, műtőbe nem jöhetett be velem de végig a lányunkkal volt amik megfürdették és felöltöztették. Mikor visszavittek az őrzőbe akkor ő hozta oda nekem a lányomat.
A hosszú vajjúdás ellenére én jól éltem meg. Bár elkellet telnie egy kis időnek, hogy ezt mondjam, mert egy darabig azt mondtam, hogy nagyon hosszú volt. De már bármikor végig csinálnám újból. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!