Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan éltétek meg a szülésete...

Hogyan éltétek meg a szüléseteket? ( császáros sima első illetve az összes szülésedet? ) Jó és negatív élményeket várok.

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 14:07
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Első szülés: 12 óra vajúdás, komplikációmentes szülés, pozitív élmény! lányom 19 éves

Második szülés: ikerszülés, az első baba simán, második császárral, kersztbefordult, köldökzsinór előreesett, rohanás a műtőbe! Tehát kissé komplikált, veszélyes szülés, de mindkét fiam ép, egészséges 12 éves kamasz.

Harmadik szülés: életem legmegrázóbb élménye, 36 hetes halvaszülés, köldökzsinór miatt, 18 óra alatt.

Negyedik szülés: komplikációmentes szülés 4 óra alatt. A kicsi 2,5 éves.

2011. jún. 16. 15:51
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Első és ezidáig egyetlen fiam születése életem legszebb élménye. Kicsit sablonos így leírni, ezren írták pont ugyanezt előttem :) De ettől még így van :)

Este 10 körül tévézés közben elment a magzatvíz, fájást nem éreztem. Elkezdtem fel-alá sétálgatni izgalmamban, vártam a fájásokat, amik meg is jöttek, egyből 2-3 percenként, de nem túl erősen. Éjfél körül mentünk be a kórházba, az ügyeletes orvos megvizsgált és hívta a dokimat. Azt hittem, még sok van hátra, de a fájások gyorsan erősödtek. Nem tudom, mikor mentem át a vajúdóból a szülőszobába, mert az időérzékem felmondta a szolgálatot. Innentől összefolytak az események, a következő időszak egy nagy összefüggő fájdalom volt, de reggel 4,40-kor a mellemre tették a fiamat :) Azonnal megszűnt minden fájdalom és azóta is csodálatos a világ, ennek már 4 éve :)

Remélem, lesz tesója is :)

2011. jún. 16. 17:13
 23/28 Nikuska Vác ***** válasza:
100%
Szerintem szuper jó dolog szülni:) Nst-re mentem baba lett belőle:) Az Nst után megnézetett a dokim és közölte, hogy nekem bizony szivárog a vizem és 2,5 ujjnyira nyitva vagyok. Nem megyek én már sehová, csak a szülőszobára.Szépen a fájásaim is elindultak 8:30-10: 30-ig elviselhetőek voltak, nyugodtan sétáltam, telefonon értesítettem az otthoniakat, hogy mi a helyzet, férjemmel beszélgettem ( velem volt végig) 10:30 labdáztam, ott már kezdtek erősödni a fájások 2 percesek, 4 ujjnyira nyitva:) Következet a 3 fájás jobb oldalon, 3 fájás baloldalon, nagyon fáj, de sokat használ a szülésnél. Halkan, csendben nyöszörögtem, hallgattam a zenét, és a többi kismamát akik szintén szültek, a másik szobákban. 11:30-kor jött a dokim (nagyon jó fej)5 ujjnyira nyitva, a szülésznőm azt mondta nekem: Ne haragszom meg ugye, ha 12-re meg van a baba? ( a legjobb szülésznő szerintem) á dehogy is. És valóban 3 tolófájás és 11:45-kor pici fiam a karomban volt:)A homeopátiás bogyók használtak sokat szerintem:)
2011. jún. 16. 18:31
 24/28 anonim ***** válasza:
futószalagon szültem császárral, nagyon hosszadalmas volt a műtét és az első nap egy hétnek tűnt.... sajnos nem jó élmény, de amikor a gyerekágyasra kerűltem kezdett lassan megszépülni.. de a legjobb része már otthon kezdődött amikor végre jól lakattam tejjel a babámat... és megnyugodtunk... elmúlik lassan a rossz.. és amikor mosolyog, meg aranyos kis arcokat vág az csodás érzés...
2011. jún. 17. 10:46
 25/28 anonim ***** válasza:
Én másfél éve szültem.Csodálatos élmény volt,pedig este hatkor elfolyt a magzatvíz és másnap reggel 6kor lett meg a kislányom.Nincs ennél szebb,mint amikor életet adsz.Azóta azt mondom,hogy hálás vagyok,amiért nőnek születtem.A férfiak sosem érezhetik ezt....
2011. jún. 17. 15:02
 26/28 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Talán azért volt számomra olyan szép az élmény,mert hosszú évek után lett csak babám.Sima szülésem volt.
2011. jún. 17. 15:04
 27/28 Snapette ***** válasza:
Első szülésem volt két hónapja, és ahhoz képest, hogy mennyire féltem tőle jó volt, és főleg nagyon gyors. Április 17-re voltam kiírva (vasárnap) és mondta a doki, hogy ha nem indul be, akkor hétfőn NST reggel. Nem indult, reggel mentem NSTre, egész nap semmi, csak derékfájás hébe-hóba, este meg olyan 12-1 körül feküdtem le, de elaludni nem tudtam. Csak a derekam fájt, hol jobban, hol kevésbé, s mind forgolódtam, hogy mi van, már semmilyen pozícióban nem tudok aludni... végül négykor felkeltem pisilni, de nem kellet, csak az inger volt meg, és akkor vettem észre, hogy szivárok a vizem. Felhívtam anyumat, mert mondta, hogy bevisz a kórházba, ha nem rohamba kell menni, addig felöltöztem, s kezdtem mérni a fájásokat. 3-4 percenként fájt, de még mindig csak a derekam. Öt el volt múlva mire felvettek, beöltöztem, kitöltögettek minden papírt, s az ügyeletes megvizsgált. 7 centire voltam nyitva, irány a vajudó. Közben szóltam a dokimnak is, aki érkezett is hamar. A vajudóban nem sok időt töltöttem, iszonyú gyordan tágultam, mire a dokim megjött csak bepillantott a lábam közé, s mondta, hogy még két fájás, és megyünk szülni. Közben kértem vizet, mert hányingerem volt a fájásoktól, s mondták, hogy attól tényleg hányni fogok, de nem hánytam, jó volt a víz, jólesett. Közben volt egy burokrepesztés is, amiről ugyancsak azt hittem, hogy fájni fog, vagy legalábbis érezni fogom, de csak azt éreztem, hogy elönt a víz, aztán mondták, hogy teljesen nyitva vagyok, megyünk a szülőágyra. Onnan már nagyon gyorsan ment minden, 3 fájásból megvolt a lányom, vagyis nem egészen másfél óra alatt minden megvolt, 6:25kor született meg. Volt gátmetszés is, amit éreztem ugyan, de nem fájt, s a varrás sem, csak az utolsó öltés. Oda valamiért nem hatott annyira a zsibbasztó, az kicsit rosszul esett. Azt is mondta a dokim, hogy ez harmadik szülésnek is beillett volna, nem hogy elsőnek, úgyhogy mondhatni, jó élmény volt, bár még egy kis időnek el kell telnie amíg megint bevállalom :-).
2011. jún. 18. 01:17
 28/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Én novemberben szültem első baba. Nekem nem voltak jósló fájásaim nagyon jól éreztem magam végig a terhességem alatt.

Egyedül ami kellemetlen volt a legelején az első 3 hónapban, hogy iszonyatosan álmos voltam, és ha nem voltam dolgozni vagy nem volt mit elintézni én aludtam is. . :)

Kedden szültem és előző nap voltam nst-n és ott azt mondták, hogy még a hét első felében nem lesz baba. :)

Ö másként gondolta mert kedd reggel fájásokra ébredtem de nem volt erős. Próbáltam pihenni. Én az nap tettem vettem itthon. Aztán dél körül kezdtek sűrűsödni és akkor kezdtem mérni 5-10 percesek voltak de nem éreztem olyan vészesnek. Felhívtam az orvosomat és mondta, hogy menjek be a kórházba és ott megnéznek. Ott az ügyeletes orvos mert olyan fél 3re értünk oda megnézett és mondta, hogy egy ujjnyira nyitva vagyok azt mondták ez még nem jelent semmit mert már előtte is nyitva voltam. Feltették az nst-t és miután ott végeztek mondták, hogy a fájások nem voltak olyan erősek, de miután akkor megnéztek akkor 3 ujjnyira nyitva voltam. :)

Akkor telefonáltam a páromnak, hogy jöjjön mert a lányunk ki szeretne jönni. Ő hamar ott volt szerencsére és akkor nagyon meg is könnyebbültem. Kilenc órákkor volt burok repesztésem akkor már úgy 1-2 percesek voltak a fájásaim bár nem emlékszem milyen sűrűn jöttek mert egybefolyt az idő. Mivel gyengék voltak a fájásaim kaptam oxitocint bár én akkor mondtam a szülésznőmnek, hogy nem értek vele egyet. :) Akkor azt hittem, hogy mennyire fáj, bár tévedtem, mert az infúzió után rosszabb volt.

Vége lényegében császár volt éjjel fél 12 körül toltak fel a műtőbe. Akkor már nem bántam, annak ellenére, hogy nagyon féltem az érzéstelenítőtől. De az olyan jó volt, amikor megkaptam és már nem fájt. :)

A lányom 23:50 perckor megszületett. Nem is gondoltam, hogy anyának lenni ilyen jó érzés lesz. :D

Párom végig velem volt amíg vajúdtam, műtőbe nem jöhetett be velem de végig a lányunkkal volt amik megfürdették és felöltöztették. Mikor visszavittek az őrzőbe akkor ő hozta oda nekem a lányomat.

A hosszú vajjúdás ellenére én jól éltem meg. Bár elkellet telnie egy kis időnek, hogy ezt mondjam, mert egy darabig azt mondtam, hogy nagyon hosszú volt. De már bármikor végig csinálnám újból. :D

2011. jún. 18. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!