Ha pontosan tudom a fogantatás napját, akkor a 266 nap tuti esetleg? Pontos a biológia?
Mert ugye úgy számolják, hogy az utolsó menstruáció első napjától 40 hét (280 nap), +/- 2 hét.
Gondolom, azért van a két hét ide-oda, mert bármikor foganhatott két menstruáció között. Akár a 3. napon is.
Nem lehet, hogy a babának mindenképp 266 napja van a méhben? Mert akkor nekem ma este 5 körül telik le.
:-)
nem,a biologia nem tankönyvi és a babák se ismerik a tankönyvi értékeket:)
Amikor elég érett mindenképp,akkor szeretne kint lenni majd,de kiváncsi vagyok,mikor fog megszületni:)
Igen, már utána néztem, mindenhol úgy írják, hogy átlag 266 nap. Csak reméltem, mert azért a biológia csodálatos pontosságokra képes (DNS, stb)
Köszi a válaszokat!!!
Ezt én kérdeztem egyszer:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Én is arra voltam kíváncsi, hogy hány napra is érkeznek meg a babák. S az átlag tényleg 266 nap, de ha majd megnézed a válaszokat, abból kiderül, hogy az átlag az szinte tényleg csak a tankönyvben létezik. :)
De egy biztos, nemsokára megérkezik a kisbabád! :)
Könnyű szülést kívánok!
Köszi nektek is!
Kedves Utolsó, nagyon hasznos volt a számolgatásod és statisztikád :-)
Várok tovább :-)
nem tudom, de nálunk szinte órára pontos volt a kisfiunk. mert használtam ovulációs tesztet, az jelezte, hogy hamarosan peteérés. (tehát megcsináltam este 6 körül, jelezte, hogy pár órán belül, vagy már ki is szabadult a pete. vagyis negatív volt, ha esetleg ismered a működését) de úgy alakult, hogy csak olyan másnap hajnali egy körül voltunk együtt. onnantól még egy-másfél óra mire a spermiumok célba érnek, tehát az már hajnali két óra. innentől számítva napra pontosan született a kisfiam, ha nem is pont hajnali kettőkor, de 6kor! ez azt hiszem elég jól ki lett számolva :)
ha ma telik le és esetleg neked is ilyen kis pontos a babád, akkor most kitartás és majd számolj be. :) de ha mégsem, akkor valószínű nem kell várnod csak 1-2 napot maximum.
Tegnap este elfolyt egy kis magzatvíz szeritem, de a kórházban nem sikerült reprodukálnom, ezért hazajöttünk.
Most hajnal 3 óta kb 5 percenként alhasi görcseim vannak, olyan bélgörcs szerű... Lassan felhívom a dokit..
De már semmiben nem vagyok biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!