Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha pontosan tudom a fogantatás...

Ha pontosan tudom a fogantatás napját, akkor a 266 nap tuti esetleg? Pontos a biológia?

Figyelt kérdés

Mert ugye úgy számolják, hogy az utolsó menstruáció első napjától 40 hét (280 nap), +/- 2 hét.

Gondolom, azért van a két hét ide-oda, mert bármikor foganhatott két menstruáció között. Akár a 3. napon is.

Nem lehet, hogy a babának mindenképp 266 napja van a méhben? Mert akkor nekem ma este 5 körül telik le.

:-)

2011. máj. 24. 11:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

nem,a biologia nem tankönyvi és a babák se ismerik a tankönyvi értékeket:)

Amikor elég érett mindenképp,akkor szeretne kint lenni majd,de kiváncsi vagyok,mikor fog megszületni:)

2011. máj. 24. 11:58
 2/15 anonim ***** válasza:
amugy én is tudtam mikor fogant(és a kiirástol számitott egy héttel jött hamarabb a kisfiam)
2011. máj. 24. 11:59
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a biológia nem matematika!
2011. máj. 24. 12:00
 4/15 A kérdező kommentje:

Igen, már utána néztem, mindenhol úgy írják, hogy átlag 266 nap. Csak reméltem, mert azért a biológia csodálatos pontosságokra képes (DNS, stb)

Köszi a válaszokat!!!

2011. máj. 24. 12:10
 5/15 anonim ***** válasza:
Ismerősömnek lombikkal sikerült a babája tehát napra pontosan tudta,honnan kell számolni és a 42ik héten szült. Amúgy meg akkor nem lenne az a sok szülés amit pl túlhordás miatt kell indítani. Nálam is így volt,már bekakilt a kisfiam a magzatvízbe de nem akart megszületni.
2011. máj. 24. 12:58
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én kérdeztem egyszer:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

Én is arra voltam kíváncsi, hogy hány napra is érkeznek meg a babák. S az átlag tényleg 266 nap, de ha majd megnézed a válaszokat, abból kiderül, hogy az átlag az szinte tényleg csak a tankönyvben létezik. :)

De egy biztos, nemsokára megérkezik a kisbabád! :)

Könnyű szülést kívánok!

2011. máj. 24. 13:39
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszi nektek is!

Kedves Utolsó, nagyon hasznos volt a számolgatásod és statisztikád :-)

Várok tovább :-)

2011. máj. 24. 14:46
 8/15 anonim ***** válasza:

nem tudom, de nálunk szinte órára pontos volt a kisfiunk. mert használtam ovulációs tesztet, az jelezte, hogy hamarosan peteérés. (tehát megcsináltam este 6 körül, jelezte, hogy pár órán belül, vagy már ki is szabadult a pete. vagyis negatív volt, ha esetleg ismered a működését) de úgy alakult, hogy csak olyan másnap hajnali egy körül voltunk együtt. onnantól még egy-másfél óra mire a spermiumok célba érnek, tehát az már hajnali két óra. innentől számítva napra pontosan született a kisfiam, ha nem is pont hajnali kettőkor, de 6kor! ez azt hiszem elég jól ki lett számolva :)

ha ma telik le és esetleg neked is ilyen kis pontos a babád, akkor most kitartás és majd számolj be. :) de ha mégsem, akkor valószínű nem kell várnod csak 1-2 napot maximum.

2011. máj. 24. 15:11
 9/15 anonim ***** válasza:
Na már este van, kíváncsi vagyok mi lett! :)
2011. máj. 24. 22:07
 10/15 A kérdező kommentje:

Tegnap este elfolyt egy kis magzatvíz szeritem, de a kórházban nem sikerült reprodukálnom, ezért hazajöttünk.

Most hajnal 3 óta kb 5 percenként alhasi görcseim vannak, olyan bélgörcs szerű... Lassan felhívom a dokit..

De már semmiben nem vagyok biztos.

2011. máj. 25. 04:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!