A tobbedik szules (vajudas) is ugyanolyan fajdalmas?
Megint én vagyok, az első.
Azt azért hozzátenném, hogy 3x szültem, és egyre könnyebben ment a dolog:-)))
Az elsőnél nagy volt a félelem
A másodiknál már tudtam, mire számítsak
A harmadiknál már a szülésznőre is tudtam figyelni, és ment pikk-pakk:-)))))
Teljes mértékben eset függő,hogy ki meddig vajúdik,milyen erősen.
Az első csak kipottyant,a második kicsit rázósabb volt,mert nem akart megrepedni a magzatburok,pedig már teljesen ki voltam tágulva. Az első 1:57 perc volt,a második 3 óra.
Az utófájások a 2-nál viszont már fájdalmasan érezhetőek voltak,míg az elsőnél halványan sem éreztem egyet sem.
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Üdv:2gyermekes,24 h. km.
Már megint az első vagyok.
Ma 18:05-es, irigyellek az első miatt, nekem az első egy egész műszak volt: 8 óra + a kitolás, a második 6 a harmadik 4 (és végre sikerült gátvédelemmel, metszés nélkül!). És az utófájások egyre rosszabbak, a 3.-nál szó szerint a könnyeim potyogtak minden egyes szopinál + méhösszehúzó injekcióknál is:-(((
Szóval kedves kérdező, összességében ha mindent összeadok, és nemcsak a vajúdást meg a szülést, kb ugyanannyi "fájdalomadagra" jön ki. De ez a világ legédesebb fájdalma, ha a baba egészséges és időre érkezik:-
)))
Ismét az első vagyok. Tudom miről beszélsz az egybőli kétperces fájásokkal... Az első nekem is olyan volt, indították mert megrepedt a magzatburok és elfolyt a víz. Felfektettek az ágyra és nyomatták az oxitocint, nem volt idő még levegőt venni se 2 fájás között, nemhogy koncentrálni a levegővételre és "légzőgyakorlatokat" csinálni!!! És mindezt hanyatt fekve mindenféle kütyüvel a hasamon (12 éve még oldalra sem fordulhattál ha bekötötték az infúziót, nemhogy sétálni!) Hááát, úgy még a menstruációs görcsöket se lehet kibírni, szerintem.
Na ehhez képest a 2. egy álom volt, ott a kitolás volt nehezebb. De most már megengedik (legalábbis ahol én szültem) hogy labdára ülve vajúdjál, zenét hallgathatsz, ihatsz, ...
A 2.nál és a 3.nál is kaptam infúziót fájásgyengeség miatt, de nem voltak egybefájásaim, csak a végén:-))))
Úgyhogy ne félj!!! Különben is a félelem + a fájdalom csak egymást generálják. Lazíts és nem agyalj:-)
A "potyogtatós" vagyok.
Nekem az utolsó fél óra volt kemény,amikor a doki azt mondta,hogy csak keménykedek,ezért nem mehetek a szülőszobába. Pedig ha akkor beengedett volna... cirka fél óra perces fájásoktól kímélt volna meg- mert a magzatburok nem repedt meg magától,azt akkor repesztették meg,mikor végre mehettem a szülőszobába.
Ahol én szültem,ott kissé maradiak. Állítólag 2 éve amikor ott voltam,tervben volt egy alternatív vajúdó részleg-egyébként a szülőszobában kellett fekve vajúdni. Ezért szeretnék egyszer itthon szülni,úgy,ahogy jól esik-és nem úgy,ahogy előírják. De nem tehetem meg,hogy itthon hozzam világra a csemeténket-kivéve ha olyan gyors lesz,hogy nem ér ide a másik utcában levő mentő.
Az utófájásoktól félek nagyon,mert az már a 2.-nál is érdekes volt. Szerencsére egy-egy nővérke normális,és ha kell,hoz fájdalom csillapítót.
Üdv Mindenkinek! (2gyermekes,24 heteske voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!