Aki három hónapja szült körülbelül, annak mostanra mennyit sikerült lefogynia?
Szia!
Ez teljesen attól függ, hogy ki mennyit hízott a terhesség alatt.
Én 55 kg-ról indultam, 62-vel mentem szülni és 54 kg-val jöttem haza a kórházból.
Én 178 cm magas vagyok, terhesség előtt 65 kg voltam, mire teherbe estem már 70 lettem (leraktam a cigit), szülni meg 90 kg-mal mentem. Leírni is rossz. Szülés után néhány órával voltam 79 kg, de nem indult meg a tejem, emiatt ettem, ittam, hátha segít, öt hetes volt a fiam, amikor még mindig nem volt tejem, de én már 82 kg volt. Akkor adtam fel a tejcsinálást, nem a szopi miatt, de mivel veszíteni valóm nem volt, így elkezdtem diétázni és tornázni.
Azóta kicsivel több, mint két hónap telt el és most vagyok 68 kg, tehát 14-et leadtam. Elvileg még 3 kg van rajtam, de nem tudom, hogy hol, mivel az összes régi ruhám tökéletesen áll rajtam, nekem a mellem is visszament az eredeti méretre (75B, terhesség végén 85C volt). Kategóriákkal jobban érzem magam, el sem lehet mondani, szerintem ez rengeteget számít, mert sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok azóta, amit szerintem a gyerek is érez. Az sem mindegy, hogy most már nem melegítőben suhanok sétáltatás közben úgy, hogy lehetőség szerint kerüljem az embereket, hanem normálisan felöltözöm és bátran megyünk bárhová.
Ha már tényleg nem szoptatsz, akkor jó irányban haladsz azzal, hogy nem nassolsz és kerülöd a cukros lötyiket, a tempós séta is tök jó, de ha bírod, akkor még a a szénhidrátokat, tésztát, kenyeret, rízst is elhagyhatod, egyél sok sovány húst, zsírszegény joghurtot, sajtot, zöldséget, gyümölcsöt és a vacsorát igyekezz 5-6 óra előtt letudni. Én nagyjából erre építettem a diétámat, pár hét után már a mennyiségeket is csökkentettem, mert kevesebb is elég volt. Már egy hét diéta után áldtam az eszemet, hogy elkezdtem, ugyanis szülés után aranyerem is volt és székrekedésem (bocsi a részletekért) és pár nap szénhidrát mentes táplálkozás után úgy elmúlt mindkettő, mint ha soha sem lett volna.
A sétán kívül én még tornát is beiktattam, a fiam 6-kor kell, akkor eszik, majd visszaalszik, ezalatt én tornázom dvd-re egy órácskát. Néha nem sok kedvem van elkezdeni, fáradtnak érzem magam, de ha nem tornázok, akkor is fáradt vagyok a baba mellett, szóval veszíteni valóm nincs.
Sok sikert!
Nem vagyunk egyformák, más az anyagcserénk. Az első gyerekemmel 10 kg fölösleg maradt rajtam. Félévesen már nem szopizott, így elkezdtem kevesebbet enni (pl. este 6 után semmit) és intenzív step aerobic-ra járni (én terhesség előtt is jártam). 5 hónap alatt lement mind a 10 Kg!!!
Mindenkinek rá kell jönni, mi a hatékony számára. Én pl. nem tudok lemondani az édességről- persze mértékkel.De mozgás nélkül biztosan elhíznék- ez van. Másnak meg semmit sem kell tennie- mégis nádszál vákony.
Kitartás, a jó munkához idő kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!